DECRET 338/2001, de 18 de desembre, pel qual s'estableix el règim de pagament de la taxa que grava les rifes, tómboles i combinacions aleatòries.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

338/2001, de 18 de desembre, pel qual s’estableix el règim de pagament de la taxa que grava les rifes, tómboles i combinacions aleatòries.

En virtut de les competències normatives assumides en el marc de la Llei 14/1996, de 30 de desembre, de cessió de tributs de l’Estat a les comunitats autònomes i de mesures fiscals complementàries, mitjançant aquest Decret es procedeix a l’establiment del sistema d’autoliquidació de la taxa que grava les rifes, tómboles i combinacions aleatòries.

La introducció d’aquest nou sistema obeeix a l’experiència acumulada en els anys de gestió i recaptació de la taxa per aquestes modalitats del joc. Certament, la consideració del fet que el nombre de sol·licituds d’autorització d’aquests jocs ha anat en augment en els darrers anys, en particular, les combinacions aleatòries, i la finalitat d’unificar el règim de pagament per a totes les variants del joc subjectes a tributació, justifiquen aquesta mesura. Com a conseqüència, s’introdueix, a més, una modificació en l’article 18 del Decret 294/1995, de 7 de novembre, pel qual s’aprova el reglament de rifes, tómboles i combinacions aleatòries, per la qual es disposa l’obligació de la Direcció General del Joc i d’Espectacles de trametre a les Delegacions de Tributs la informació relativa a les autoritzacions dictades, als efectes de les tasques de comprovació de la taxa.

Per tot això, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d’Economia i Finances i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Autoliquidació de la taxa

L’exacció de la taxa sobre rifes, tómboles i combinacions aleatòries es farà en règim d’autoliquidació, mitjançant la utilització del model de declaració-liquidació que s’aprovi per una ordre del conseller d’Economia i Finances.

Article 2

Termini de pagament

La presentació de l’autoliquidació i l’ingrés de la taxa es farà dins el termini de trenta dies hàbils des de la data de meritament de la taxa, és a dir, des de la data de l’autorització corresponent de la Direcció General del Joc i d’Espectacles o, en el seu defecte, des de la data de celebració del joc.

Article 3

Lloc de presentació i ingrés

La presentació de l’autoliquidació i l’ingrés de la taxa s’han de fer a la delegació de Tributs que correspongui segons l’àmbit territorial de l’òrgan del Departament d’Interior que hagi...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR