ORDRE TRE/353/2002, de 25 d'octubre, per la qual es garanteixen els serveis essencials que es presten en els centres d'ensenyament, tant públics com privats, dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRE/353/2002, de 25 d'octubre, per la qual es garanteixen els serveis essencials que es presten en els centres d'ensenyament, tant públics com privats, dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, FETE-UGT i CGT han comunicat una convocatòria de vaga (RE 17.10.2002) que afecta tot l'ensenyament de Catalunya en tots els seus sectors i nivells educatius, a realitzar el proper dia 29 d'octubre, amb una duració de 24 hores.

La vaga afecta tot l'ensenyament, tant privat com públic, en tots els seus nivells, i per tant pot ser duta a terme tant pel personal funcionari com pel laboral, i tant pel personal que treballa en entitats privades com en qualsevol administració pública en l'activitat de l'ensenyament; la vaga afecta també tot el personal, tant docent com no docent.

En situacions de vaga s'ha de valorar si aquesta afecta serveis que puguin ser considerats essencials per al desenvolupament de la vida ciutadana, o sigui si afecta drets constitucionals, llibertats públiques o béns constitucionalment protegits, ja que en aquests supòsits la normativa vigent (article 28.2 de la CE) assenyala que s'ha d'assegurar el manteniment dels serveis essencials per a la comunitat. També ho especifica així el Reial decret llei 17/1977, de 4 de març, sobre relacions laborals, que atorga les competències a la autoritat governativa per assegurar el funcionament d'aquests serveis.

La vaga té una durada de 24 hores. Davant la possibilitat que quedin interromputs els serveis d'ensenyament dels centres públics i privats en les hores de vaga, es pot produir una situació de manca de vigilància o d'atenció dels estudiants, cosa que fa necessari, per a la deguda seguretat, que les persones responsables, d'acord amb el que estableixen la Llei orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres docents, i els decrets 198 i 199/1996, de 12 de juny, pels quals s'aproven els reglaments orgànics dels centres docents públics que imparteixen educació infantil, primària i secundària i formació professional de grau superior, puguin prestar un servei mínim consistent en la seva presència física al centre per evitar qualsevol mena d'alteració, per la qual cosa és imprescindible la presència en cada centre d'un auxiliar administratiu o subaltern per al servei de control d'accés i telefonia i una persona del personal directiu per a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR