DECRET 214/1991, de 14 d'octubre, sobre règim sancionador en matèria sanitària de les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

El Decret 524/1982, de 28 de desembre, regula les funcions que corresponen al Departament de Sanitat i Seguretat Social en relació amb les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica.

Entre aquestes funcions es troben les de caràcter sancionador, la regulació de les quals es remet en l'esmentat Decret a les normes vigents fins al moment de la seva promulgació, és a dir, el Reglament de la Comissaria d'Assistència Mèdico-farmacèutica de 7 de maig de 1957, modificat per l'Ordre de 28 de març de 1977, que, en conseqüència, ha esdevingut la normativa en vigor en aquesta matèria fins al present.

Aquesta normativa ha quedat obsoleta davant els principis que inspiren l'ordenament jurídic actual, especialment el principi de reserva de llei, segons el qual tota norma de caràcter sancionador ha de tenir fonament en una disposició amb rang de llei formal.

Aquest fonament es troba, pel que fa a l'àmbit sanitari, en la promulgació de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, que regula al capítol 6, títol 1, les infraccions i les sancions.

Una vegada es disposa d'aquesta garantia formal, correspon al Govern de la Generalitat, en l'àmbit territorial de Catalunya, desenvolupar reglamentàriament les previsions legals esmentades per tal de, d'una banda, concretar les infraccions en l'àmbit de les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica i, d'una altra, establir les sancions imposables i, com és lògic, fixar la correlació necessària entre les conductes il·lícites tipificades i la sanció que els correspongui.

En conseqüència, atès el que disposen els articles 32 a 37 de la Llei general de sanitat i l'article 62 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Article 1

El present Decret té per objecte establir les normes d'adaptació de les previsions dels articles 32 al 37 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, a les infraccions en matèria de sanitat comeses per les entitats d'assegurança lliure d'assistència mèdico-farmacèutica a què es refereix l'article 2.2 del Decret 524/1982, de 28 de desembre, sens perjudici de la submissió d'aquestes entitats al règim sancionador establert amb caràcter general per als centres, serveis i establiments...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR