DECRET 90/2005, de 17 de maig, pel qual es determina el règim de pagament de les indemnitzacions a percebre pels afectats amb motiu dels despreniments esdevinguts en les obres d'ampliació de la línia 5 del metro de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

DECRET

90/2005, de 17 de maig, pel qual es determina el règim de pagament de les indemnitzacions a percebre pels afectats amb motiu dels despreniments esdevinguts en les obres d'ampliació de la línia 5 del metro de Barcelona.

El Decret 16/2005, de 8 de febrer, sobre adopció de mesures per pal·liar els danys ocasionats amb motiu dels despreniments esdevinguts per les obres d'ampliació de la línia 5 del metro de Barcelona, va establir un conjunt d'ajudes per pal·liar els perjudicis produïts o que es produeixin a les persones residents o que desenvolupin una activitat econòmica en la zona afectada. Amb posterioritat, el Decret 54/2005, de 5 d'abril, va establir, en relació amb les persones que eren titulars d'explotacions econòmiques situades en la zona d'influència dels danys, un règim d'ajuts per pal·liar els perjudicis produïts com a conseqüència de la disminució dels seus ingressos en atenció al decrement de la seva clientela.

Paral·lelament, i en el marc del procés de responsabilitat patrimonial de l'Administració, es van endegar un procés de negociació amb la finalitat de fixar l'import de les indemnitzacions a percebre pels afectats en el marc dels procediments esmentats.

En relació amb les diferents zones en les que s'ha dividit el territori afectat, és a dir, vermella, verda i groga, respecte de la primera, ja ha finalitzat el procés negociador i s'ha arribat a l'acord corresponent que permet fixar, als efectes del citat expedient de responsabilitat, la valoració individualitzada dels danys produïts i establir els mecanismes per fer efectiu el seu pagament, tenint en compte les quantitats ja avançades i el contingut específic de cada un dels convenis signats.

D'altra banda i als efectes d'agilitar el pagament de les quantitats derivades dels convenis que se signin, en relació amb les altres dues zones i en el marc dels citats procediments de responsabilitat patrimonial, resulta pertinent establir un mecanisme que permeti fer-ne efectiu l'abonament, una vegada complerts tots els requisits.

Així mateix, en atenció a la finalització dels procediments esmentats és necessari replantejar el règim dels ajuts fins ara regulats pels decrets 16/2005, de 8 de febrer, i 54/2005, de 5 d'abril, quant al primer, que es deroga per l'establiment a la disposició addicional segona d'una nova tipologia, i quant al segon, donant nova redacció al seu article 2.

Finalment, es recull la reserva de l'Administració de la Generalitat de Catalunya del dret de rescabalar-se en l'import de les indemnitzacions que, com a conseqüència dels procediments esmentats, lliuri.

Atès el que s'ha exposat, a proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques, d'Economia i Finances, de Benestar i Família, i de Medi Ambient i Habitatge, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Les indemnitzacions a les quals hagi de fer front la Generalitat de Catalunya com a conseqüència de cada un dels convenis signats o que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR