ORDRE PTO/434/2005, de 4 de novembre, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva a ajuntaments de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades i aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/434/2005, de 4 de novembre, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva a ajuntaments de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades i aprovació de les bases reguladores.

A Catalunya hi ha diverses àrees geogràfiques de muntanya en les quals, com a conseqüència de les nevades anuals, es produeixen deterioraments i obstaculitzacions en les vies de comunicació que originen un fort encariment del seu manteniment.

Per aquest motiu, cal donar suport als ajuntaments que en resultin afectats per procedir a la tasca de neteja i reparació que exigeix el restabliment de la normalitat en els accessos a aquestes zones.

Per això, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i la normativa bàsica de la llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i a proposta de la Direcció General de Carreteres,

Ordeno:

.1 Obrir la convocatòria per a l'any 2005 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a ajuntaments de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades durant la temporada hivernal 2005-2006.

.2 Aquesta convocatòria es finançarà amb càrrec a la posició pressupostària D/463160000/1211 del centre gestor PO05 dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005; la quantitat màxima total que es destinarà a aquestes subvencions serà de 300.000 euros.

.3 Aprovar les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 4 de novembre de 2005

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

Article 1

Objecte

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades, que es portin a terme durant la temporada hivernal 2005/2006.

1.2 En cap cas s'inclou dins l'objecte de la subvenció el concepte d'inversió.

Article 2

Beneficiaris

2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els ajuntaments de muntanya que, com a conseqüència de les nevades anuals, necessitin fer operacions de neteja, manteniment i conservació de les carreteres i les vies de comunicació del seu terme municipal.

2.2 També poden sol·licitar-les els consells comarcals que assumeixin la prestació d'aquest servei per compte dels municipis en els termes de l'article 25.1.c del Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre.

Article 3

Sol·licituds

3.1 Les sol·licituds de finançament, juntament amb la documentació requerida, s'hauran de presentar en els llocs i les adreces que s'indiquen a continuació o per qualsevol dels altres mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú:

- Direcció General de Carreteres (av. Josep Tarradellas, 2-6, 08029 Barcelona).

- Servei Territorial de Carreteres de Barcelona (c. Aragó, 244-248, 08007 Barcelona).

- Servei Territorial de Carreteres de Girona (c. Migdia, 84-86, 17003 Girona).

- Servei Territorial de Carreteres de Lleida (Rbla. d'Aragó, 4, 25002 Lleida).

- Servei Territorial de Carreteres de Tarragona (c. Llovera, 52, 43201 Reus).

- Servei Territorial de Carreteres de les Terres de l'Ebre (av. de les Comarques Catalanes núm. 16, 43740 Móra d'Ebre).

3.2 A les sol·licituds hi ha de constar clarament la definició de l'activitat a realitzar, l'import de la subvenció que es demana i el detall de les fonts de finançament de l'activitat.

3.3 A les sol·licituds, s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

  1. Certificat de l'acord del ple de l'ajuntament o de l'òrgan competent per sol·licitar les subvencions.

  2. Pressupost justificat de les actuacions...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR