ORDRE PTO/408/2006, de 3 d'agost, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva als ajuntaments de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/408/2006, de 3 d'agost, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva als ajuntaments de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades i d'aprovació de les bases reguladores.

A Catalunya hi ha diverses àrees geogràfiques de muntanya en les quals, com a conseqüència de les nevades anuals, es produeixen deterioraments i obstaculitzacions en les vies de comunicació que originen un fort encariment del seu manteniment.

Per aquest motiu, cal donar suport als ajuntaments que en resultin afectats per procedir a la tasca de neteja i reparació que exigeix el restabliment de la normalitat en els accessos a aquestes zones.

Per això, d'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

.1 Obrir la convocatòria per a l'any 2006 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, als ajuntaments de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades durant la temporada hivernal 2006-2007.

.2 Aquesta convocatòria es finançarà amb càrrec a la posició pressupostària D/460160000/5210, del centre gestor PO05, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2006. La quantitat màxima que es destina a aquestes subvencions és de 297.760 euros.

.3 Aprovar les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 3 d'agost de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

Article 1

Objecte

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació municipals afectades per les nevades que es portin a terme durant la temporada hivernal 2006/2007.

1.2 En cap cas s'inclou dins l'objecte de la subvenció el concepte d'inversió.

Article 2

Beneficiaris

2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els ajuntaments de muntanya que, com a conseqüència de les nevades anuals, necessitin fer operacions de neteja, reparació i manteniment de les carreteres i les vies de comunicació dins del seu terme municipal.

2.2 També poden sol·licitar-les els consells comarcals que assumeixin la prestació d'aquest servei per compte dels municipis en els termes de l'article 25.1.c) del Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre.

Article 3

Sol·licituds

3.1 Les sol·licituds de finançament, juntament amb la documentació requerida, s'hauran de presentar a la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, c. Aragó, 244-248, 08007 Barcelona, o per qualsevol dels altres mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 15 de setembre de 2006.

3.2 A les sol·licituds ha de constar de forma clara una descripció de les operacions a realitzar, el cost total previst i individualitzat per a cadascuna de les operacions, l'import de la subvenció que es demana i la seva destinació concreta, així com les fonts de finançament de la totalitat de les operacions, esmentant l'entitat finançadora, l'import i l'operació finançada.

3.3 A les sol·licituds, s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

  1. Certificat de l'acord del ple de l'ajuntament o de l'òrgan competent per sol·licitar les subvencions.

  2. Pressupost justificatiu de les operacions a realitzar. En cas que, excepcionalment, es produeixin canvis en els pressupostos presentats inicialment, aquests, degudament motivats, s'hauran de comunicar a l'òrgan concedent per a la seva autorització, si s'escau.

  3. Descripció de la maquinària i els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR