RESOLUCIÓ JUS/3888/2009, de 20 de desembre, dictada en el recurs governatiu interposat pel notari de Torredembarra, senyor Ricardo Cabanas Trejo, contra la qualificació de la registradora de la propietat número 16 de Barcelona.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

JUS/3888/2009, de 20 de desembre, dictada en el recurs governatiu interposat pel notari de Torredembarra, senyor Ricardo Cabanas Trejo, contra la qualificació de la registradora de la propietat número 16 de Barcelona.

Es dicta en el recurs governatiu interposat pel notari de Torredembarra, senyor Ricardo Cabanas Trejo, contra la qualificació de la registradora de la propietat número 16 de Barcelona, senyora Ana M. Solchaga Lopez de Silanes, per la qual suspèn la inscripció d'una escriptura de préstec amb garantia hipotecària sobre un habitatge i aval per manca de declaració per part d'una de les persones que constitueixen l'hipoteca del fet que l'habitatge no és l'habitatge familiar.

Relació de fets

I

El 27 de juliol de 2009, el notari de Torredembarra, senyor Ricardo Cabanas Trejo, va autoritzar una escriptura en què la Caixa d'Estalvis del Penedès concedia un préstec a l'entitat N. D. T., SL, en garantia del qual es constituïa una hipoteca sobre la finca urbana situada a Barcelona, carrer Viladomat, número 134, tercer tercera, inscrita al Registre de la Propietat número 16, al volum 2094, llibre 318 de Barcelona, secció 2a A, foli 223, finca número 19179, inscripció quarta.

Els titulars de la finca, senyors J. P. A., com a nu propietari, i R. P. T., com a usufructuari, d'estat civil casats, compareixien com avalistes del préstec i constituïen la hipoteca. El senyor J. P. A. va fer constar que la finca constituïa el seu habitatge familiar habitual, amb la seva esposa, senyora A. P. A., la qual consentia, per mitjà d'ell mateix, com apoderat.

El senyor R. P. T. , usufructuari de la finca, no va fer cap manifestació en referència a la seva relació d'habitatge habitual amb la finca. A la compareixença va designar com a domicili el del carrer Sepúlveda, número 142, tercer tercera, també de Barcelona.

II

El mateix 27 de juliol de 2009, l'escriptura va ser presentada al Registre de la Propietat número 16 de Barcelona, per via telemàtica, tot causant l'assentament de presentació número 1514 del diari 50.

L'1 de setembre de 2009 va ser presentada la còpia física, amb diligència de presentació i pagament dels impostos corresponents.

III

El 18 de setembre de 2009 la registradora va emetre nota de qualificació en els termes següents:

.Se suspèn la inscripció del present document per no manifestar-se per part del senyor R. P. T., que l'habitatge objecte del present document no és habitatge necessari per a la seva vida familiar o, en cas que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR