ORDRE AAR/148/2008, de 10 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Alimentacio i Accio Rural
Rango de LeyOrdre

ORDRE

AAR/148/2008, de 10 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, i es convoquen els corresponents a l'any 2008.

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) té com a objectiu, entre d'altres, fomentar la realització d'actuacions que tinguin com a finalitat promoure les activitats que facilitin la difusió i la promoció del món rural i pesquer.

En conseqüència, i per tal d'aconseguir aquest objectiu, es considera convenient establir una línia d'ajuts per donar recolzament a aquest tipus d'actuacions.

D'acord amb l'anterior, i de conformitat amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, així com amb la resta de normativa d'aplicació, a proposta de la Direcció de Serveis, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts per al foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2008, d'acord amb les bases reguladores aprovades a l'article 1 d'aquesta Ordre.

2.2 El termini per a la presentació de sol·licituds serà d'un mes des de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

2.3 El finançament dels ajuts que estableix aquesta Ordre es farà efectiu amb càrrec a les aplicacions pressupostàries AG01 D/460000100/6120, AG01 D/470000100/6120 i AG01 D/482000100/6120 dels pressupostos del DAR, per una quantia màxima d'1.310.000 euros.

2.4 L'òrgan competent per a la instrucció dels expedients serà el Servei de Gestió d'Ajuts i Organisme Pagador.

2.5 L'òrgan competent per dictar la resolució corresponent serà el conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

2.6 La Comissió de valoració de les sol·licituds estarà constituïda pel/per la secretari/ària general, el/la director/a de Serveis i el/la cap de Gabinet del Conseller.

2.7 El termini màxim per emetre i notificar la resolució serà de tres mesos comptat a partir de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds. Si en aquest termini no s'ha dictat resolució expressa, s'entendrà que la sol·licitud ha estat desestimada per silenci administratiu.

2.8 Contra la resolució del conseller o la consellera d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de dos mesos a partir de la notificació de la resolució, sens perjudici que se'n pugui interposar qualsevol altre que es consideri adient.

En cas de silenci administratiu es podrà interposar recurs contenciós administratiu en el termini de sis mesos comptat a partir de la data en què s'exhaureixi el termini per resoldre i notificar que estableix l'apartat 7 d'aquest article.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 10 d'abril de 2008

Joaquim Llena i Cortina

Conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte dels ajuts

1.1 L'objecte dels ajuts que estableix aquesta Ordre és el foment d'actuacions de desenvolupament del medi rural i pesquer, en especial les que es refereixen a la projecció, la difusió, la promoció de productes i les tasques d'assessorament al sector en col·laboració amb el DAR.

1.2 A efectes d'aquesta Ordre es consideren subvencionables les actuacions següents:

  1. La realització de tasques de promoció, difusió i projecció exterior de productes, consistents en jornades divulgatives, congressos i seminaris, i/o campanyes de difusió i/o de promoció.

  2. La realització de fires de caràcter eminentment agrari, ramader, agroalimentari i pesquer, d'àmbit local, comarcal, provincial, nacional o internacional que promocionin productes del territori en el qual les persones sol·licitants desenvolupen les seves actuacions.

  3. Les despeses corrents de les associacions, les fundacions, les empreses i altres entitats que realitzin tasques de promoció i difusió de temes agraris, agroalimentaris i pesquers, així com tasques d'assessorament al sector primari en col·laboració amb el DAR.

    1.3 Queden excloses de l'ajut les actuacions següents:

    Les actuacions que comportin inversions.

    Les actuacions que es facin amb la col·laboració del DAR dins del marc del Pla anual de transferència tecnològica, el Programa de formació agrària i el Programa d'assessorament del Departament.

    .2 Requisits de les persones beneficiàries

    2.1 Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les persones físiques o jurídiques que realitzin actuacions de difusió i/o promoció de temes agraris, agroalimentaris i pesquers, així com tasques d'assessorament en col·laboració amb el DAR.

    2.2 Per adquirir la condició de persona beneficiària, la persona...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR