ORDRE PTO/287/2007, de 26 de juliol, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a actuacions en sòls de protecció paisatgística i costanera i en sòl no urbanitzable del sistema costaner, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/287/2007, de 26 de juliol, de convocatòria per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a actuacions en sòls de protecció paisatgística i costanera i en sòl no urbanitzable del sistema costaner, i d'aprovació de les bases reguladores.

De conformitat amb el que estableix l'article 15.3 de la Llei 8/2005, de 8 de juny, de protecció, gestió i ordenació del paisatge, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, departament del Govern de la Generalitat de Catalunya competent en matèria de paisatge, ha de potenciar les activitats de les administracions locals que acompleixin actuacions de promoció i protecció del paisatge, especialment les que tinguin per objecte la custòdia del territori per a la preservació dels seus valors paisatgístics, i ha de donar suport a les activitats esmentades.

En data 25 de maig de 2005, es va aprovar el Pla director urbanístic del sistema costaner, que té com a objectius la preservació de l'entorn, la gestió paisatgística i l'ús social de l'espai costaner.

Per tot això, d'acord amb el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la normativa bàsica estatal de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i del seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa aplicable,

Ordeno:

.1 Fer pública la convocatòria per a l'any 2007, per a l'atorgament de subvencions en règim de concurrència competitiva per a actuacions en sòls de protecció paisatgística i costanera i en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

.2 Aprovar les bases per a l'atorgament d'aquestes subvencions que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

.3 Aquesta convocatòria es finançarà amb un import màxim d'1.200.000 euros, distribuïts en les anualitats següents: any 2007, 600.000 euros a càrrec de la partida pressupostària D/760000100/5440, del centre gestor P008, del pressupost de la Generalitat de Catalunya per a l'any 2007, i any 2008, 600.000 euros amb càrrec a la partida pressupostària corresponent del pressupost de la Generalitat per al 2008.

La dotació màxima prevista es pot modificar d'acord amb la normativa vigent.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 de juliol de 2007

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases reguladores

.1 Objecte i actuacions subvencionables

1.1 Aquestes subvencions tenen per objecte el finançament de les intervencions paisatgístiques en sòls de protecció paisatgística i costanera i en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

1.2 Les intervencions a les quals es refereix l'apartat anterior poden comprendre les actuacions següents:

  1. Construcció i manteniment de camins de ronda, quan no hi hagi prevista cap actuació ni per part del Ministeri de Medi Ambient de l'Administració general de l'Estat ni del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

  2. Construcció i manteniment d'accessos públics per a vianants i mitjans no motoritzats a la zona de domini públic maritimoterrestre.

  3. Adquisicions destinades a incrementar el patrimoni públic de sòl sempre que formin part d'una actuació per a intervencions paisatgístiques en sòls de protecció paisatgística i costanera i en sòl no urbanitzable del sistema costaner.

  4. Reconstrucció de terrasses i marges dins d'espais públics.

  5. Millora de la coberta vegetal i actuacions per a la prevenció d'incendis.

  6. Enderroc d'instal·lacions o edificacions obsoletes o il·legals.

  7. Adaptació paisatgística d'accessos, instal·lacions o edificacions.

    .2 Ubicació de les actuacions

    2.1 Les actuacions que preveu la base 1 s'han de dur a terme en sòls que els plans directors urbanístics del sistema costaner, aprovats definitivament en dates 25 de maig i 16 de desembre de 2005, han delimitat per tal d'incloure en alguna de les categories següents:

  8. Sòl no urbanitzable costaner PEIN (NU-CPEIN).

  9. Sòl no urbanitzable costaner C1 (NU-C1).

  10. Sòl no urbanitzable costaner C2 (NU-C2).

  11. Sòl no urbanitzable costaner C3 (NU-C3).

  12. Zona de protecció costanera.

  13. Zona de protecció paisatgística.

    2.2 Així mateix, s'hi poden acollir les actuacions a realitzar en el sòl costaner especial (CE) sempre que el planejament urbanístic determini la seva classificació com a sòl no urbanitzable i s'adeqüi a alguna de les categories de sòl no urbanitzable costaner d'aquest Pla director.

    2.3 No poden ser objecte de finançament les intervencions en la zona de domini públic maritimoterrestre.

    .3 Beneficiaris

    3.1 Poden sol·licitar aquestes subvencions els ajuntaments i altres ens locals que vulguin dur a terme actuacions de caire paisatgístic en sòls de protecció paisatgística i costanera i en sòl no urbanitzable del sistema costaner, tal com es defineix al Pla director urbanístic del sistema costaner aprovat definitivament el 25 de maig de 2005 i al Pla director...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR