DECRET 215/1985, de 15 de juliol, pel qual s'estableix el procediment per fixar les tarifes o preus de diversos serveis prestats per la Generalitat i les seves entitats autònomes.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

L'article 21.1 de la Llei 27/1984, de 19 de desembre, exclou del concepte de taxes les tarifes o preus que exigeix la Generalitat o les seves entitats autònomes per raó de la venda d'impresos i publicacions; de servei de fotocòpies i de prestació de serveis culturals, esportius, de lleure, de guarderia, de llars infantils, de residència d'estudis i de drets d'inscripció i matrícula de cursos que no tenen caràcter periòdic; així com les contraprestacions per serveis assistencials prestats per l'Institut Català de la Salut i per l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials.

Aquesta exclusió ve justificada pel fet que es tracta de serveis que, a més de prestar-se a demanda voluntària dels usuaris, són de naturalesa anàloga als serveis prestats per empreses o entitats privades.

Els ingressos corresponents no queden subjectes a l'estricte règim jurídic que seria incompatible amb l'agilitat i adequació a les circumstàncies econòmiques de cada moment, que ha de presidir la fixació dels primers.

Per aquestes raons, l'esmentat article 21.1 preveu que les citades tarifes han de ser fixades pel Departament del qual aquestes activitats depenen directament o indirecta, d'acord amb el Departament d'Economia i Finances, pel procediment que s'establirà per Reglament.

La present disposició desenvolupa el precepte legal, tot procurant fer compatible l'agilitat en el procediment amb les garanties de transparència i respecte a la legalitat en la fixació d'ingressos de l'Administració Pública.

Per tant, a proposta del Conseller d'Economia i Finances i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- Els serveis administratius, entitats

autònomes o demés entitats compreses a l'apartat 1 de l'article 21 de la Llei 27/1984, de 19 de desembre, de Taxes de la Generalitat, que considerin adient fixar o modificar les tarifes o preus compresos al mateix apartat del citat article, elevaran proposta a la Secretaria General del Departament del qual depenguin, acompanyant-hi:

  1. Estudi econòmic del cost del servei.

  2. Memòria justificativa del nivell de les tarifes o preus en relació amb el cost del servei.

Article segon

- A la vista de l'anterior proposta, la

Secretaria General del Departament formularà el projecte d'Ordre del Departament, que remetrà al d'Economia i Finances, junt amb la documentació abans esmentada.

Article tercer

- El Conseller...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR