DECRET 26/1987, de 15 de gener, sobre mesures de revisió de preus en la Contractació Administrativa dins l'àmbit de la Generalitat de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Economia i Finances
Rango de LeyDecret

El Decret-llei 2/1964, de 4 de febrer i el Decret 461/1971, d'11 de març, que el desenvolupa, contenen la normativa general sobre inclusió de clàusules de revisió de preus en els contractes de l'Estat i dels seus organismes autònoms.

Amb posterioritat, i per mitjà del Reial Decret 1881/1984, de 30 d'agost, s'aprovaren diverses mesures complementàries sobre revisió de preus en la contractació administrativa.

Amb l'objecte de potenciar les possibilitats inversores dels òrgans gestors de la Generalitat, mitjançant la simplificació d'alguns aspectes de la tramitació, i de facilitar l'estricte compliment de la normativa vigent sobre contractació, i d'acomodar, alhora, les conseqüències derivades dels compromisos contractuals amb l'evolució real dels preus, és necessari perfeccionar el sistema respecte de la liquidació i l'abonament de les revisions.

Per tant, previ informe de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa, a proposta del Conseller d'Economia i Finances, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Els Departaments de la Generalitat i els seus organismes autònoms efectuaran, al començament de cada exercici econòmic, l'oportuna previsió dels crèdits necessaris per a les majors despeses que es derivin de les revisions de preus dels contractes en curs i dels nous contractes que calgui formalitzar durant la vigència de l'esmentat exercici.

Article 2

Els òrgans de contractació tramitaran d'ofici els expedients de despesa addicionals per a cada contracte amb dret a revisió de preus, en les condicions establertes en el Decret-llei 2/1964, de 4 de febrer, i en el Decret 461/1971, d'11 de març; la totalitat dels imports addicionals s'acumularà al pressupost vigent de cada contracte i s'imputarà al mateix concepte pressupostari l'import de l'anualitat de l'exercici a què la revisió de preus es refereixi, prenent raó, si s'escau, de les quantitats respectives amb càrrec a l'exercici econòmic següent.Aquests expedients s'aprovaran econòmicament dins el primer semestre de cada exercici, i es tramitaran, posteriorment, els expedients de despesa que calguin per a la cobertura de les desviacions de la previsió inicial. Així mateix, hauran de tramitar-se, oportunament, els expedients addicionals de despesa per revisió de preus dels nous contractes, incorporant els imports respectius al pressupost...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR