ORDRE PTO/352/2008, de 15 de juliol, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a l'adequació i la neteja dels accessos a les estacions de muntanya, i d'aprovació de les bases.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/352/2008, de 15 de juliol, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a l'adequació i la neteja dels accessos a les estacions de muntanya, i d'aprovació de les bases.

El Govern de Catalunya, per l'Acord de 23 de maig de 2006, va aprovar el Pla director de les estacions de muntanya 2006-2011. Els objectius d'aquest Pla són impulsar les activitats turístiques de neu i muntanya, aportar un marc regulador clar i estable, ordenar els ajuts públics i millorar la competitivitat del sector.

Per assolir aquests objectius el Pla ha previst diferents estratègies que han de servir com a guia, tant en les actuacions del sector públic com del privat. Totes elles tenen com a fi últim crear un model equilibrat d'utilització racional i permanent de la muntanya i conciliar la preservació dels seus valors naturals amb la realització d'activitats d'oci i esportives, de manera que la riquesa i l'augment de l'ocupació que es puguin generar repercuteixin en benefici de les comarques de muntanya i de les seves poblacions sense posar en perill els valors naturals del territori.

Entre els diferents programes que desenvolupen les línies estratègiques del Pla director hi ha el Programa d'accessos per carretera a les estacions de muntanya, destinat a la millora i el manteniment dels vials i a l'increment de la senyalització i de la seguretat.

Per complir els objectius del Pla director de les estacions de muntanya, des de la Generalitat de Catalunya es fa pública la convocatòria per a l'atorgament de subvencions destinades a l'establiment, adequació i neteja d'accessos a les estacions de muntanya, i s'aproven les bases corresponents.

Per tot això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desenvolupament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa vigent aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2008 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per a l'adequació i la millora dels accessos per carretera a les estacions de muntanya compreses en l'àmbit territorial del Pla director de les estacions de muntanya, aprovat per l'Acord del Govern de la Generalitat de 23 de maig de 2006.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 La quantitat màxima que es destina a aquestes subvencions és de 650.000,00 (sis-cents cinquanta mil) euros. La convocatòria es finançarà amb càrrec a les posicions pressupostàries D/470160100/5420, per un import màxim de 530.000,00 (cinc-cents trenta mil) euros; D/440000100/5420, per un import màxim de 90.000,00 (noranta mil) euros; i D/4690000100/5420, per un import màxim de 30.000 (trenta mil) euros, del centre gestor PO08 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2008.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 15 de juliol de 2008

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte incentivar la realització d'actuacions d'establiment, adequació i neteja d'accessos a les estacions de muntanya incloses al Pla director de les estacions de muntanya 2006-2011, aprovat pel Govern de la Generalitat en data 23 de maig de 2006.

1.2 Les actuacions d'adequació i neteja d'accessos a les estacions de muntanya, a les quals es refereix el paràgraf anterior, poden comprendre:

  1. La realització d'actuacions de manteniment en els accessos (cunetes, talussos, estesa d'aglomerat...), que millorin la vialitat i la seguretat dels usuaris i del personal de l'estació.

  2. La neteja de neu i gel dels vials i dels aparcaments i de les instal·lacions pròpies de l'estació.

    1.3 Les estacions de muntanya per a les quals se sol·licitin les subvencions regulades en aquestes bases han d'haver estat operatives, com a mínim, durant una temporada en el període 2006-2008.

    .2 Persones beneficiàries

    2.1 Poden optar a aquestes subvencions les entitats gestores de les estacions de muntanya a què fa referència el Pla director de les estacions de muntanya que siguin persones jurídiques, públiques o privades.

    2.2 Les persones beneficiàries no poden incórrer en cap dels supòsits...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR