DECRET 5/1992, de 20 de gener, pel qual es crea el Consorci Sant Gregori, de Girona, i se n'aproven els Estatuts.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

La Llei 26/1985, de 27 de desembre, de serveis socials, té per objecte ordenar, estructurar, promoure i garantir el dret a un sistema de serveis socials de responsabilitat pública en l'àmbit de Catalunya.

Per tal de complir els objectius marcats per aquesta Llei, cal promoure i planificar la prestació de serveis socials, coordinant les actuacions de les administracions públiques de Catalunya entre si, i d'aquestes amb la iniciativa privada.

En la implantació de la xarxa de serveis socials tenen responsabilitat pública la Generalitat de Catalunya, quant a la planificació, coordinació i ordenació general i, segons preveu l'article 19 de la Llei 26/1985, de 27 de desembre, específicament l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials pel que fa a la cooperació amb les institucions privades de serveis socials.

Atès que l'article 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, preveu que el Govern pot acordar la constitució de consorcis amb entitats privades sense ànim de lucre que tinguin finalitats d'interès públic concurrents amb les de l'Administració;

Per això, la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Benestar Social i l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, la Fundació Privada Joan Riu i la Caixa de Girona, acorden la constitució d'un consorci per tal de garantir, de forma conjunta, l'atenció i la prestació de serveis socials a persones amb disminució psíquica en l'àmbit de les comarques de Girona.

A proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea el Consorci Sant Gregori, de Girona, i s'aproven els seus Estatuts, que n'estableixen la composició, finalitats i organització, els quals es fan públics annexos a aquest Decret.

Article 2

El Consorci Sant Gregori, de Girona, per a disminuïts, tindrà personalitat jurídica pròpia i suficient per al compliment de les seves finalitats.

Article 3

El conseller de Benestar Social procedirà a formalitzar, en escriptura pública, en representació de la Generalitat de Catalunya juntament amb els representants de les entitats consorciades, l'acte constitutiu del Consorci Sant Gregori, de Girona, i a nomenar un dels representants de la Generalitat que han de formar part de l'òrgan de govern del Consorci.

Disposició final Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 20 de gener de 1992

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Comas i Baldellou Conseller de Benestar Social

ESTATUTS del Consorci Sant Gregori, de Girona

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Entitats que integren el Consorci 1.1 Amb la denominació Sant Gregori es constitueix el Consorci administratiu en el qual participen la Generalitat de Catalunya, l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, la Fundació Joan Riu i la Caixa de Girona. 1.2 El nombre de membres del Consorci podrà ser ampliat amb l'admissió d'entitats públiques i privades sense ànim de lucre que puguin col·laborar amb els objectius del Consorci, i també efectuar les aportacions o prestar els serveis que en constitueixin l'objectiu. L'acord d'admissió de nous membres exigirà la majoria que preveu l'article 14.2 d'aquests Estatuts.

Article 2

Finalitat del Consorci 2.1 La finalitat primordial del Consorci Sant Gregori, de Girona, és la gestió compartida i integrada del conjunt assistencial constituït pels centres següents: Residència i centre de dia per a disminuïts psíquics adults Els Roures, de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials. Centres per a l'atenció a menors amb disminució psíquica profunda de la Fundació Joan Riu. Altres serveis que es puguin establir. Són finalitats específiques del Consorci:

  1. L'atenció, l'assistència i la prestació de serveis socials a persones amb disminució psíquica.

  2. Les activitats d'estudi relacionades amb el tractament de la disminució psíquica i els seus resultats.

  3. Totes les que estiguin directament o indirecta relacionades amb les finalitats esmentades anteriorment, i que acordi el Consell de Govern. 2.2 Les esmentades finalitats les podrà portar a terme el mateix Consorci o terceres persones o entitats, mitjançant l'oportú conveni de col·laboració, en el qual s'especificaran les obligacions que el Consorci assumirà. Aquests convenis tindran una durada limitada a quatre anys prorrogables i es revisaran anualment.

Article 3

Participació de les entitats consorciades Les entitats contribuiran a millorar la consecució de la finalitat esmentada a l'article precedent de les diverses maneres i amb l'abast que a continuació s'indica: Generalitat de Catalunya: en l'exercici de les competències determinades als articles 9.25 i 17 de l'Estatut de Catalunya, i també a l'article 8 de la Llei de serveis socials, exercirà la tutela de l'organització dels serveis dependents del Consorci amb l'objecte d'assegurar el compliment de la seva finalitat i vetllarà alhora per la correcta aplicació dels recursos econòmics. ICASS: donarà el suport de part de la seva estructura de gestió i determinarà els usuaris dels serveis prestats pel Consorci. Fundació Joan Riu: donarà el suport de la seva estructura de gestió en el marc de les finalitats del Consorci. Caixa de Girona: participa en el Consorci mitjançant l'aportació exclusiva del patrimoni immobiliari que consta a l'annex d'aquests Estatuts.

Article 4

Personalitat i capacitat jurídica El Consorci administratiu regulat en aquests Estatuts constitueix una entitat jurídica pública, dotada de personalitat jurídica plena i independent dels seus membres, amb tota la capacitat de dret públic i privat que requereixi la realització dels seus objectius. En conseqüència, el Consorci, per mitjà dels seus òrgans representatius, podrà adquirir, posseir, reivindicar, permutar, gravar i alienar tota mena de béns, celebrar contractes, assumir obligacions, interposar recursos i exercitar les accions previstes a les lleis.

Article 5

Règim jurídic i duració 5.1 El Consorci té caràcter voluntari i es regirà per aquests Estatuts, pels seus reglaments d'organització i per les disposicions de caràcter general que li siguin d'aplicació. 5.2 Les prestacions d'assistència i serveis socials gestionades pel Consorci es regiran per les disposicions legals i reglamentàries que les estableixen i regulen. 5.3 L'accés a la prestació de serveis se sotmet a les normes de caràcter general i públiques. 5.4 El Consorci s'estableix per un període de 4 anys, i es pot renovar per acord de les parts.

Article 6

Domicili El domicili del Consorci s'estableix a la carretera de les Planes, s/n, del municipi de Sant Gregori (Girona).

Article 7

Dels drets dels beneficiaris o persones assistides 7.1 Els beneficiaris o les persones assistides per la gestió del Consorci gaudiran de la prestació de serveis amb el mínim constituït per les disposicions que els estableixen i els regulen, el Consorci pot millorar la intensitat de la protecció a partir del mínim indicat. 7.2 El Consorci haurà de respectar en tot moment els drets dels usuaris fixats a les disposicions de caràcter general que els estableixen. 7.3 En les activitats d'estudi relacionades amb el tractament de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR