ORDRE GRI/371/2003, de 18 d'agost, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Relacions Institucionals.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsorci Català de Promoció Exterior de la Cultura
Rango de LeyOrdre

ORDRE GRI/371/2003, de 18 d'agost, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Els decrets 303/1994 i 324/1994, de 16 de novembre, regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats en aquell moment pels departaments de la Presidència i de Governació, respectivament.

Atès els canvis estructurals i organitzatius del Departament de Governació i Relacions Institucionals, i per poder garantir la màxima transparència en el tractament automatitzat de dades de caràcter personal i assegurar l'exercici dels drets legítims, es planteja la necessitat d'actualitzar els esmentats fitxers.

En compliment del que diu la Llei orgànica 15/1999, de 13 de setembre, de protecció de dades de caràcter personal, per la qual la creació, modificació o supressió de fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal es farà per disposició general, i per tal de poder aplicar les mesures de seguretat que estableix el Reial decret 994/1999, d'11 de juny, pel qual s'aprova el Reglament de mesures de seguretat dels fitxers que continguin dades de caràcter personal;

En virtut del que estableix la disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les seves competències resten habilitats per a la creació, modificació i supressió, mitjançant ordre, dels fitxers automatitzats que siguin pertinents, i vist el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora;

Per tot l'expressat,

Ordeno:

Article 1

1.1 Publicar la llista de fitxers que contenen dades personals gestionats pel Departament de Governació i Relacions Institucionals que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

1.2 Regular el tractament de cada fitxer establint la seva denominació, finalitat, usos previstos, persones o col·lectius afectats, procediment de recollida de dades, estructura bàsica del fitxer, descripció del tipus de dades de caràcter personal que figuren en el mateix, els òrgans de les administracions responsables del fitxer, davant de qui poden exercitar-se els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició i les mesures de seguretat amb indicació del nivell bàsic, mig o alt exigible.

1.3 Suprimir els fitxers que es detallen a l'annex 2 i procedir a la seva destrucció adoptant les mesures necessàries per protegir les dades personals dels interessats.

Article 2

Els titulars dels òrgans administratius responsables de cada fitxer automatitzat que conté dades de caràcter personal han d'adoptar, sota la direcció i supervisió de la Secretaria General del Departament de Governació i Relacions Institucionals, les mesures tècniques, de gestió i organitzatives necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, com també totes aquelles mesures destinades a fer efectius els drets dels ciutadans reconeguts a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, i en les normes reglamentàries vigents.

Disposició derogatòria

Queden derogats els Decrets 303/1994 i 324/1994 de 16 de novembre, que regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de la Presidència i de Governació respectivament, en tot allò que es vegin afectats per aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 18 d'agost de 2003

Josep M. Pelegrí i Aixut

Conseller de Governació

i Relacions Institucionals

Annex 1

Fitxers del Departament

Secretaria general

Directori de personal

Finalitat i usos previstos: permetre la localització, a través de la intranet, de les persones que presten serveis al Departament. Obtenir telèfons, faxos i adreces de les diferents unitats del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Persones i col·lectius afectats: personal del Departament de Governació i Relacions Institucionals i de les subdireccions generals de Governació i Relacions Institucionals de les delegacions del Govern de la Generalitat.

Procediment de recollida de les dades personals: comunicacions del Servei de Recursos Humans, comunicacions de les unitats, observacions de les persones interessades.

Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal: base de dades amb nom i cognoms, NIF, lloc de treball, telèfon i fax.

Cessions de dades, i si és el cas, les transferències de dades que es pensin fer a països tercers: no es fan cessions.

Òrgan administratiu responsable del fitxer: Secretaria General del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Serveis o unitats davant les quals pot exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Gabinet tècnic.

Mesures de seguretat: nivell bàsic.

Concursos laborals

Finalitat i usos previstos: gestió i seguiment de les diverses convocatòries de personal laboral.

Persones i col·lectius afectats: aspirants que es presenten als diferents processos selectius i membres dels diferents tribunals qualificadors.

Procediment de recollida de les dades personals: les dades dels aspirants s'obtenen directament de la sol·licitud i de la documentació annexa, les dels membres dels tribunals vinculats a la Generalitat s'obtenen del Registre general de personal i les dels membres d'altres organismes són facilitades pels mateixos organismes.

Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal: base de dades amb el nom i cognoms, nacionalitat, data de naixement, DNI, adreça particular, telèfon, dades acadèmiques, experiència professional, cos/escala, categoria/grau, lloc de treball i, si s'escau, a l'efecte d'habilitar el lloc de les proves.

Cessions de dades, i si és el cas, les transferències de dades que es pensin fer a països tercers: no es fan cessions.

Òrgan administratiu responsable del fitxer: Direcció de Serveis.

Serveis o unitats davant les quals pot exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Servei de Recursos Humans.

Mesures de seguretat: nivell bàsic.

Control d'accessos

Finalitat i usos previstos: control de les persones que visiten la seu del Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: persones que accedeixen a l'edifici.

Procediment de recollida de dades: directament de la persona interessada.

Estructura bàsica del fitxer i tipus de dades de caràcter personal: base de dades amb nom i cognoms, DNI i empresa. Les dades es destrueixen cada dos mesos.

Cessions de dades i, si és el cas, les transferències de dades que es pensin fer a països tercers: no es fan cessions.

Òrgan administratiu responsable: Direcció de Serveis.

Unitat administrativa per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Servei de Règim Interior.

Mesures de seguretat: nivell bàsic.

Visites mèdiques

Finalitat i usos previstos: registre de l'activitat de la consulta mèdica i de les actuacions de l'especialitat preventiva de vigilància de la salut del personal que presta serveis al Departament de Governació i Relacions Institucionals.

Persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades: personal que presta serveis al Departament.

Procediment de recollida de dades: entrevistes personals i exploracions mèdiques.

Estructura bàsica i tipus de dades de caràcter personal: nom i cognoms, edat, llocs de treball, departament informe de salut, revisions, historial mèdic, minusvalideses, dades d'accidents i medicació.

Cessions de dades, i si és el cas, les transferències de dades que es pensin fer a països tercers: no es fan cessions.

Òrgan administratiu responsable: Direcció de Serveis.

Unitat administrativa per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Servei Recursos Humans.

Mesures de seguretat: nivell alt.

Gabinet jurídic

de la Generalitat de Catalunya

Expedient del contenciós administratiu

Finalitat i usos previstos: seguiment de l'estat processal dels recursos contenciosos administratius en els quals la Generalitat és part.

Persones i col·lectius afectats: persones físiques o jurídiques i d'altres administracions públiques que interposen recursos contra la Generalitat de Catalunya, administracions públiques l'actuació de les quals és objecte d'impugnació per la Generalitat.

Procediment de recollida de les dades personals: documentació procedent de jutjats i tribunals, d'escrits judicials generats des de la Direcció General d'Assumptes Contenciosos i documentació procedent dels departaments i organismes afectats.

Estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal: base de dades amb objecte del recurs, nom i cognoms de persones que han interposat un contenciós administratiu contra la Generalitat de Catalunya, de l'advocat o lletrat de la Generalitat que assumeix la defensa lletrada en el plet.

Cessions de dades, i si és el cas, les transferències de dades que es pensin fer a països tercers: als òrgans judicials competents.

Òrgan administratiu responsable del fitxer: Direcció General d'Assumptes Contenciosos.

Serveis o unitats davant les quals pot exercir el dret d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició: Subdirecció General de Gestió i Coordinació Contenciosa.

Mesures de seguretat: nivell mitjà.

Base de dades d'assumptes laborals

Finalitat i usos previstos: seguiment i control dels procediments laborals en els quals la Generalitat és part.

Persones i col·lectius afectats: persones físiques o jurídiques i d'altres administracions públiques que interposen demandes laborals contra la Generalitat de Catalunya i contra les quals també pot interposar demanda la Generalitat.

Procediment de recollida de les dades personals: documentació procedent de jutjats i tribunals, d'escrits judicials generats des de la Direcció General d'Assumptes Contenciosos i documentació procedent dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR