ORDRE EMO/229/2014, de 17 de juliol, de creació i modificació de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Departament d'Empresa i Ocupació i del Servei d'Ocupació de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD), disposa que la creació, la modificació o la supressió de fitxers de les administracions públiques només es pot fer mitjançant una disposició general publicada al diari oficial que correspongui. El desplegament reglamentari d'aquesta Llei ve donat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

La Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers pertinents.

El Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d'Empresa i Ocupació, assigna a la Secretaria d'Ocupació i Relacions Laborals, entre d’altres, les funcions de planificació i direcció de polítiques en matèria d’ocupació i la vetlla per la coordinació de les polítiques i les accions dels diferents departaments de la Generalitat en matèries pròpies de la Secretaria.

En les circumstàncies actuals es considera necessària l’existència d’un instrument que vehiculi i posi a disposició d’aquells catalans i catalanes que optin o hagin optat per obtenir una experiència professional temporal a l’exterior, tota la informació que l’administració pugui posar a la seva disposició relativa a les característiques dels serveis i els tràmits més indispensables del país de destí, tots els serveis que s’activin per facilitar la permanència dels lligams socials i culturals amb Catalunya i tots aquells serveis que es creïn amb l’objectiu de facilitar el retorn, la reintegració, i la capitalització de l’experiència adquirida.

Aquest instrument és el portal MonCat.

Per fer possible la prestació dels serveis mitjançant aquest portal, i també per promoure un sistema permanent de millora, a partir de l’anàlisi del comportament de les persones usuàries en relació amb el seu ús i amb l’interès específic que cada servei desperti, cal crear un fitxer de dades de caràcter personal.

Per altra banda, l’Ordre TRE/199/2010, de 12 de març, de creació i supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Servei d'Ocupació de Catalunya, va crear els fitxers “Base de dades de persones demandants de feina” i “Base de dades de l'empresariat o de les persones que ofereixen feina”, que cal modificar, en primer lloc, per incorporar-hi la previsió d’una cessió de dades al Departament d’Empresa i Ocupació, que faciliti el compliment d’una de les finalitats del fitxer MonCat: l’anàlisi d’ús dels serveis, per tal de millorar-los; en segon lloc, per actualitzar l’òrgan que n’és el responsable i l’òrgan davant del qual s’exerceixen els drets d’accés, de rectificació, de cancel·lació i d’oposició; i, en tercer lloc, per diferenciar la definició del concepte “Finalitat” del d’“Usos”.

Vist l'informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i de conformitat amb les atribucions que m'han estat conferides per la disposició final 3 de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte la creació d’un fitxer que conté dades de caràcter personal en l'àmbit de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, que es descriu a l’Annex 1 d’aquesta Ordre.

D’altra banda, també constitueix objecte de la present Ordre, la modificació de dos fitxers creats i regulats a l’Ordre TRE/199/2010, de 12 de març, de creació i supressió de fitxers que contenen dades de caràcter personal en l'àmbit del Servei d'Ocupació de Catalunya.

Els fitxers esmentats estan subjectes a tots els efectes que preveuen la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, que la desplega, i altra normativa aplicable.

Article 2

Creació del fitxer

Es crea el fitxer de dades de caràcter personal de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals que es recull a l’Annex 1 d’aquesta Ordre, anomenat “Portal MonCat”.

Article 3

Estructura del fitxer

D'acord amb l'article 20.2 de la Llei orgànica 15/1999, i l'article 54 del Reial decret 1720/2007, que la desplega, a l'Annex 1 d’aquesta Ordre es regula el tractament i s'estableix la denominació, la finalitat i els usos...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR