DECRET 145/1996, de 30 d'abril, pel qual s'aprova el Reglament d'organització i funcionament intern del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Governació i Relacions Institucionals
Rango de LeyDecret

L'article 60 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, disposa que l'organització i el funcionament intern del Consell de la Policia s'han d'establir per reglament.

En compliment d'aquest mandat legal, el Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra ha elaborat el seu propi reglament, mitjançant el qual se'n regulen les funcions, la composició, l'organització i el funcionament intern.

Amb aquesta regulació, s'ha pretès dotar el Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra d'uns mecanismes àgils i eficaços que li permetin exercir, amb les degudes garanties, les funcions que li atribueix l'article 53 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol.

Així mateix, en l'elaboració del Decret s'ha tingut present l'adopció de fórmules participatives que s'atenen a l'especial tipologia del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra com a òrgan de representació paritària de l'Administració de la Generalitat i dels membres del cos de mossos d'esquadra.

D'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Governació i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Aprovació del Reglament S'aprova el Reglament d'organització i funcionament intern del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra, el text del qual s'adjunta com a annex.

Barcelona, 30 d'abril de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Xavier Pomés i Abella Conseller de Governació

Reglament d'organització i funcionament intern del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra

Capítol 1 Funcions i composició del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra

Article 1

Naturalesa El Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra, sota la presidència de la persona titular del Departament de Governació o d'aquella altra en qui aquesta delegui, és l'òrgan de representació paritària de la Generalitat i dels membres del cos.

Article 2

Funcions De conformitat amb el que disposa l'article 53 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, les funcions del Consell són:

  1. La mediació i la conciliació en cas de conflictes col·lectius.

  2. La participació en l'establiment de les condicions de prestació del servei dels funcionaris.

  3. La formulació de mocions i l'evacuació de consultes en matèries relatives a l'estatut professional.

  4. L'emissió d'informes en els expedients disciplinaris que s'instrueixin als membres del cos per faltes molt greus i en tots els que s'instrueixin als representants de les organitzacions sindicals.

  5. L'emissió d'informe previ i preceptiu sobre els projectes de disposicions de caràcter general relatius a les matèries a què es refereix l'article 53 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol.

  6. L'estudi de programes de modernització dels mètodes i les tècniques de treball.

  7. La presentació de propostes de mesures relatives a la política de personal del cos.

  8. Les altres que li atribueixin les lleis i les disposicions generals.

Article 3

Composició El Consell és integrat paritàriament pels membres següents:

  1. Els representants de l'Administració que designi la persona titular del Departament de Governació en funció del nombre de representants del cos de mossos d'esquadra en el Consell.

  2. Els representants dels membres del cos de mossos d'esquadra, elegits sobre la base d'un representant per cada 250 funcionaris o fracció de cadascuna de les escales que constitueixen el cos, que resultin de les eleccions sindicals celebrades de conformitat amb el que disposen l'article 54 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, i el Decret 104/1995, de 24 de març, sobre normes reguladores de les eleccions dels representants del cos de mossos d'esquadra al Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra i designació d'organitzacions sindicals representatives (DOGC núm. 2036, de 7.4.1995).

Capítol 2 Estatut dels membres del Consell

Article 4

Drets i deures Els membres del Consell tenen els drets i deures següents:

  1. Exercir el càrrec de membre del Consell de la Policia amb compliment estricte de la legalitat i de conformitat amb aquest Reglament.

  2. Participar en els debats de les sessions.

  3. Exercir el seu dret de vot i formular el seu vot particular, així com el sentit del seu vot i els motius que el justifiquen.

  4. Formular precs i preguntes.

  5. Obtenir la informació necessària per tal de complir les funcions assignades.

Article 5

Drets d'assistència El càrrec de membre i secretari del Consell dóna dret a l'abonament dels drets d'assistència a les reunions que tinguin lloc, d'acord amb la normativa de l'Administració de la Generalitat que regula el sistema d'indemnitzacions per raó de serveis.

Article 6

Duració del mandat 6.1 El mandat és de quatre anys, a comptar de la proclamació dels candidats electes. 6.2 Si fineix aquest termini i la proclamació de candidats electes no ha tingut lloc, s'entén que el mandat dels membres del Consell queda prorrogat fins que aquella no s'esdevingui.

Article 7

Absència o malaltia 7.1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR