DECRET 258/2005, de 13 de desembre, de modificació del Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

258/2005, de 13 de desembre, de modificació del Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials.

El Decret 186/2002, de 25 de juny, de modificació del Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials, va afegir una disposició addicional 4 i un annex al Decret 269/1998, en els quals es determinava la forma de quantificar el cànon que han de satisfer els concessionaris d'aquestes emissores.

La disposició addicional i l'annex esmentats van suposar, de fet, un augment considerable de l'import dels cànons que s'havien de satisfer d'acord amb el Decret 269/1998.

L'import d'aquests cànons ha estat considerat excessivament elevat pels operadors, motiu pel qual han reclamat reiteradament la modificació de la normativa que estableix la fórmula del càlcul de l'import dels cànons.

La modificació a l'alça resulta especialment difícil d'afrontar per a les emissores comercials petites i mitjanes, que constitueixen bona part del cos empresarial radiofònic del país. El manteniment del cànon en la seva forma actual podria resultar inabordable per a aquest important segment de la radiodifusió comercial.

La seva dependència, la seva absorció per grans empreses estatals o multinacionals o la seva desaparició significarien un empobriment del paisatge audiovisual de Catalunya, on han conviscut, tradicionalment, grans grups empresarials, petites i mitjanes emissores comercials i ràdios municipals, garantint la diversitat i el pluralisme.

La correcta prestació d'aquest servei públic, la viabilitat empresarial i l'interès general aconsellen doncs la revisió dels paràmetres per calcular el cànon que han de satisfer els concessionaris.

Mitjançant aquest Decret es redueix l'import fix de la fórmula esmentada, amb la consegüent disminució de l'import total resultant.

Per tot això, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller primer, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Es modifica l'annex del Decret 269/1998, de 21 d'octubre, del règim jurídic de les concessions per a la prestació del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència per a emissores comercials, que queda...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR