ORDRE AAR/222/2008, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment i el desenvolupament del sector equí, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/222/2008, de 9 de maig, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment i el desenvolupament del sector equí, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

La importància del sector equí a Catalunya ha anat creixent i ha esdevingut un factor fonamental en el desenvolupament econòmic de moltes zones rurals catalanes, això ha fet possible una diversificació econòmica dins el sector agrari ja que manté la població en el territori i genera nous llocs de treball relacionats amb les diferents activitats que es desenvolupen en el seu entorn, i incrementa el coneixement i el respecte al medi natural.

Les activitats en què participa aquest sector engloben tant aspectes relacionats amb la producció ramadera primària, aliments i animals vius, com activitats terapèutiques, esportives i activitats relacionades amb el turisme rural, que cada cop és més important al nostre país.

Donada la gran quantitat d'actuacions subvencionables cal prioritzar i, per tant, subvencionar únicament algunes de les actuacions possibles.

En conseqüència, a proposta de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia i atès el que disposa el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment i el desenvolupament del sector equí, que es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Convocar els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article anterior.

Article 3

3.1 El termini de presentació de les sol·licituds serà d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

3.2 Els ajuts que estableix aquesta Ordre aniran a càrrec de la partida pressupostària AG03 D/770000112/6121 dels pressupostos del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural per a l'any 2008, dotada amb un import màxim de 69.377,18 euros.

3.3 L'òrgan competent per a la tramitació del procediment és el Servei de Producció Ramadera de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.

3.4 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent és el director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia.

3.5 La Comissió de valoració estarà formada pel subdirector o la subdirectora general de Gestió d'Acció Rural, el subdirector o la subdirectora general de Ramaderia, i el/la cap del servei de Producció Ramadera.

3.6 El termini màxim per emetre la resolució de concessió i notificar-la per escrit a la persona sol·licitant és de cinc mesos comptat a partir de la data en què finalitza el termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'ha d'entendre que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

3.7 Contra la resolució del director o la directora general d'Agricultura i Ramaderia, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural en el termini de tres mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat 3.6 anterior.

3.8 Els ajuts atorgats es faran públics al web http://www.gencat.cat/darp/ajuts.htm i s'exposaran al tauler d'anuncis dels serveis territorials i serveis centrals del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. En el supòsit d'ajuts d'un import superior a 3.000 euros es publicaran, a més, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 9 de maig de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix aquesta Ordre és promoure les actuacions de les entitats de caràcter associatiu legalment reconegudes relacionades amb el sector equí, i les activitats d'assistència tècnica a aquestes associacions i agrupacions, així com les actuacions de les associacions constituïdes amb altres finalitats que ampliïn el seu àmbit d'actuació al sector equí per millorar el funcionament i la comercialització dels seus productes, i en concret les mesures que afavoreixin la concentració de l'oferta i la millora de la qualitat dels productes.

.2 Beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les entitats associatives o les agrupacions de productors de l'espècie equina i les agrupacions de defensa sanitària reconegudes que reuneixin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR