DECRET 335/2004, de 20 de juliol, pel qual es regula la declaració de la implantació d'equipaments penitenciaris al territori de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyDecret

DECRET 335/2004, de 20 de juliol, pel qual es regula la declaraciÛ de la implantaciÛ d'equipaments penitenciaris al territori de Catalunya.

L'acciÛ de govern de les diferents administracions p˙bliques obliga a l'establiment i la implantaciÛ, a diferents parts del territori, de tot un seguit d'equipaments que constitueixen necessitats exigides, cada dia mÈs, per la din‡mica de desenvolupament de la nostra societat.

Dins d'aquest grup d'equipaments que incideixen en el territori on s'implanten i en la seva poblaciÛ, trobem els equipaments penitenciaris.

Aquests equipaments sÛn un element cabdal del sistema penitenciari com a instrument necessari per dur a terme les actuacions que les administracions p˙bliques competents han d'implementar per assolir de manera eficaÁ la funciÛ de reeducaciÛ i reinserciÛ social que la ConstituciÛ, a l'article 25, estableix com a finalitat de les penes privatives de llibertat i de les mesures de seguretat.

En aquest sentit, correspon a la Generalitat de Catalunya, de conformitat amb el que estableix l'article 11.1 de l'Estatut d'Autonomia, l'execuciÛ de la legislaciÛ de l'Estat en matËria penitenci‡ria i, en exercici d'aquesta competËncia, el Govern ha d'articular els mitjans que siguin necessaris per assolir, de manera efectiva, el que, respecte de les finalitats de les penes privatives de llibertat i de les mesures de seguretat i, en general, la finalitat de les polÌtiques penitenci‡ries, preveuen tant el text constitucional com la Llei org‡nica general penitenci‡ria i el Reglament penitenciari.

…s de conformitat amb aquestes determinacions que el Govern ha aprovat les LÌnies b‡siques d'actuaciÛ del Pla director d'equipaments penitenciaris (2004-2010), que preveuen els trets generals de la polÌtica relativa als equipaments penitenciaris que ha d'endegar el Govern durant el perÌode assenyalat.

Dins d'aquest Pla director escau preveure la manera d'articular la declaraciÛ de la implantaciÛ de l'equipament penitenciari, i alhora, de conformitat amb les circumst‡ncies que se succeeixin en cada supÚsit, preveure el conjunt de mesures de compensaciÛ, econÚmiques i d'altre mena, per a aquells territoris on s'implanti l'equipament.

En aquest sentit, la implantaciÛ dels equipaments penitenciaris al territori de Catalunya Ès, doncs, una necessitat que la societat catalana en general i la poblaciÛ de les entitats locals directament afectades en particular han d'assumir en benefici de l'interËs general.

Ara bÈ, la implantaciÛ de l'equipament penitenciari, tot i aquest deure social de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR