ORDRE PTO/223/2009, de 30 d'abril, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per al foment de la formació en la gestió del patrimoni literari de l'Alt Pirineu i Aran: rutes, exposicions i activitats de difusió i d'aprovació de les seves bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

PTO/223/2009, de 30 d'abril, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per al foment de la formació en la gestió del patrimoni literari de l'Alt Pirineu i Aran: rutes, exposicions i activitats de difusió i d'aprovació de les seves bases reguladores.

L'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), organisme autònom del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, creat i regulat per la Llei 28/2002, de 30 de desembre, té per objecte, d'acord amb l'article 2 de la seva Llei reguladora, el desenvolupament integral i la promoció de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i Era Val d'Aran.

D'acord amb l'article 3 de la Llei esmentada, són funcions de l'Institut adoptar mesures per impulsar el desenvolupament dels diferents sectors d'activitat de l'Alt Pirineu i Aran, fomentar-ne la projecció i fer-ne conèixer els trets d'identitat, impulsar polítiques sostenibles de desenvolupament demogràfic i cohesió social que garanteixin infraestructures culturals i d'ensenyament presencial i a distància.

En exercici d'aquestes funcions, l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran considera oportú impulsar iniciatives destinades a divulgar el coneixement tècnic que permeti aprofitar i gestionar el patrimoni literari i el desenvolupament local.

Per tot això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament de desenvolupament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2009 per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per al foment de la formació en la gestió del patrimoni literari de l'Alt Pirineu i Aran: rutes, exposicions i activitats de difusió.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb càrrec a les posicions pressupostàries D/482000100/5420 (2.240,00 euros) i D/460000100/5420 (3.520,00 euros) del pressupost de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran. La quantitat màxima que es destina a aquestes subvencions durant l'any 2009 és de 5.760,00 euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 30 d'abril de 2009

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial i Obres Públiques

President de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció

de l'Alt Pirineu i Aran

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

Aquestes subvencions tenen per objecte fomentar la formació que proporcioni els coneixements i eines necessàries per tal que les persones beneficiàries puguin esdevenir futurs promotors i gestors d'activitats de difusió literària en el territori.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions:

  1. Els ens locals de l'Alt Pirineu i Aran, per mitjà dels seus càrrecs electes o col·laboradors tècnics que s'hagin inscrit al Curs de gestió del patrimoni literari de l'Alt Pirineu i Aran: rutes, exposicions i activitats de difusió, organitzat pel Centre d'Art i Natura de Farrera.

  2. Les entitats jurídiques sense ànim de lucre, legalment constituïdes i inscrites en el registre corresponent, amb domicili social a l'àmbit territorial de l'Alt Pirineu i Aran i vinculades a activitats formatives, de recerca, culturals, patrimonials, esportives i de promoció socioeconòmica, que per mitjà dels seus membres s'hagin inscrit al Curs de gestió del patrimoni literari de l'Alt Pirineu i Aran: rutes, exposicions i activitats de difusió, organitzat pel Centre d'Art i Natura de Farrera.

    2.2 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    2.3 Els beneficiaris han d'estar al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat de Catalunya i de les seves obligacions davant la Seguretat Social.

    .3 Sol·licituds

    3.1 Les sol·licituds s'han de presentar en suport paper mitjançant l'imprès normalitzat que es podrà descarregar des de la web: www.gencat.cat/ptop o obtenir a la seu de l'Institut per al Desenvolupament i Promoció de l'Alt Pirineu i Aran. La presentació de les sol·licituds comporta la plena acceptació d'aquestes bases. Així mateix, i d'acord amb la disposició addicional primera de la Llei 21/2005, de 29 de desembre, modificada per l'article 24 de la Llei 5/2007, de 4 de juliol, la presentació de la sol·licitud porta implícita l'autorització a l'òrgan gestor per comprovar, d'ofici, si l'entitat beneficiària està al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR