DECRET 191/1991, de 2 de setembre, pel qual es crea l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens i Vives a la Universitat Pompeu Fabra.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyDecret

La Universitat Pompeu Fabra, per mitjà del Departament d'Ensenyament, ha demanat la creació d'un Institut Universitari d'Història, dedicat a la recerca, a la docència de tercer cicle i a la formació de professorat, amb el propòsit específic d'ajudar a una reconsideració de la història de Catalunya en el marc de la història europea, tal com semblen demanar-ho les expectatives immediates de la nostra societat. Aquest Institut rebrà el nom de Jaume Vicens i Vives com a homenatge a l'home que es proposà, segons les seves pròpies paraules, de "servir el país a través de la ciència històrica".

De conformitat amb la sol·licitud esmentada, d'acord amb el que estableixen la Llei 11/1983, de 25 d'agost, de reforma universitària, i la Llei 26/1984, de 19 de desembre, de coordinació universitària i de creació de consells socials, amb l'informe favorable del Consell Interuniversitari de Catalunya i del Consell d'Universitats, a proposta del conseller d'Ensenyament i amb l'acord previ del Govern,

Decreto:

Article 1

Es crea a la Universitat Pompeu Fabra l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens i Vives, dedicat a la recerca i a l'organització d'estudis de tercer cicle en els diversos vessants que cobreixen la història política, econòmica, social i cultural.

Article 2

El finançament de l'increment de la despesa s'efectuarà amb càrrec als crèdits que es determinin en aplicació de la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR