ORDRE ECO/12/2012, de 30 de gener, per la qual s'aprova la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/12/2012, de 30 de gener, per la qual s'aprova la creació de fitxers de dades de caràcter personal de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca.

L'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, creada per la Llei 7/2001, de 31 de maig, és una entitat de dret públic de la Generalitat de Catalunya, que ajusta la seva activitat al dret privat, vinculada al Departament d'Economia i Coneixement, amb personalitat jurídica pròpia, plena capacitat d'obrar i patrimoni propi per al compliment de les seves funcions. Alhora, l'Agència té per objectiu exercir les funcions establertes per la seva llei de creació respecte al foment de les actuacions en matèria d'universitats, recerca i innovació tecnològica que són competència de la Generalitat de Catalunya.

En l'exercici de les funcions que té encomanades, l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca ha de tractar dades de caràcter personal de les persones destinatàries de les beques, ajuts o programes que gestiona, així com de les persones que hi treballen.

D'acord amb el que estableix l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, la creació, modificació i supressió de fitxers de les administracions públiques s'ha de fer mitjançant una disposició general publicada al diari oficial que correspongui.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, d'1 d'octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l'àmbit de les respectives competències, s'habiliten per crear, modificar i suprimir, mitjançant ordre, els fitxers de llurs departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin i els fitxers dels consorcis en què la representació de la Generalitat en els òrgans de govern sigui majoritària.

En conseqüència, per tal de donar compliment a la legislació esmentada, vist l'informe de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades i d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte crear els fitxers que contenen dades de caràcter personal descrits en l'annex, de conformitat amb la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i amb el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que la desenvolupa.

Article 2

Contingut dels fitxers

En relació amb els fitxers que es creen s'estableix la identificació del fitxer, incloent-hi la seva denominació, així com la descripció de la seva finalitat i usos previstos; l'origen de les dades, indicant el col·lectiu de persones de qui es pretén obtenir dades o que es troba obligat a subministrar-les; el procediment de recollida de les dades; l'estructura bàsica del fitxer i la descripció del tipus de dades de caràcter personal que conté; el sistema de tractament de les dades; les comunicacions i les transferències internacionals de dades previstes; l'òrgan administratiu responsable del fitxer i l'òrgan davant el qual es poden exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició, així com el nivell de les mesures de seguretat que s'hi aplica.

Article 3

Mesures de gestió i organització

Les persones titulars dels òrgans responsables dels fitxers que es creen a l'empara d'aquesta Ordre han d'adoptar les mesures tècniques, de gestió i organitzatives per tal de garantir la confidencialitat, seguretat i integritat de les dades, així com totes les mesures necessàries destinades a fer efectius els drets de les persones afectades reconeguts a l'article 31 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, al Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s'aprova el reglament que la desenvolupa, i a la resta de normativa d'aplicació vigent.

Article 4

Perspectiva de gènere

Els fitxers que crea aquesta Ordre disposaran de les dades desagregades per sexes, per facilitar els estudis estadístics i els informes de gènere, d'acord amb la normativa vigent sobre aquesta matèria, i respectant, en tot cas, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.

Article 5

Inscripció

Els fitxers que es creen s'han d'inscriure en el Registre de Protecció de Dades de Catalunya de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 30 de gener de 2012

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Economia i Coneixement

Annex

Fitxers amb dades de caràcter personal que crea l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca

Denominació del fitxer: recursos humans.

Finalitat: gestió de nòmines i gestió de personal.

Usos previstos: selecció de personal, gestió de situacions administratives, elaboració de nòmines, gestió de permisos i llicències, formació, fons d'acció social, riscos laborals, oposicions, concursos.

Col·lectiu: personal treballador, terceres persones relacionades amb vincles familiars amb els treballadors i treballadores, candidats i candidates.

Procedència de les dades: de la persona interessada.

Procediment de recollida de les dades: formularis, entrevistes, transmissió electrònica o telemàtica.

Estructura bàsica del fitxer:

Dades especialment protegides: salut (apte/a o no apte/a en els reconeixements mèdics realitzats pel servei aliè de prevenció de riscos laborals).

Dades identificatives: DNI, número de la Seguretat Social, nom i cognoms, sexe, adreça postal o electrònica, telèfon, signatura, imatge.

Dades de característiques personals: estat civil, dades familiars, data de naixement, lloc de naixement, sexe, llengua materna, nacionalitat.

Dades de circumstàncies socials: llicències, permisos, etc.

Dades acadèmiques i professionals: formació i titulacions, historial acadèmic, experiència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR