RESOLUCIÓ JUS/2382/2009, de 28 de juliol, dictada en el recurs governatiu interposat per Emilio González Bou, notari de Castelló d'Empúries, contra la qualificació de la registradora de la propietat número 2 de Roses, que suspèn la inscripció d'una declaració d'obra nova.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/2382/2009, de 28 de juliol, dictada en el recurs governatiu interposat per Emilio González Bou, notari de Castelló d'Empúries, contra la qualificació de la registradora de la propietat número 2 de Roses, que suspèn la inscripció d'una declaració d'obra nova.

Es dicta en el recurs governatiu interposat per Emilio González Bou, notari de Castelló d'Empúries, contra la qualificació de la registradora de la propietat número 2 de Roses, senyora Ester Sais Re, que suspèn la inscripció d'una declaració d'obra nova.

Relació de fets

I

Mitjançant escriptura autoritzada el 17 de març de 2009 pel notari de Castelló d'Empúries Emilio González Bou, número 353 de protocol, els propietaris d'un habitatge unifamiliar assenyalat amb el número 10-B del sector Cap Ras de la urbanització Empuriabrava, finca registral 4347 del Registre de la propietat número 2 de Roses, declaren l'ampliació i reforma d'aquesta finca a l'haver ampliat el garatge, haver reduït la planta baixa, haver derruït el porxo i haver construït una nova planta d'habitatge. Aquesta finca limita al Sud amb el canal Cap Ras. Per certificat emès per un arquitecte, amb signatura legitimada notarialment, es fa constar que aquestes obres van finalitzar el dia 20 de febrer de 2006, que es van realitzar amb llicència municipal d'obres 81/03, que l'habitatge reuneix els requisits mínims d'habitabilitat i es descriu l'habitatge de forma coincident amb el títol. S'acompanyen dos certificats emesos pel secretari accidental de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, el primer el dia 27 de març de 2003, que acredita la concessió de la llicència municipal d'obres, i el segon el dia 2 de maig de 2006, que acredita que aquestes obres estan acabades i que no existeix cap expedient d'infracció urbanística vigent.

II

Aquesta escriptura es va presentar al Registre de la propietat número 2 de Roses el dia 14 d'abril de 2009, on va motivar l'assentament de presentació 1489 del diari 42. El dia 21 d'abril Ester Sais Re, registradora de l'esmentat Registre, va estendre la corresponent nota de qualificació en la qual suspèn la inscripció de la declaració d'obra nova per manca de certificat de no invasió de la zona maritimoterrestre, perquè la finca limita amb un canal, d'acord amb els articles 15 de la Llei 22/1988, de 28 de juliol, de costes; 31 i 43.6 del Real decret 1471/1989, d'1 de desembre, del Reglament de costes; i la Resolució de la Direcció General de Registres i del Notariat de 6 d'octubre de 2008.

III

La qualificació esmentada va ser degudament notificada als interessats i al notari. El 5 de maig va arribar a aquesta Direcció General un escrit pel qual el notari autoritzador del títol interposa recurs contra aquesta qualificació. En aquest escrit s'al·lega que a la denominada Marina d'Empuriabrava, on hi ha la finca objecte del títol presentat, no s'aplica la zona de servitud de protecció dels articles 23 de la Llei de costes i 43 del seu Reglament ni la necessitat d'aportar la certificació de l'Administració de l'Estat que acrediti que la finca no envaeix el domini públic maritimoterrestre que estableix l'article 35 del Reglament de costes. La normativa aplicable serà la Llei 5/1998, de 17 d'abril, de ports de Catalunya i el Real decret 17/2005, de 8 de febrer, del reglament de marines interiors de Catalunya. A l'esmentada normativa s'estableix una franja de servei nàutic però no és aplicable la zona de servitud de protecció de la Llei de costes ni es demana cap notificació a la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes per realitzar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR