ORDRE PTO/228/2007, de 27 de juny, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades, i d...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/228/2007, de 27 de juny, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades, i d'aprovació de les bases reguladores.

A Catalunya hi ha diverses àrees geogràfiques de muntanya en les quals, com a conseqüència de les nevades anuals, es produeixen deterioraments i obstaculitzacions en les vies de comunicació que originen un fort encariment del seu manteniment.

Per aquest motiu, cal donar suport als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades per tal de fer possible el restabliment de la normalitat en els accessos a aquestes zones. Amb aquesta finalitat, s'han impulsat en els darrers anys, des del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, diverses convocatòries de subvencions adreçades tant a aquests ajuntaments com als consells comarcals que hagin assumit íntegrament aquest servei. Vista l'experiència assolida en aquest àmbit, es creu convenient donar-li continuïtat.

Per això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i a proposta de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge,

Ordeno:

.1 Obrir la convocatòria per a l'any 2007 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per al finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades durant la temporada hivernal 2007-2008.

.2 Aprovar les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb càrrec a la posició pressupostària D/460160000/5210, del centre gestor PO05, del pressupost de la Generalitat de Catalunya. La quantitat màxima que es destina a aquestes subvencions és de 300.000 (tres cents mil) euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 27 de juny de 2007

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades que es portin a terme durant la temporada hivernal 2007/2008.

1.2 En cap cas s'inclou dins l'objecte de la subvenció el concepte d'inversió.

.2 Beneficiaris

2.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els ajuntaments de comarques i zones de muntanya que figuren en l'annex 2, i que, com a conseqüència de les nevades, necessitin fer operacions de neteja i manteniment de les carreteres i les vies de comunicació de titularitat municipal.

2.2 També poden sol·licitar-les els consells comarcals que hagin assumit íntegrament la prestació d'aquest servei per compte dels municipis en els termes que estableix l'article 25.1.c) del Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre.

2.3 En cap cas s'atorgaran simultàniament subvencions a un ajuntament i a un consell comarcal per realitzar operacions de neteja i manteniment que afectin vies de comunicació del mateix terme municipal.

2.4 Els beneficiaris no poden incórrer en cap dels supòsits previstos en l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.3 Sol·licituds

3.1 La presentació de les sol·licituds comporta la plena acceptació d'aquestes bases.

3.2 El lloc de presentació de les sol·licituds és al Registre de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, carrer Aragó, 244 - 248, 08007 Barcelona, o bé en qualsevol dels llocs que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. A aquests efectes, es pot fer ús del model normalitzat al qual es pot accedir a través de la pàgina web http://www10.gencat.net/ptop/AppJava/cat/departament/impresos/a rquitectura/arquitectura.jsp.

3.3 El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 31 de juliol de 2007.

3.4 A les sol·licituds, s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

  1. Quan el sol·licitant sigui un ajuntament, certificat de l'acord del ple pel qual s'aprova la realització de l'actuació i s'acull a la subvenció.

  2. Quan el sol·licitant sigui un consell comarcal, l'acord en virtut del qual el consell comarcal assumeix la prestació del servei d'acord amb el que preveu la base 2.2.

  3. Declaració responsable del compliment dels requisits establerts en els articles 32.1 i 32.2 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística.

  4. Declaració prevista en l'article 13.7 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  5. Documentació acreditativa d'estar al corrent en el pagament d'obligacions tributàries amb la Generalitat de Catalunya i amb l'Administració general de l'Estat i d'obligacions socials amb la Tresoreria de la Seguretat Social.

    Les persones sol·licitants podran autoritzar l'òrgan gestor per a l'obtenció dels certificats d'estar al corrent d'obligacions tributàries directament de l'administració competent. Aquesta autorització es podrà fer al mateix imprès de sol·licitud i eximirà la persona sol·licitant de l'obligació de presentar els certificats esmentats.

  6. Descripció de les operacions a realitzar i pressupost detallat de les operacions a realitzar.

  7. Descripció de la maquinària i els mitjans de què disposa l'ajuntament o consell comarcal sol·licitant per a la realització de les tasques de neteja de neu.

  8. Declaració del fet que en aquesta anualitat no s'han rebut altres subvencions pel mateix concepte o, si s'escau, import de la subvenció sol·licitada i/o concedida i l'ens concedent.

  9. Declaració del nombre de quilòmetres de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal.

  10. Enumeració dels nuclis de població, amb detall de la seva altitud respecte del nivell del mar.

    3.5 Si la sol·licitud presenta defectes o inexactituds o omet algun dels documents requerits, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge requerirà l'entitat interessada perquè en el termini de deu dies hàbils esmeni el defecte o aporti els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seva petició i es dictarà la corresponent resolució de desistiment.

    .4 Compatibilitat dels ajuts

    La percepció de les subvencions concedides és compatible amb la percepció de subvencions procedents d'altres fonts, públiques o privades, sempre que no se superi el cost total de les operacions.

    .5 Criteris de valoració i import de la subvenció

    5.1 El procediment de concessió és el de concurrència competitiva previst en l'article 22 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

    5.2 Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte els criteris de valoració següents:

  11. Altitud respecte del nivell del mar dels diferents nuclis de població dels municipis. La puntuació s'atorgarà de forma directament proporcional a l'altitud, de manera que a una major altitud correspondrà una puntuació superior.

  12. Nombre de nuclis de població del municipi per al qual es demana la subvenció. La puntuació s'atorgarà de forma directament proporcional al nombre de nuclis, de manera que a un major nombre de nuclis correspondrà una puntuació superior.

  13. Nombre de quilòmetres de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal.

  14. Existència d'estacions d'esquí nòrdic de titularitat municipal.

    5.3 La subvenció es pot concedir per l'import total sol·licitat o bé per un import parcial, tenint en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR