ORDRE ARP/96/2003, de 28 de febrer, per la qual es dicten normes per a la renovació dels consells reguladors de les indicacions geogràfiques protegides Calçot de Valls, Llonganissa de Vic i Torró d'Agramunt, i se'n convoquen les eleccions respectives.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE ARP/96/2003, de 28 de febrer, per la qual es dicten normes per a la renovació dels consells reguladors de les indicacions geogràfiques protegides Calçot de Valls, Llonganissa de Vic i Torró d'Agramunt, i se'n convoquen les eleccions respectives.

D'acord amb el que disposen el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, aprovat per l'Ordre de 25 de setembre de 2001 (DOGC núm. 3489, de 9.10.2001); el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Llonganissa de Vic, aprovat per l'Ordre de 15 de maig de 2000 (DOGC núm. 3154, de 5.6.2000) i el Reglament de la Indicació Geogràfica Protegida Torró d'Agramunt aprovat per l'Ordre de 25 de setembre de 2001 (DOGC núm. 3489, de 9.10.2001).

Vista la Llei 25/1970, de 2 de desembre, de l'Estatut de la vinya, del vi i dels alcohols, i el seu Reglament aprovat pel Decret 835/1972, de 23 de març;

En conseqüència, en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Capítol 1

Convocatòria

Article 1

Es convoquen eleccions a vocals dels consells reguladors de les indicacions geogràfiques protegides (en endavant IGP) Calçot de Valls, Llonganissa de Vic i Torró d'Agramunt.

Article 2

D'acord amb el que disposen les ordres per les quals es reglamenten les IGP Calçot de Valls, Llonganissa de Vic i Torró d'Agramunt, el nombre de vocals objecte d'elecció són els següents:

IGP Calçot de Valls:

Productors:

Cens A: 2.

Comercialitzadors:

Cens B: 2.

IGP Llonganissa de Vic:

Elaboradors:

Cens A: 4.

IGP Torró d'Agramunt:

Elaboradors:

Cens A: 4.

Capítol 2

Juntes electorals

Article 3

La composició de la Junta Electoral de Catalunya per a les IGP Calçot de Valls, Llonganissa de Vic i Torró d'Agramunt, que tindrà la seva seu a Barcelona, als Serveis Centrals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, serà la següent:

President: el subdirector general de Qualitat Agroalimentària del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Vocals:

Un representant de cadascuna de les organitzacions professionals agràries més representatives en l'àmbit de Catalunya.

Representants de les organitzacions industrials més representatives en l'àmbit de Catalunya. En cas que el nombre de representants de les organitzacions industrials superi els de les organitzacions professionals agràries, la designació s'efectuarà per sorteig a fi d'obtenir-ne paritat.

El cap del Servei de Denominacions i Marques del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

L'advocat en cap de l'Assessoria Jurídica del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

Secretari: actuarà com a secretari un funcionari de la Direcció General d'Indústries i Qualitat Agroalimentària, designat pel director general.

Article 4

4.1 Per a la presentació dels candidats a representants de les organitzacions professionals, agràries i industrials caldrà l'acord de l'òrgan de govern corresponent, el qual proposarà el representant i el suplent.

4.2 Les candidatures es presentaran davant el director general d'Indústries i Qualitat Agroalimentària, en el termini de quatre dies a partir de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.3 La designació, directa o per sorteig, segons els casos, la realitzarà el director general d'Indústries i Qualitat Agroalimentària quatre dies després de l'acabament del termini anterior, i es farà pública en aquesta data al tauler d'anuncis del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca.

4.4 Contra aquesta designació es podrà recórrer davant el conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. Aquest recurs es presentarà l'endemà de la designació dels candidats i la seva resolució s'haurà de dictar en el termini màxim de dos dies.

4.5 Acabat aquest termini, es constituirà la Junta Electoral de Catalunya.

Article 5

5.1 La Junta Electoral de Catalunya (en endavant JEC) tindrà les funcions següents:

  1. Ratificar la composició de les juntes electorals de cadascuna de les IGP a què fa referència aquesta Ordre.

  2. Atendre l'organització, la coordinació i la vigilància del compliment de les funcions assignades a les juntes electorals de les IGP a què fa referència aquesta Ordre.

  3. Resoldre els recursos que elevin les juntes electorals de les IGP en relació amb els censos electorals, la proclamació de candidats i vocals electes, i també en relació amb l'elecció del president dels consells reguladors respectius.

5.2 Contra la resolució de les juntes electorals de les IGP a què fa referència aquesta Ordre en relació amb els censos electorals, es podrà interposar recurs davant la JEC en el termini dels quatre dies següents a la data de la resolució. El recurs s'haurà de resoldre en els sis dies següents al d'acabament del termini anterior. En cap cas el procés de formació dels censos electorals no restarà interromput per la presentació de recurs, la resolució del qual donarà lloc, si escau, a la modificació dels censos electorals.

Article 6

6.1 La composició de les juntes electorals de les IGP a què fa referència aquesta Ordre, que tindran la seva seu a les delegacions territorials corresponents del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, sempre que el seu àmbit territorial es correspongui amb l'àmbit territorial de les zones productores de cada IGP, serà la següent:

President: el delegat territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca corresponent.

Dos vicepresidents: el cap de Secció d'Indústries i Comercialització Agràries de les delegacions territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca corresponent i el cap de l'oficina comarcal que designi el delegat territorial.

Vocals:

Un representant per cadascuna de les organitzacions professionals agràries més representatives dins l'àmbit de cada una de les IGP.

Representants de les organitzacions industrials més representatives que desenvolupin la seva activitat dins l'àmbit de les IGP a les quals fa referència aquesta Ordre. En cas que el nombre dels representants de les organitzacions industrials superi el de les organitzacions professionals agràries, la designació dels representants de les organitzacions industrials s'efectuarà per sorteig a fi d'obtenir-ne paritat.

Un lletrat del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de les delegacions territorials on radiqui el consell regulador respectiu.

Secretari: un funcionari adscrit a la Secció d'Indústries i Comercialització Agrària de la delegació territorial corresponent.

Article 7

7.1 Per a la presentació dels candidats a representants de les organitzacions professionals agràries i empresarials caldrà complir els requisits que fixa l'article 4.1 d'aquesta Ordre.

7.2 Les candidatures seran presentades davant les delegacions territorials del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca corresponents, on es constituirà la Junta, en el termini de deu dies a partir de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

7.3 La designació directa o per sorteig, segons els casos, dels representants de les organitzacions professionals i empresarials, la portarà a terme el delegat territorial corresponent del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca el primer dia hàbil acabat l'esmentat termini de deu dies, i es farà pública al tauler d'anuncis de les delegacions territorials i de les oficines comarcals del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca corresponents a la zona productora.

7.4 Contra la designació es podrà presentar recurs davant el director general d'Indústries i Qualitat Agroalimentària en el termini de tres dies i haurà de ser resolt l'endemà i publicat al tauler d'anuncis de les delegacions del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i de les oficines comarcals esmentades. La designació serà executiva des de la seva publicació.

7.5 Les juntes electorals de cadascuna de les IGP a què fa referència aquesta Ordre hauran d'estar constituïdes al cap de divuit dies comptats des de la data de publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Article 8

Les juntes electorals de cadascuna de les IGP a què fa referència aquesta Ordre tindran les funcions següents:

  1. Publicar els censos d'electors inscrits als registres de les IGP i exposar-los a les delegacions territorials, a les oficines comarcals i als ajuntaments de l'àmbit de les respectives IGP.

  2. Decidir en primera instància sobre les reclamacions que es presentin en relació amb els censos esmentats i remetre a la Junta Electoral de Catalunya els recursos eventualment presentats contra les seves decisions en els terminis establerts a l'article 12 d'aquesta Ordre.

  3. Aprovar els censos definitius.

  4. Rebre les candidatures a vocals dels consells reguladors.

  5. Proclamar els candidats.

  6. Designar els membres de les meses electorals, així com establir el nombre i la seva localització.

  7. Vigilar les votacions.

  8. Proclamar els vocals.

  9. Garantir el procés electoral fins a l'elecció de president dels consells respectius.

Article 9

El calendari que regirà el procés electoral dels membres electes dels consells reguladors de les IGP figura a l'annex 1 d'aquesta Ordre. El còmput dels terminis es refereix a dies naturals. Si la finalització del termini establert coincideix amb un dia festiu es prorroga fins al dia hàbil següent.

Capítol 3

Elaboració dels censos electorals

Article 10

10.1 Els censos seran elaborats pels consells reguladors...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR