ORDRE de 17 de maig de 1999, per la qual s'obre la convocatòria i s'aproven les bases per a l'atorgament d'incentius a petites empreses turístiques per al reequilibri territorial.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyOrdre

ORDRE

de 17 de maig de 1999, per la qual s’obre la convocatòria i s’aproven les bases per a l’atorgament d’incentius a petites empreses turístiques per al reequilibri territorial.

La necessitat d’incentivar prioritàriament les empreses turístiques que tinguin projectes d’inversió, com a eina de política de reequilibri territorial i creadores de llocs de treball en zones en regressió demogràfica, justifica obrir la present convocatòria d’ajuts. Principalment es tracta de contribuir a la dinamització econòmica de les comarques de l’interior de Catalunya amb la modernització de l’oferta turística i ampliar-la amb nous productes i activitats complementàries.

Per tant, vistes la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 20/1998, de 29 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya, i la Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d’adaptació a l’euro; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999,

Ordeno:

Article 1

Obrir la convocatòria per a l’atorgament d’incentius destinats a petites empreses turístiques per al reequilibri territorial.

Article 2

Els ajuts seran gestionats per la Direcció General de Turisme, d’acord amb les bases reguladores que es publiquen a l’annex de la present Ordre.

Article 3

S’aproven les bases que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l’annex d’aquesta Ordre.

A aquestes bases els són aplicables el que estableix l’article 28 de la Llei 25/1998, de 31 de desembre, pel qual s’ha modificat el Decret legislatiu 9/1994, de 13 de juliol, pel qual es va aprovar el text refós de la Llei de finances públiques de la Generalitat de Catalunya.

Article 4

Atesa la Llei 20/1998, de 29 de desembre, per als pressupostos de 1999, la quantia màxima destinada a aquests ajuts per a l’any 1999 és de 100.000.000 de pessetes, equivalents a 601.012,10 euros, de la partida 13.07.770.01 del pressupost de la Direcció General de Turisme. L’atorgament d’aquests ajuts per a l’any 1999 restarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Disposició addicional

Es delega en el director general de Turisme la resolució de concessió dels ajuts sobre les sol·licituds presentades.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la seva publicació en el DOGC.

Barcelona, 17 de maig de 1999

Antoni Subirà i Claus

Conseller d’Indústria, Comerç i Turisme

Annex

Bases

—1 Objecte dels ajuts

1.1 L’objecte d’aquesta convocatòria és la concessió d’ajuts a projectes d’inversió turística que creïn llocs de treball i que es duguin a terme en zones objecte de reequilibrament territorial al llarg de l’any 1999.

1.2 Tenen caràcter d’element subvencionable la creació d’oferta especialitzada, la modernització de les empreses existents i la compra d’equipaments per al seu funcionament.

1.3 Les inversions i els projectes turístics objecte de la subvenció hauran d’estar ubicats en una de les comarques següents: l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Baix Ebre, el Berguedà, la Conca de Barberà, les Garrigues, la Garrotxa, el Montsià, la Noguera, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Pla d’Urgell, el Priorat, la Ribera d’Ebre, el Ripollès, la Segarra, el Solsonès, la Terra Alta i l’Urgell. O als municipis de Balsareny, Cardona, Fonollosa, Sallent, Sant Mateu de Bages i Súria, de la comarca del Bages; Alpens, Lluçà, Olost, Oristà, Perafita, Prats de Lluçanès, Sant Agustí...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR