ORDRE ARP/117/2002, de 12 d'abril, per la qual es declara un nou focus de pesta porcina clàssica i s'estableixen les zones de protecció i de vigilància.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/117/2002, de 12 d'abril, per la qual es declara un nou focus de pesta porcina clàssica i s'estableixen les zones de protecció i de vigilància.

Davant l'aparició d'un nou focus de pesta porcina clàssica en una explotació del terme municipal de Folgueroles (Osona), cal procedir a la seva declaració, així com a establir les zones de protecció i de vigilància.

Així mateix, l'enquesta epidemiològica d'aquest nou focus ha posat de manifest el moviment d'animals amb destinació a altres granges, motiu pel qual, i com a mesura cautelar, es considera convenient ampliar la zona de protecció.

D'acord amb els reials decrets 2459/1996, de 2 de desembre, pel qual s'estableix la llista de malalties d'animals de declaració obligatòria i es dóna la normativa per a la seva notificació, i 2159/1993, de 13 de desembre, pel qual s'estableixen mesures relacionades amb la pesta porcina clàssica;

En ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Es declara oficialment la presència d'un nou focus de pesta porcina clàssica ubicat en una explotació del terme municipal de Folgueroles (Osona).

Article 2

2.1 S'estableix la zona de protecció, amb un radi mínim de 3 quilòmetres, que engloba el focus de la malaltia. La zona es delimita a l'annex 1 d'aquesta disposició.

2.2 L'annex 1 de l'Ordre de 9 d'abril de 2002, per la qual es declara un nou focus de pesta porcina clàssica i s'estableixen les zones de protecció i vigilància, queda substituït per l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 3

3.1 S'estableix la zona de vigilància, amb un radi mínim de 10 quilòmetres, al voltant dels focus de la malaltia, la qual es delimita a l'annex 2 d'aquesta disposició.

3.2 L'annex 2 de l'Ordre de 9 d'abril de 2002, per la qual es declara un nou focus de pesta porcina clàssica i s'estableixen les zones de protecció i vigilància, queda substituït per l'annex 2 d'aquesta Ordre.

Article 4

Al focus declarat, a la zona de protecció i de vigilància i a tot el terme municipal dels municipis afectats parcialment per aquestes zones els són aplicables les mesures que estableix l'Ordre de 7 de desembre de 2001, per la qual s'estableixen mesures urgents per a la prevenció i la lluita contra la pesta porcina clàssica.

Barcelona, 12 d'abril de 2002

Josep Grau i Seris

Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

Annex 1

Zona de protecció 1 (focus 8/2002)

La zona de protecció 1 comprèn:

De la comarca d'Osona, part dels termes municipals següents: Balenyà, el Brull, Malla, Muntanyola, Seva, Tona i Taradell.

  1. S'inicia al Puig, al terme municipal de Muntanyola.

  2. Des del Puig s'estableix una línia recta, direcció sud-oest, fins a Segalers, al terme...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR