ORDRE PRE/478/2006, d'11 d'octubre, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió d'Ajuts Euroregió a xarxes de cooperació, a la realització d'estudis econòmics i socials de l'Euroregió i a iniciatives que impulsin l'espai mediàtic euroregional en el marc del Programa per a l'impuls de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PRE/478/2006, d'11 d'octubre, d'aprovació de les bases reguladores per a la concessió d'Ajuts Euroregió a xarxes de cooperació, a la realització d'estudis econòmics i socials de l'Euroregió i a iniciatives que impulsin l'espai mediàtic euroregional en el marc del Programa per a l'impuls de l'Euroregió Pirineus Mediterrània.

El Decret 24/2006, de 28 de febrer, pel qual es regula la coordinació de l'acció exterior del Govern de la Generalitat i s'estableixen les funcions de la Secretaria de Relacions Internacionals i la Secretaria de Cooperació Exterior, atribueix al Departament de la Presidència les funcions en matèria de relacions exteriors.

L'acord de 15 d'octubre de 2004, del Govern de la Generalitat de Catalunya, crea el Programa per a l'impuls i la creació de l'Euroregió Pirineus Mediterrània dins l'àmbit de competències de la Generalitat de Catalunya, i assenyala que la creació de l'Euroregió Pirineus Mediterrània és una prioritat del Govern de la Generalitat, a la qual es considera que cal donar impuls institucional per tal que esdevingui una realitat en un futur pròxim. L'acord assenyala com a funció principal del programa la promoció de les relacions institucionals, culturals i econòmiques entre els països i regions que integren aquest territori amb la finalitat d'articular i de conformar un espai propi que pugui afrontar millor els nous reptes socials i econòmics en el marc de la globalització i en el nou marc europeu.

D'altra banda, l'acord estableix alhora que aquest Programa està adscrit a l'Oficina de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, que la seva direcció correspon a la persona titular de la Secretaria de Relacions Internacionals del Departament de la Presidència i estableix com a funcions del programa impulsar i estimular la col·laboració institucional entre els diferents països i regions que conformen l'espai europeu de l'Euroregió de la Mediterrània. Entre d'altres objectius, correspon al programa: facilitar el coneixement sobre la realitat social i econòmica entre els diversos territoris d'aquest espai europeu, incrementar les relacions econòmiques i comercials entre les regions que integren aquest espai regional i coordinar els programes de col·laboració que s'estableixin entre els diferents territoris en el marc dels objectius definits. A aquests efectes, la Secretaria de Relacions Internacionals coordinarà els projectes dels diferents departaments de la Generalitat de Catalunya que alhora informaran la persona comissionada dels seus projectes i actuacions.

La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), pel seu caràcter bàsic té afectacions sobre les normes reguladores de bases de subvencions elaborades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

D'acord amb el que preveu el capítol IX del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i en ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent;

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1 d'octubre de 1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i de subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997),

Ordeno:

.1 Aprovar, en el marc del Programa per a l'impuls de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, les bases reguladores per a la concessió dels Ajuts Euroregió a xarxes euroregionals de cooperació, a estudis econòmics i socials de l'Euroregió i a iniciatives que impulsin l'espai mediàtic euroregional que es publiquen als annexos 1, 2 i 3, respectivament, d'aquesta Ordre.

.2 Publicar les bases reguladores indicades al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor el mateix dia de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 11 d'octubre de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de la Presidència

Annex 1

Ajuts a xarxes euroregionals de cooperació

Bases reguladores

.1 Objecte

1.1 L'objecte dels ajuts que es regeixen per aquestes bases és el foment i la promoció de xarxes euroregionals de cooperació en els àmbits següents:

Econòmic, empresarial, de l'associacionisme professional i sindical

Cultural, educatiu, universitari, científic i de la innovació

Social, ocupacional, del voluntariat i de la joventut

Cooperació transfronterera en polítiques de proximitat

1.2 Els ajuts regulats per aquest annex en cap cas no cobriran el cost total de l'activitat subvencionada.

.2 Període

Les actuacions objecte d'aquests ajuts s'han d'executar durant el període que s'estableixi a la convocatòria corresponent.

.3 Destinataris

Poden sol·licitar aquests ajuts les persones jurídiques, públiques o privades, que tenen com a finalitat principal operar una xarxa de cooperació d'àmbit euroregional (xarxes formals), com també les xarxes de cooperació d'àmbit euroregional sense personalitat jurídica (xarxes informals) integrades per persones jurídiques públiques o privades.

Als efectes d'aquesta Ordre es consideren xarxes d'àmbit euroregional aquelles que vinculen a persones jurídiques, públiques o privades, d'almenys quatre de les cinc regions membres de l'Euroregió Pirineus Mediterrània (Aragó, Catalunya, Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus), amb la possibilitat de vincular, a més, altres regions de la Unió Europea, de la conca Mediterrània i el Principat d'Andorra.

En el supòsit xarxes de cooperació sense personalitat jurídica cal que hi hagi una única entitat domiciliada a Catalunya que actuï en qualitat de representant davant l'Administració de la Generalitat de Catalunya pel que fa a les obligacions establertes a les bases i a la signatura del document d'acceptació de la subvenció concedida. En aquest cas, cadascuna de les entitats rep la consideració de beneficiari i cal que tant a la sol·licitud com a la resolució de concessió constin:

els compromisos d'execució assumits per cadascun d'ells,

l'import de la subvenció que s'ha d'aplicar a cadascun d'ells,

el nomenament d'una persona representant o apoderada única de l'agrupació amb poders notarials per complir les obligacions que els corresponen com a beneficiaris.

Aquest agrupació no podrà ser dissolta fins que no hagi passat els termini de prescripció per al reintegrament de les subvencions i els de les prescripcions, infraccions i sancions, regulats en els articles 100 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya i 65 de la Llei general de subvencions, respectivament.

.4 Sol·licituds

4.1 Les sol·licituds per a cada ajut s'han de formalitzar mitjançant instància adreçada a la Secretaria de Relacions Internacionals del Departament de la Presidència, d'acord amb el model normalitzat facilitat per la Secretaria de Relacions Internacionals, adjuntant la documentació complementària que es detalla en aquestes bases. Aquestes sol·licituds es podran presentar en el termini de 90 dies naturals des de l'endemà de la data de publicació de la convocatòria al DOGC a la seu de la Secretaria de Relacions Internacionals (Via Laietana, 14, 08003 Barcelona), o bé a qualsevol dels registres que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Els impresos de la sol·licitud normalitzats es poden obtenir a la seu de la Secretaria de Relacions Internacionals o a la pàgina web http://www.gencat.net/relacions_exteriors.

4.2 La presentació de la sol·licitud significa la plena acceptació d'aquestes bases.

.5 Documentació

5.1 Les sol·licituds de l'ajut han d'anar acompanyades de la documentació que s'indica tot seguit:

  1. Una còpia compulsada de la documentació que acrediti la constitució de l'entitat, la inscripció d'aquesta en el registre corresponent i el seu NIF.

  2. Còpies compulsades dels documents que acreditin les facultats atorgades a la persona representant de l'entitat, o agrupació sense personalitat jurídica (nomenament, poders, etc.) i el seu DNI.

  3. Memòria explicativa de la xarxa euroregional de cooperació on consti la justificació, els objectius, les entitats vinculades a la xarxa, el mètode de presa de decisió de la xarxa, el pla de treball i el calendari. Aquesta memòria ha de tenir un màxim de 10 fulls.

  4. El pressupost per a activitats de la xarxa durant el termini d'execució de l'activitat, detallat per conceptes.

  5. Descripció breu de la xarxa de cooperació i dels seus objectius i actuacions (un màxim de 500 paraules). Els projectes han de presentar totes les dades referents a persones desagregades per sexes, sempre que estiguin disponibles, i han d'emprar un llenguatge no discriminatori amb l'objecte de garantir-ne la seva qualitat.

  6. Declaració on consti si s'han demanat o s'han obtingut altres ajuts per a la mateixa finalitat, i el volum d'aquest finançament. Si no se n'han demanat o obtingut, també cal declarar-ho. Aquesta declaració s'inclou al full de sol·licitud de l'ajut.

  7. Declaració responsable que en la seva persona no concorre cap de les prohibicions establertes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. El model es pot trobar a la web de la Secretaria de Relacions Internacionals (http://www.gencat.net/relacions_exteriors). Aquesta declaració s'inclou al full de sol·licitud de l'ajut.

    En el cas de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social, cal presentar certificació administrativa d'estar al corrent de pagament, o bé l'autorització a l'òrgan gestor per a l'obtenció directa de les dades tributàries de l'organisme o administració pública que correspongui. En aquest cas, no caldrà l'aportació de la documentació que es pugui obtenir mitjançant...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR