ORDRE ENS/59/2014, de 28 de febrer, de regulació de fitxers que contenen dades de caràcter personal del Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden dur a terme mitjançant una disposició de caràcter general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició addicional vint-i-tresena de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, estableix determinades prescripcions en relació amb les dades personals de l’alumnat, i la disposició addicional catorzena de la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d’educació, preveu que en el tractament de dades, en l'àmbit del sistema educatiu, és aplicable la normativa de protecció de dades de caràcter personal, que cal adoptar les mesures necessàries per a garantir-ne la seguretat i la confidencialitat, i que l'Administració educativa ha d'afavorir la transmissió dels principis, els drets i les mesures de seguretat bàsiques amb relació a la protecció de dades.

D’altra banda, la disposició final tercera , apartat 1, de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Per mitjà de l’Ordre ENS/125/2011, de 13 de maig, es van regular els fitxers de dades de caràcter personal del Departament d’Ensenyament. En el temps transcorregut des de la publicació d’aquesta Ordre, s’ha plantejat la necessitat de fer nous tractaments de dades, que justifiquen la creació de nous fitxers, així com de modificar i de suprimir alguns dels fitxers preexistents.

Atès el que disposen l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la disposició addicional tercera , apartat 1, de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Atès que s’ha emès l’informe preceptiu de l’Autoritat Catalana de protecció de Dades, tal com estableix l’article 5.m) de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, i d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Creació de fitxers

Es creen els fitxers de dades de caràcter personal que figuren a l’annex 1 d’aquesta Ordre i que es detallen a continuació:

Consell Català de Formació Professional

1) Personal membre i col·laborador del Consell de la Formació Professional.

Direcció de Serveis

2) Usuaris dels sistemes d’informació del Departament.

Direcció General de Centres Públics

3) Bonificacions i exempcions de preus públics de llars d'infants.

Secretaria de Polítiques Educatives

4) Centres formadors d’estudiants en pràctiques.

5) Producció audiovisual.

Direcció General d’Atenció a la Família i Comunitat Educativa

6) Proves lliures per a l’obtenció de títols i certificats.

7) Proves d’accés.

Direcció General d’Educació Infantil i Primària

8) Atenció educativa a l’alumnat que pateix malalties prolongades.

9) Subvencions a entitats que duen a termes actuacions en l’àmbit de l’educació especial.

Direcció General d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat

10) Exempció de llengua catalana.

Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial

11) Borsa de persones col·laboradores de l’Institut Català de les Qualificacions Professionals.

Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre

12) Videovigilància.

Centres Educatius

13) Videovigilància, en els centres educatius que s’indiquen a l’annex 4.

14) Alumnat de centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament, en els centres educatius que s’indiquen a l’annex 4.

15) Personal de centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament, en els centres educatius que s’indiquen a l’annex 4.

16) Proveïdors de centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament, en els centres educatius que s’indiquen a l’annex 4.

17) Borsa de treball, en els centres educatius que s’indiquen a l’annex 4.

Article 2

Modificacions de fitxers

Es modifiquen els fitxers que figuren a l’annex 2 d’aquesta Ordre, que passen a tenir la denominació i el contingut descrit a l’esmentat annex, i que es detallen a continuació tot indicant els apartats de cada fitxer objecte de modificació:

Direcció de serveis

1) Responsabilitat patrimonial: Finalitat i usos previstos.

2) Reclamacions patrimonials: Finalitat i usos previstos.

3) Gestió d’ingressos i devolucions: Nom del fitxer, finalitat i usos previstos, persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades.

4) Gestió del pla de formació del personal d’administració i serveis: Persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades.

Direcció General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial

5) Gestió de cicles de Formació Professional: Finalitat i usos previstos, persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades, estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal, nivell de mesures de seguretat.

6) Gestió d’ensenyaments artístics i especialitzats: Finalitats i usos previstos, persones i col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades, estructura bàsica del fitxer i descripció del tipus de dades de caràcter personal, nivell de mesures de seguretat.

Article 3

Supressió de fitxers

Se suprimeixen els fitxers de dades de caràcter personal indicats a l’annex 3 d’aquesta Ordre i s’informa sobre el destí de les dades i de les previsions que s’han adoptat per destruir el fitxer. Aquests fitxers són els que es detallen a continuació:

1) Proves per a l’obtenció de títols de l’educació bàsica i el batxillerat i certificacions d’estudis en els àmbits de la formació de persones adultes.

2) Alumnat de centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament; Personal de centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament; Proveïdors de centres educatius dependents del Departament d’Ensenyament dels centres educatius que cessen la seva activitat i que es relacionen a l’annex 3 d’aquesta Ordre.

Article 4

Regulació dels fitxers

D’acord amb l’article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i l’article 54 del RLOPD, es regulen el fitxers descrits als annexos d’aquesta Ordre i se n'estableix la seva denominació, així com la descripció de la seva finalitat i usos previstos; les persones i els col·lectius sobre els quals s’obtenen les dades; el procediment de recollida de les dades i la procedència; l'estructura bàsica del fitxer mitjançant la descripció detallada dels tipus de dades personals que s’inclouen i el sistema de tractament que s’utilitzarà; les comunicacions de dades, indicant-ne els destinataris i, si escau, les transferències de dades que es prevegin a països tercers, amb indicació d’aquests països; l'òrgan administratiu responsable; els serveis o unitats davant les quals es poden exercir els corresponents drets i, finalment, els nivells de seguretat que resultin aplicables.

Article 5

Mesures de gestió i d'organització

Les persones titulars del òrgans responsables de cada fitxer han d’adoptar les mesures tècniques, de gestió i d'organització necessàries per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades reconeguts en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal i les normes que la despleguen.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 28 de febrer de 2014

Irene Rigau i Oliver

Consellera d’Ensenyament

Annex 1

Fitxers que són objecte de creació:

Consell Català de Formació Professional

1) Nom del fitxer: Personal membre i col·laborador del Consell Català de Formació Professional

Finalitat i usos previstos:

La finalitat del fitxer és el manteniment de les relacions institucionals i protocol·làries del Consell Català de Formació Professional.

Els usos del fitxer són els derivats de la gestió, de la difusió i la comunicació de la informació, de la tramesa de publicacions i de convocatòries a actes i jornades, del manteniment de les dades de contacte i els derivats de la gestió de les percepcions econòmiques del personal membre i col·laborador.

Persones o col·lectius afectats o obligats a subministrar les dades:

La persona interessada o el seu o la seva representant legal, i representants de persones jurídiques i organismes que formen part o es relacionen amb el Consell Català de Formació Professional.

Procediment de recollida de dades:

Formularis, en paper o electrònics i comunicacions efectuades per correu electrònic, entrevistes o per telèfon.

Procedència de les dades:

Les dades s’obtenen de la persona interessada o el seu o la seva representant legal.

Estructura bàsica del fitxer i descripció dels tipus de dades de caràcter personal:

  1. Dades identificatives: nom i cognoms, DNI/NIF/NIE, adreça postal i electrònica, telèfon i fax de contacte, institució o entitat a què pertanyen.

  2. Dades d’ocupació laboral: categoria, grau, càrrec.

  3. Dades econòmiques: dades bancàries.

    Sistema de tractament:

    Parcialment automatitzat.

    Cessions de dades de caràcter personal:

    No es preveuen.

    Transferències internacionals de dades a països tercers:

    No es preveuen.

    Òrgan administratiu responsable:

    Secretaria del Consell Català de Formació Professional.

    Unitats administratives per exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició:

    Secretaria del Consell Català de Formació Professional.

    Via Augusta, 202-226. 08021. Barcelona.

    Nivell de mesures de seguretat:

    Bàsic.

    Direcció de Serveis

    2) Nom del fitxer: Usuaris dels sistemes d’informació del Departament.

    Finalitat del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR