ORDRE PTO/355/2008, de 14 de juliol, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la realització d'operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/355/2008, de 14 de juliol, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a la realització d'operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades, i d'aprovació de les bases reguladores.

La Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, defineix a l'article 2 les comarques de muntanya, i en declara com a tals les comarques de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i Era Val d'Aran en la integritat del seu territori.

El Decret 566/1983, de 7 de desembre, sobre desplegament reglamentari de la Llei 2/1983, de 9 de març, d'alta muntanya, especifica que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques té la competència en matèria de política general de muntanya.

Per la seva part, l'article 11 de la Llei 2/1983, d'alta muntanya, permet l'establiment d'una política de subvencions en relació amb les comarques de muntanya, d'acord amb les previsions pressupostàries de cada any, tendents a compensar els desequilibris econòmics i socials entre les comarques de muntanya i la resta del territori.

Els municipis de les comarques i zones de muntanya, per raó de la seva especificitat geogràfica, que es caracteritza per una altitud superior a la de la resta dels municipis de Catalunya, solen estar més afectats per les nevades que es produeixen cada any, especialment durant l'estació hivernal.

Per aquesta raó, les carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal dels municipis de comarques i zones de muntanya s'acostumen a deteriorar en excés, i sovint queden obstaculitzades per la neu de manera que es fa impossible el trànsit normal de persones i vehicles, i per consegüent deixen de complir la seva funció essencial dins la xarxa viària.

És per això que el Departament de Política Territorial i Obres Públiques considera convenient donar suport financer als ajuntaments de les comarques i zones de muntanya perquè puguin respondre a les despeses ocasionades per la realització de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades.

Per tot això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2008 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, als ajuntaments de comarques i zones de muntanya per a la realització d'operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades durant la temporada hivernal 2008-2009.

.2 Aprovar les bases reguladores per a l'atorgament de les subvencions, que consten a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim de 309.000 euros, amb càrrec a la posició pressupostària D/460160000/5420 del centre gestor PO08 del pressupost de la Generalitat per al 2008.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de juliol de 2008

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex 1

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament de les operacions necessàries per a la neteja i el manteniment de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal afectades per les nevades que es portin a terme durant la temporada hivernal 2008/2009.

1.2 En cap cas s'inclou dins l'objecte de la subvenció el concepte d'inversió.

.2 Persones beneficiàries

2.1 Poden optar a aquestes subvencions els ajuntaments de comarques i zones de muntanya que figuren a l'annex 2, i que, com a conseqüència de les nevades, necessitin fer operacions de neteja i manteniment de les carreteres i les vies de comunicació de titularitat municipal.

2.2 També poden sol·licitar-les els consells comarcals que hagin assumit íntegrament la prestació d'aquest servei per compte dels municipis en els termes que estableix l'article 25.1.c) del Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 4/2003, de 4 de novembre.

2.3 En cap cas s'atorgaran simultàniament subvencions a un ajuntament i a un consell comarcal per realitzar operacions de neteja i manteniment que afectin carreteres i vies de comunicació del mateix terme municipal.

2.4 Les persones beneficiàries no poden incórrer en cap dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

.3 Sol·licituds

3.1 La presentació de les sol·licituds comporta la plena acceptació d'aquestes bases.

3.2 El lloc de presentació de les sol·licituds és el Registre de la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, carrer Aragó, 244-248, 08007 Barcelona, o bé en qualsevol dels llocs o pels mitjans que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, mitjançant el model normalitzat, al qual es pot accedir a través de la pàgina web del Departament de Política Territorial i Obres Públiques .

3.3 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

3.4 A les sol·licituds, s'hi ha d'adjuntar la documentació següent:

  1. Certificació on consti la decisió del ple o de l'òrgan competent de l'ens sol·licitant d'acollir-se a la subvenció per a la realització de l'actuació de què es tracti, com també el compromís, en el cas de resultar-ne beneficiari, de dur a terme les actuacions objecte de la subvenció.

  2. Declaració responsable d'estar al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social i de no trobar-se inclòs en cap altre dels supòsits que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  3. Declaració del fet que en aquesta anualitat no s'han sol·licitat ni s'han rebut altres subvencions pel mateix concepte o subvenció sol·licitada, amb indicació de l'import i de l'ens concedent.

  4. Declaració del nombre de quilòmetres de carreteres i vies de comunicació de titularitat municipal.

  5. Enumeració dels nuclis de població, amb detall de la seva altitud respecte del nivell del mar.

  6. Memòria descriptiva de les operacions a realitzar amb el pressupost detallat.

    3.5 La documentació en paper s'ha de presentar en original o fotocòpia compulsada. La documentació especificada en els apartats a), b), c), d), i e) de la base anterior s'inclouen en el model normalitzat de sol·licitud.

    3.6 Si la sol·licitud presenta defectes o inexactituds o omet algun dels documents requerits, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge requerirà l'entitat interessada perquè en el termini de deu dies hàbils esmeni el defecte o aporti els documents preceptius, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la seva petició i es dictarà la corresponent resolució de desistiment.

    .4 Compatibilitat dels ajuts

    La percepció de les subvencions concedides és compatible amb la percepció de subvencions procedents d'altres fonts, públiques o privades, sempre que no se superi el cost total de les operacions.

    .5 Criteris de valoració i import de la subvenció

    5.1 El procediment de concessió és el de concurrència competitiva que preveu l'article 22 de la Llei 38/2003, general de subvencions.

    5.2 Per a la concessió de les subvencions es tindran en compte els criteris de valoració següents:

  7. ...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR