ORDRE PTO/288/2007, de 31 de juliol, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a la millora i la renovació de les instal·lacions de producció de neu i dels sistemes de transport per cable de les estacions de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/288/2007, de 31 de juliol, per la qual es fa pública la convocatòria per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, destinades a la millora i la renovació de les instal·lacions de producció de neu i dels sistemes de transport per cable de les estacions de muntanya, i d'aprovació de les bases reguladores.

El Govern de Catalunya, per l'Acord de 23 de maig de 2006, va aprovar el Pla director de les estacions de muntanya 2006-2011.

Els objectius d'aquest Pla són impulsar les activitats turístiques de neu i muntanya, aportar un marc regulador clar i estable, ordenar els ajuts públics i millorar la competitivitat del sector.

Per assolir aquests objectius el Pla ha previst diferents estratègies que han de servir com a guia, tant en les actuacions del sector públic, com del privat. Totes elles tenen com a fi últim crear un model equilibrat d'utilització racional i permanent de la muntanya, i conciliar la preservació dels seus valors naturals amb la realització d'activitats d'oci i esportives, de forma que la riquesa i l'augment de l'ocupació que es puguin generar repercuteixin en benefici de les comarques de muntanya i de les seves poblacions sense posar en perill els valors naturals del territori.

Entre els diferents programes que desenvolupen les línies estratègiques del Pla director es troba el Programa d'infraestructures bàsiques de les estacions d'esquí, destinat a garantir l'existència de dos dels elements bàsics: la neu i les instal·lacions de transport per cable de les estacions de muntanya.

La primera línia d'actuació d'aquest programa d'infraestructures té per objecte garantir l'existència de neu, element essencial de funcionament de les estacions. Amb aquesta finalitat es considera d'interès promoure la millora i la renovació de les instal·lacions de producció de neu, per tal què, d'una banda, es pugui reduir la incertesa pel que fa a la disponibilitat del mantell innivat i, d'altra, contribuir alhora a millores mediambientals importants al perseguir amb aquestes actuacions de renovació de les instal·lacions una millora de l'eficiència energètica i de la resta de condicions de sostenibilitat.

Pel que fa a la segona línia d'actuació del Programa d'infraestructures de neu, el mateix Pla director considera necessari incentivar la renovació i la millora de les instal·lacions de transport per cable de les estacions de muntanya.

Per complir els objectius del Pla director, des de la Generalitat de Catalunya es fa pública la convocatòria per a l'atorgament de subvencions destinades a incentivar la renovació i la millora de les infraestructures bàsiques citades, i s'aproven les bases corresponents.

Per tot això, d'acord amb el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre; amb la normativa bàsica estatal establerta en la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desenvolupament, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i amb la resta de normativa vigent aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria de l'any 2007 per a l'atorgament de subvencions, en règim de concurrència competitiva, per incentivar la realització d'actuacions de millora i de renovació de les instal·lacions de producció de neu i dels sistemes de transport per cable de les estacions de muntanya compreses en l'àmbit territorial del Pla director de les estacions de muntanya, aprovat per l'Acord del Govern de la Generalitat de 23 de maig de 2006.

.2 Aprovar les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 La quantitat màxima que es destina a aquestes subvencions és de 1.750.000,00 (un milió set-cents cinquanta mil) euros. La convocatòria es finançarà amb càrrec a la posició pressupostària D/740000100/5420 per un import de 200.000,00 (dos-cents mil) euros; a la D/769000100/5420 per un import de 100.000,00 (cent mil) euros, i a la D/770000100/5420 per un import d'1.450.000,00 (un milió quatre-cents cinquanta mil) euros, del centre gestor PO08 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 31 de juliol de 2007

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte incentivar la realització, durant l'any 2007, d'actuacions de millora i de renovació de les instal·lacions de producció de neu i dels sistemes de transport per cable de les estacions de muntanya incloses al Pla director de les estacions de muntanya 2006-2011, aprovat pel Govern de la Generalitat en data 23 de maig de 2006.

1.2 Les actuacions de millora i renovació de les instal·lacions destinades a la producció de neu, a les quals es refereix el paràgraf anterior, poden comprendre:

  1. L'ampliació, la millora i la renovació de les instal·lacions existents.

  2. La implantació de noves instal·lacions destinades a aquesta finalitat.

    1.3 Pel que fa als sistemes de transport per cable de les estacions, les actuacions subvencionables poden comprendre l'ampliació i la renovació de les instal·lacions existents.

    1.4 No serà subvencionable, en el cas de les instal·lacions de producció de neu, la captació d'aigua.

    .2 Beneficiaris

    2.1 Poden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR