DECRET 98/1993, de 9 de març, sobre el foment de la millora i el desenvolupament de les estacions d'esquí alpí i del turisme de la neu.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les modificacions que estableix el Decret 235/1994.

L'aprofitament dels recursos de la neu a Catalunya, com a base per a la implantació i el desenvolupament d'activitats econòmiques, és un instrument imprescindible per aconseguir els objectius prioritaris de millora dels nivells de renda de les poblacions de muntanya i d'avenç en el procés de reequilibri territorial. L'actuació esmentada comporta l'estímul de la iniciativa privada per tal de potenciar el desenvolupament de les estacions, mitjançant ajuts econòmics que financiïn parcialment les inversions necessàries per mantenir unes instal·lacions competitives, mantenir practicables els seus accessos i reduir el risc que comporta la irregularitat de les condicions atmosfèriques. Així mateix, es considera necessari crear un marc normatiu per a aquesta actuació de la Generalitat, a fi de fer rendible al màxim l'assignació dels recursos i garantir que els projectes d'inversió es corresponguin amb un pla de viabilitat idoni de les estacions i siguin coherents amb els criteris i les directrius de la política del Govern.

Per tant, a proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques i de Comerç, Consum i Turisme, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

TÍTOL 1 Naturalesa i objecte de les subvencions

Article 1

Les empreses turístiques titulars de l'explotació de les estacions d'esquí alpí podran sol·licitar, d'acord amb el que estableix aquest Decret, ajuts econòmics i subvencions per al seu bon funcionament i desenvolupament i per a la potenciació del turisme de neu.

Article 2

2.1 L'actuació de la Generalitat comprendrà els conceptes següents:

  1. Subvenció de la inversió destinada al bon funcionament i al desenvolupament de les estacions, inclosos els equipaments per a la creació de neu artificial o per al seu manteniment.

  2. Subvenció de les despeses originades per la contractació d'una assegurança de neu.

  3. Subvenció de les inversions en programes de promoció.

  4. Ajuts per a l'establiment, adequació i neteja dels accessos a les estacions. 2.2 Aquests ajuts i subvencions tindran el límit pressupostari que es fixi al pressupost de la Generalitat del corresponent exercici i se sol·licitaran al Departament de Comerç, Consum i Turisme, llevat de l'ajut previst al punt 2.1.d), que se sol·licitarà al Departament de Política Territorial i Obres Públiques, d'acord amb les previsions establertes a la present disposició.

TÍTOL 2 Subvencions a càrrec del Departament de Comerç, Consum i Turisme

Article 3

3.1 La subvenció de l'article 2.1.a) que sol·licitin les empreses es destinarà necessàriament a les finalitats següents:

  1. Adquisició i instal·lació d'equipaments per a la creació de neu artificial.

  2. Instal·lacions i equipaments per al manteniment de la neu.

  3. Instal·lació de nous sistemes de remuntada o relocalització d'instal·lacions ja existents. Gaudiran de prioritat aquelles que per la seva situació estratègica suposin una potenciació global de l'estació.

  4. Millora dels sistemes de seguretat de les instal·lacions existents, com també altres equipaments. 3.2 Als projectes d'inversió s'hauran d'adjuntar el pla de viabilitat de l'estació i, pel que fa a l'article 3.1.c), la justificació del caràcter estratègic de la inversió.

Article 4

Per acollir-se a la subvenció que s'estableix a l'article 2.1.b) serà necessari que el Departament de Comerç, Consum i Turisme aprovi la modalitat i les condicions de les tarifes per al futur contracte d'assegurances.

Article 5

Les subvencions atorgades d'acord amb aquest títol que superin el límit del 7,5% de la inversió o del cost de l'actuació subvencionada no podran tenir una quantia superior a 25.500.000 pessetes, sempre en funció del grau de compliment de les finalitats que preveu l'article 3 i dels efectes de la inversió o actuació en l'economia de la zona, a criteri del Departament de Comerç, Consum i Turisme.

Article 6

Documentació a presentar 6.1 Els sol·licitants de subvencions de les modalitats previstes als apartats a), b) i c) de l'article 2.1 hauran de presentar, per a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR