DECRET 215/2004, de 24 de febrer, pel qual es modifica el Decret 28/1997, de 21 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de màquines recreatives i d'atzar.

SecciónConcursos i Anuncis
Rango de LeyDecret

DECRET 215/2004, de 24 de febrer, pel qual es modifica el Decret 28/1997, de 21 de gener, pel qual s'aprova el Reglament de màquines recreatives i d'atzar.

La Llei 31/2002, de 30 de desembre, de mesures fiscals i administratives, en el seu article 15, ha modificat l'apartat 3 de l'article 34 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro. En concret, ha variat el període impositiu i la norma de meritament de la taxa sobre el joc que grava les màquines recreatives amb premi i d'atzar. El nou període coincideix amb el trimestre natural i la taxa es merita el primer dia del trimestre.

Com a conseqüència d'aquesta modificació, el Govern ha aprovat el Decret 158/2003, de 23 de juny, de modificació del Decret 81/1999, de 23 de març, pel qual es desplega el règim de pagament de la taxa que grava els jocs de sort, d'envit o d'atzar.

Aquestes modificacions repercuteixen directament en la regulació dels efectes del canvi de titularitat dels establiments que tinguin instal-lades màquines recreatives, continguda en els apartats 2 i 3 de l'article 41 del Reglament de màquines recreatives i d'atzar, aprovat pel Decret 28/1997, de 21 de gener.

L'esmentat apartat 2 estableix com a regla que el canvi de titularitat de l'establiment no implicarà l'extinció de les autoritzacions d'emplaçament vigents, i la nova persona titular queda subrogada en els drets i les obligacions de l'anterior.

L'apartat 3 estableix l'excepció a la regla, consistent en què la nova persona titular, a partir del moment en què disposi d'autorització d'instal-lació al seu nom, podrà denunciar la relació i en aquest cas queda subrogada fins a la data en què expiri el període impositiu corresponent a la taxa meritada.

Atesa la modificació legal operada en relació amb el període de meritació de la taxa, es considera convenient desvincular del període impositiu d'aquesta, la possibilitat de denunciar la subrogació que preveu l'apartat 3 de l'article 41, per part del nou titular de l'autorització d'instal-lació de les màquines recreatives.

Aquesta nova circumstància sobrevinguda obliga a ponderar novament els drets i obligacions que vinculen els titulars de les màquines i els de les autoritzacions d'instal-lació, per tal d'aconseguir el màxim grau d'estabilitat en les seves relacions i l'equilibri dels respectius interessos.

Per aquest motiu cal tenir en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR