DECRET 162/1990, de 20 de juny, d'ajuts a l'adquisició d'habitatges a preu taxat, a les ciutats de més de 20.000 habitants.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

El fort increment experimentat en el preu de venda dels habitatges en els darrers anys fa difícil l'accès a un habitatge a determinats sectors de la població. Aquest fet aconsella crear unes línies de finançament i d'ajuts, diferenciades de les establertes per als habitatges de protecció oficial, atès que aquests habitatges no donen cobertura a la demanda actual, principalment en les grans àrees de població de Catalunya.

Per aquest motiu, en el present Decret s'arbitren mesures per finançar l'adquisició d'habitatges nous o usats no acollits a la protecció oficial, per als quals, però, s'estableixen unes limitacions tant en el seu preu de venda com en la seva superfície. Així mateix, per tal de garantir l'efectivitat d'aquestes ajudes, també s'assenyalen uns límits d'ingressos pels adquirents.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Les caixes d'estalvis podran concedir préstecs amb càrrec als recursos compromesos en els convenis signats amb el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destinats a l'adquisició d'habitatges de nova construcció no acollits a protecció oficial, i habitatges usats no susceptibles d'acollir-se als ajuts del Reial Decret 224/1989, de 3 de març, que reuneixin els requisits que estableix la present disposició. Aquests habitatges han de tenir una superfície màxima de 90 m2 útils amidats d'acord amb els criteris de mesurament utilitzats per als habitatges de protecció oficial; han d'estar situats en poblacions de més de 20.000 habitants i ser destinats a residència habitual i permanent.

Article 2

Mitjançant aquests préstecs es podrà finançar l'adquisició d'habitatges de nova construcció que compleixin els requisits exigits en l'article anterior, sempre que s'hagi iniciat la seva construcció a partir de l'1 de gener de 1988, i tinguin un preu de venda no superior a 1'4 vegades el mòdul ponderat establert per als habitatges de protecció oficial vigent en el moment de la signatura del contracte de compra-venda. Per a aquells habitatges amb una superfície que no superi els 60 metres quadrats útils, el preu màxim de venda podrà arribar fins a 1'5 vegades el mòdul ponderat.

Article 3

Per acollir-se al règim de finançament que estableix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR