DECRET 70/1985, de 14 de març, pel qual es garanteix el servei essencial d'abastiment d'aigua potable que presta a Barcelona la 'Confederación Hidrográfica del Pirineo Oriental'.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

El servei públic d'abastiment d'aigua potable que presta a la població la "Confederación Hidrográfica del Pirineo Oriental" no pot veure's greument afectat per l'exercici del legítim dret de vaga dels treballadors de l'esmentada Confederació, ja que això comportaria un risc per a la salut i un deteriorament del medi ambient.

És doncs, clara la necessitat de prendre mesures imprescindibles per tal d'assegurar el funcionament del servei públic, mesures capaces de conjugar aquests interessos generals amb els drets individuals dels treballadors.

Atès el que disposen els articles 28.2, 43 i 45 de la Constitució Espanyola; l'article 10.2 del Reial Decret-llei 17/1977, de 4 de març; l'article 11.2 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i les Sentències del Tribunal Constitucional de 8 d'abril de 1981 i de 5 de novembre de 1981, a proposta del Conseller de Treball i del de Sanitat i Seguretat Social i prèvia deliberació del Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- La situació de vaga anunciada pel comitè

d'empresa de la "Confederación Hidrográfica del Pirineo Oriental", que començarà el dia 18 de març de 1985 a les 0 hores i finalitzarà el dia 22 del mateix mes a les 24 hores, s'entendrà condicionada, en tot cas, al manteniment dels serveis essencials d'abastiment d'aigües prestats per l'esmentada Confederació.

Article segon

- Als efectes del que s'estableix en

l'article anterior, es consideraran com a serveis essencials la continuïtat del subministrament d'aigua amb les adequades condicions de qualitat i seguretat, el bon funcionament de les instal·lacions de la Confederació, així com la reparació de les avaries que afectin o puguin afectar el subministrament o a la seguretat o salubritat pública.

En qualsevol cas, el cabal mínim d'aigua potable per al consum públic a subministrar serà de 3m3/s.

Article tercer

- El personal necessari per portar a terme

els serveis mínims abans esmentats serà determinat per la "Confederación Hidrográfica del Pirineo Oriental", amb caràcter estricte i escoltat el comitè de vaga.

Article quart

- Les cessacions i alteracions en el treball

per part del personal necessari per al manteniment dels serveis mínims determinats anteriorment, seran considerades il·legals als efectes de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR