ORDRE GRI/160/2011, de 15 de juliol, per la qual es fixa l'hora de la sessió constitutiva del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

GRI/160/2011, de 15 de juliol, per la qual es fixa l'hora de la sessió constitutiva del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La Llei 31/2010, de 3 d'agost, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, configura aquesta Àrea com un ens local supramunicipal de caràcter territorial integrat pels municipis de la conurbació de Barcelona a què fa referència l'article 2 de la Llei, entre els quals hi ha vinculacions econòmiques i socials que fan necessària la planificació de polítiques públiques i la implantació de serveis d'una manera conjunta.

D'acord amb la disposició transitòria cinquena de la Llei 31/2010, de 3 d'agost, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la constitució del primer Consell Metropolità s'ha d'efectuar, després de l'entrada en vigor d'aquesta Llei, un cop tingudes les primeres eleccions locals que es convoquin, les quals van tenir lloc el 22 de maig d'enguany. A l'empara de la normativa general de règim local, les corporacions municipals es van constituir, en sessió pública, el dia 11 de juny d'enguany, llevat que s'hagués presentat recurs contenciós electoral contra la proclamació dels/de les regidors/es electes, cas en què es constituirien el dia 1 de juliol, com ha succeït a l'Ajuntament de Barcelona.

L'article 7.3 de la Llei 31/2010, de 3 d'agost, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, disposa que el Consell Metropolità té la seva sessió constitutiva el desè dia, o el següent si és inhàbil, des de l'acabament del termini fixat per a l'elecció dels representants dels ajuntaments al Consell Metropolità. Aquesta sessió i l'elecció del president o presidenta es duen a terme d'acord amb el que estableix la legislació electoral general per a l'elecció de l'alcalde o alcaldessa, amb les especialitats determinades per la lletra b) de l'article 4.5 i l'article 11.2.

Prèviament, d'acord amb l'article 4.5.b) de la Llei 31/2010, es reuneix el Consell d'Alcaldes, per escollir el candidat a president o presidenta de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, a les 10 hores, com a requisit previ a la sessió constitutiva del Consell Metropolità.

Atès que cal fixar l'hora de celebració de la sessió constitutiva del Consell Metropolità de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, una vegada els municipis amb representants al Consell Metropolità han elegit els seus representants d'acord amb l'article 7.3 de la Llei 31/2010, de 3 d'agost, de l'Àrea Metropolitana de Barcelona;

Atès el consens dels...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR