DECRET 242/1994, de 13 de setembre, pel qual es regula el règim electoral general de les cambres agràries. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 1962, pàg. 6827, de 21.10.1994).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament D'Agricultura, Ramaderia i Pesca
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Vist que el Parlament de Catalunya ha aprovat la Llei 17/1993, de 28 de desembre, de cambres agràries, cal establir el règim electoral general que garanteixi la transparència del procés i la seva qualitat d'entitats associatives democràtiques.

En conseqüència, d'acord amb l'article 8.4 de la Llei 23/1986, de bases del règim jurídic de les cambres agràries, modificada per la Llei 23/1991;

D'acord amb l'informe preceptiu de la Comissió Jurídica Assessora;

A proposta del conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Disposicions generals

Article 1

Dret de sufragi actiu 1.1 Als efectes de l'elecció dels 25 membres del Ple i, d'entre ells, el seu president, seran considerats electors:

  1. Les persones físiques, majors d'edat, que exerceixin activitats agrícoles, ramaderes o forestals de manera directa i personal, ja sigui com a propietari, arrendatari, parcer o qualsevol altre concepte anàleg reconegut per la Llei, i que com a conseqüència d'aquestes activitats estiguin afiliades al règim especial agrari de la Seguretat Social o al règim especial de treballadors autònoms.

  2. Els familiars fins al segon grau de les persones a què fa referència l'apartat anterior, sempre que siguin majors d'edat i treballin de manera directa, personal i preferentment en activitats agràries dins l'explotació agrària familiar i estiguin donats d'alta en el règim especial agrari de la Seguretat Social o al règim especial de treballadors autònoms.

  3. Les persones físiques majors d'edat que tinguin la consideració legal de col·laboradors en una empresa familiar agrària, sempre que estiguin donats d'alta en el règim especial agrari de la Seguretat Social o en el règim especial de treballadors autònoms.

  4. Les persones jurídiques que, d'acord amb els seus estatuts, tinguin com a objecte exclusiu l'explotació agrícola, ramadera o forestal i l'exerceixin efectivament. En aquest cas es considerarà elector el seu representant legal, que haurà d'acreditar-ne la condició mitjançant escriptura pública d'apoderament o qualsevol altre mitjà de prova admissible en dret. 1.2 Per tal de poder exercir el dret de vot, s'hauran de reunir els altres requisits exigits per la legislació electoral general.

Article 2

Dret de sufragi passiu 2.1 Podran ser elegits membres del Ple totes les persones a les quals es refereix l'article anterior. 2.2 No podran ser elegits membres del Ple aquelles persones que incorrin en alguna de les causes d'incompatibilitat establertes a l'article 14 de la Llei 17/1993, de 28 de desembre, de cambres agràries, ni a les causes d'ineligibilitat recollides amb caràcter general en la legislació reguladora del règim electoral general.

Article 3

Cens 3.1 Amb la finalitat de determinar el nombre i la identitat dels electors amb dret a vot, el Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, amb la participació de les organitzacions professionals agràries, elaborarà un cens exhaustiu. 3.2 Als efectes previstos en l'apartat anterior, el cens es dividirà en les seccions següents:

  1. Persones físiques.

  2. Persones jurídiques.

Article 4

Convocatòria d'eleccions D'acord amb l'article 19 de la Llei 17/1993, de 28 de desembre, de cambres agràries, correspon al Govern de l'Estat la determinació de la data de les eleccions, i al Govern de la Generalitat la seva convocatòria.

Article 5

Administració electoral 5.1 Als efectes de garantir la transparència i l'objectivitat del procés electoral, l'Administració electoral està formada per:

  1. La...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR