ORDRE IRP/181/2007, de 30 de maig, per la qual es determinen els horaris màxims de determinats establiments públics destinats a espectacles públics i/o activitats recreatives, sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/181/2007, de 30 de maig, per la qual es determinen els horaris màxims de determinats establiments públics destinats a espectacles públics i/o activitats recreatives, sotmesos a la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics.

L'Estatut d'autonomia de Catalunya estableix a l'article 141.3 que la Generalitat de Catalunya té la competència exclusiva en matèria d'espectacles i activitats recreatives, que inclou l'ordenació del sector, el règim d'intervenció administrativa i el control de tota mena d'espectacles en espais i establiments públics.

D'altra banda, la Llei 10/1990, de 15 de juny, sobre policia de l'espectacle, les activitats recreatives i els establiments públics, va establir, en l'article 17, que l'horari general dels espectacles i els establiments públics serà determinat per ordre de la persona titular del Departament.

Fins ara, el règim general dels horaris dels espectacles, activitats recreatives i establiments públics estava fixat per l'Ordre d'1 de juliol de 1994, per la qual es determinen els horaris de diversos establiments públics dedicats a espectacles públics i/o activitats recreatives, i per les resolucions de 10 de maig de 1989, relatives a la modificació dels horaris màxims de tancament d'establiments públics d'hoteleria, d'exhibició, d'espectacles i de joc d'atzar i de finalització de festes i revetlles populars durant la temporada d'estiu, i les resolucions de 13 d'octubre de 1989, relatives a la modificació dels horaris màxims de tancament d'establiments públics d'hoteleria, d'exhibició, d'espectacles i de joc d'atzar i de finalització de festes i revetlles populars durant la temporada d'hivern, dictades per la Direcció General del Joc i d'Espectacles conjuntament amb les delegacions territorials del Govern de la Generalitat.

Un mitjà idoni per conciliar els drets i els interessos de tots els sectors implicats és la regulació dels horaris dels distints espectacles públics, activitats recreatives i establiments públics. En els temps actuals, la qualitat de vida i el dret al descans es configuren no solament com a valors sinó com a drets específics, la protecció dels quals correspon als poders públics. L'ordenació dels horaris ha de tenir en compte, a més, els legítims interessos de totes les persones i sectors afectats i, en particular, el seu esglaonament, de manera que s'evitin pertorbacions de l'ordre públic.

L'experiència adquirida i el transcurs del temps des de la darrera regulació dels horaris ha demostrat, tant a la pròpia Administració com als sectors implicats, que alguns dels horaris previstos no són els més ajustats donades les circumstàncies i els canvis en els hàbits socials i la realitat actual.

Es tracta, doncs, d'harmonitzar el dret a l'oci, els nous costums i els usos socials, els drets de les persones titulars dels establiments, i els drets del veïnatge al descans, ja que les diversions públiques afecten la col·lectivitat i han de ser regulades administrativament i, per altra part, s'ha de valorar la incidència dels horaris dels transports públics i la seva compatibilitat respecte als desplaçaments de les persones usuàries d'aquests locals, i la possible repercussió en la disminució de la sinistralitat.

Per això, és aconsellable establir una regulació més adient respecte als límits horaris, i així aconseguir resoldre els desajusts amb la realitat social, i d'altra banda protegir els diferents drets i interessos que emparen els sectors implicats.

Al mateix temps, també es feia necessari establir un text refós que recollís de manera sistemàtica tota la normativa existent en matèria de regulació d'horaris dels espectacles públics, les activitats recreatives i els establiments públics.

Vist l'informe emès pel Consell Assessor d'Espectacles i Activitats Recreatives i les al·legacions presentades en el període d'informació pública;

En ús de les facultats que m'atorga la normativa vigent,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

Aquesta Ordre té com a objecte regular els horaris d'obertura i tancament de determinats establiments públics destinats a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR