ORDRE TRI/162/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D) d'agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació), i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi de convocatòria núm. 13502).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE

TRI/162/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D) d'agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació), i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi de convocatòria núm. 13502).

Els resultats de la convocatòria de l'any 2004, d'incentius per a projectes conjunts de recerca industrial i desenvolupament tecnològic, oberta mitjançant l'Ordre TRI/292/2004, de 4 d'agost, del conseller de Treball i Indústria, han posat de manifest la conveniència de continuar donant suport a aquest tipus de projectes duts a terme per agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació), dirigits a donar solucions innovadores a problemes estratègics sectorials.

Per impulsar significativament la capacitat tecnològica de la indústria catalana cal fomentar, tal com recomana la Comissió Europea, la creació d'agrupacions d'empreses amb la participació de centres públics i privats de recerca, centres tecnològics i altres agents que aportin valor afegit, capaços de desenvolupar tecnologies clau i projectes d'R+D que difícilment poden ser duts a terme de manera individual. Amb la creació d'aquestes agrupacions, les empreses obtenen guanys d'eficiència derivats de l'aprofitament d'economies d'escala i de l'intercanvi de coneixements. En un context de competència global i d'intens progrés tecnològic, la cooperació constitueix una estratègia organitzativa eficient que permet assolir la massa crítica per afrontar projectes de caràcter transnacional i participar en projectes europeus.

Els esforços i recursos per a la realització de projectes d'R+D conjunts s'han de concentrar en aquells sectors i tecnologies en què es poden obtenir beneficis significatius i en què es requereix la interacció entre diferents agents per al desenvolupament de nous productes i processos. D'aquesta manera, malgrat que aquests incentius estan oberts a tots els sectors, es continuen prioritzant determinades activitats amb un alt potencial de creixement que s'enfronten a reptes tecnològics significatius, com són la indústria aerospacial, la indústria farmacèutica, inclosa la química fina, els productes agroalimentaris tecnològicament avançats i la fabricació de maquinària tecnològicament avançada per a les energies renovables.

Aquesta Ordre d'incentius a projectes conjunts d'R+D respon als objectius del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana d'avançar cap a una economia basada en el coneixement i en la innovació, i s'emmarca en el Pla de recerca i innovació de Catalunya 2005-2008, que estableix com una de les seves línies d'actuació el suport a projectes d'R+D d'agrupacions empresarials en sectors estratègics.

Per tant, vista la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i d'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts de l'Estat en matèria de recerca i desenvolupament;

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

En conseqüència, vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Energia, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D) originats per agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació) i s'obre la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per al 2005.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases reguladores que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Quantitat màxima i aplicació pressupostària per al seu finançament

Atesa la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005, la quantitat màxima destinada a aquests ajuts per a l'any 2005 és de 2.500.000 euros. El seu finançament és a càrrec de l'aplicació D/770400900 (codi de reserva 13502) del pressupost vigent de la Secretaria d'Indústria i Energia.

Aquest crèdit serà transferit al CIDEM en el moment oportú, d'acord amb les necessitats pressupostàries originades per les subvencions que s'hagin concedit.

El CIDEM actuarà com a entitat col·laboradora, d'acord amb el que preveuen l'article 91.c) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els articles 12 i 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 4

Convocatòria per a l'any 2005: terminis i forma de presentació de sol·licituds i documentació.

4.1 S'obre la convocatòria per al 2005 per a la presentació de sol·licituds d'incentius a projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D) originats per agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació) previstos en aquesta Ordre.

4.2 El termini de presentació de les sol·licituds és de 60 dies naturals a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.3 Les sol·licituds han d'anar adreçades a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Energia (SIE) i s'han de formalitzar d'acord amb un imprès normalitzat que es pot obtenir a la pàgina web del CIDEM (www.cidem.com) o a qualsevol de les seves delegacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Berga, Manresa i Tortosa, les adreces de les quals s'especifiquen en la base 5.1 que recull l'annex d'aquesta Ordre.

4.4 Les sol·licituds, acompanyades de la documentació detallada a les bases 5.3 i 5.4 que consten a l'annex d'aquesta Ordre, s'han de presentar a la seu de la SIE, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les delegacions territorials del CIDEM, les adreces de les quals s'especifiquen a la base 5.1 recollida a l'annex d'aquesta Ordre, o bé mitjançant qualsevol dels procediments que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Article 5

Tramitació de les sol·licituds i resolució

5.1 Les sol·licituds es tramitaran d'acord amb el procediment de concurrència competitiva i es valoraran per la Comissió d'avaluació que preveu la base 6.2 que consta a l'annex d'aquesta Ordre i d'acord amb els criteris de valoració i la seva ponderació, establerts a la base 7 que consta a l'annex d'aquesta Ordre.

5.2 La resolució d'atorgament o denegació dels ajuts correspon a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Energia (SIE), a proposta del subdirector general d'Indústria. El termini màxim per resoldre i notificar la resolució és de quatre mesos comptadors a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius en relació amb el règim del silenci administratiu.

5.3 Contra la resolució que es dicti, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada davant el conseller de Treball i Indústria en el termini d'un mes comptador a partir de l'endemà de la data de notificació d'aquesta resolució.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre TRI/292/2004, de 4 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores d'incentius per a projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D), i s'obre la convocatòria per a l'any 2004 (DOGC núm. 4197, de 16.8.2004).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia que es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 d'abril de 2005

Josep Maria Rañé i Blasco

Conseller de Treball i Indústria

Annex

Bases

.1 Objecte.

1.1 El Departament de Treball i Indústria pot concedir ajuts per a la realització de projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D), dirigits a donar solucions innovadores a problemes estratègics sectorials i de tecnologies específiques, originats per agrupacions d'empreses (plataformes d'innovació).

Per tal que sigui considerat un projecte conjunt de recerca i desenvolupament tecnològic, hi ha d'haver necessàriament empreses privades. Tal com preveu la base 7 recollida a l'annex d'aquesta Ordre, es prioritzaran els projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D) en què participin centres públics i privats de recerca i centres tecnològics i d'altres persones físiques o jurídiques que aportin valor al projecte.

1.2 Seran actuacions objecte d'ajuts els projectes conjunts de recerca i desenvolupament tecnològic (R+D) que comportin un augment significatiu de la capacitat tecnològica ja existent. Per tal que un projecte sigui susceptible de finançament per aquesta Ordre haurà de tenir un pressupost d'inversió mínim total de 500.000 euros, i també complir la condició que hi hagi participació de dones en el projecte de recerca o desenvolupament en tasques d'aquesta naturalesa, o bé en tasques de gestió del projecte.

També podran ser objecte d'ajut els nous projectes conjunts que complementin altres projectes que ja hagin...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR