ORDRE TRI/158/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes industrials en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica en sectors en procés de transformació i amb una exposició elevada a la competència internacional, i s'obre la...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyOrdre

ORDRE TRI/158/2005, de 13 d'abril, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions destinades a incentivar la realització de projectes industrials en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica en sectors en procés de transformació i amb una exposició elevada a la competència internacional, i s'obre la convocatòria per a l'any 2005 (codi de convocatòria 13302).

Els resultats de la convocatòria de l'any 2004 d'incentius a la inversió industrial en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica per a sectors altament exposats a la competència internacional, oberta mitjançant l'Ordre TRI/290/2004, de 4 d'agost, del conseller de Treball i Indústria, han posat de manifest la conveniència de continuar amb el suport als projectes empresarials d'R+D i innovació com a via fonamental per a millorar el posicionament competitiu de la indústria catalana.

En un altre ordre de coses, i com a conseqüència de la gestió duta a terme durant l'any 2004, s'ha posat de manifest la necessitat d'introduir alguns canvis per millorar l'eficàcia de l'acció pública. En aquest sentit, perquè el projecte pugui rebre subvenció, s'ha establert la necessitat d'una inversió mínima i s'ha potenciat la participació del conjunt d'activitats que configuren la cadena de valor d'aquests sectors.

La política industrial del Govern de la Generalitat de Catalunya té com a objectiu final que la indústria catalana sigui més competitiva i, per això, cal assolir nivells més alts d'innovació amb increments sostinguts de la productivitat i amb ocupació de qualitat. La importància en el conjunt de la indústria catalana de determinats sectors especialment sensibles al procés d'adaptació al nou context de competència internacional fa necessari concentrar els esforços en algunes activitats específiques. Així, aquest programa de reforçament de la competitivitat mitjançant el foment de l'esforç empresarial en R+D i innovació continua orientant-se preferentment als sectors tèxtil-confecció, electrònica de consum i automoció i motocicletes, atorgant una especial importància al reforçament de la indústria auxiliar i del conjunt d'activitats que composen la cadena de valor d'aquests sectors. Amb aquest programa es pretén fomentar la capacitat d'innovació d'aquests sectors i impulsar processos de reorientació de les empreses cap a activitats de més valor afegit i amb mercats amb elevat potencial de creixement, d'acord amb les orientacions de política industrial de la Comissió Europea.

Aquesta Ordre d'incentius a projectes empresarials d'R+D i innovació respon als objectius del Govern de la Generalitat de Catalunya i de l'Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l'ocupació i la competitivitat de l'economia catalana d'avançar cap a una economia basada en el coneixement i en la innovació, i s'emmarca en el Pla de recerca i innovació de Catalunya 2005-2008, que estableix com una de les seves línies d'actuació el suport als projectes empresarials d'R+D i innovació en sectors altament exposats a la competència internacional.

Per tant, vista la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005 (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004) i, d'acord amb la normativa comunitària relativa als ajuts d'Estat en matèria de recerca i desenvolupament;

D'acord amb el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), modificat per la Llei 12/2004, 27 de desembre, de mesures financeres (DOGC núm. 4292, de 31.12.2004), i amb la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003);

Vist l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, a proposta de la Secretaria d'Indústria i Energia, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Objecte

S'obre la convocatòria pública per a la concessió de subvencions destinades a finançar la realització de projectes industrials en sectors en procés de transformació amb una exposició elevada a la competència internacional, i obrir la convocatòria per a la presentació de sol·licituds per al 2005.

Article 2

Bases reguladores

S'aproven les bases reguladores que regiran aquesta convocatòria, les quals es publiquen a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 3

Quantitat màxima i aplicació pressupostària per al seu finançament

Atesa la Llei 11/2004, de 27 de desembre, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2005, la quantitat màxima destinada a aquests ajuts per a l'any 2005 és de 12.000.000 d'euros. El seu finançament és a càrrec de l'aplicació TI02D/770400900 (codi de reserva 13302) del pressupost vigent de la Secretaria d'Indústria i Energia. Aquest crèdit serà transferit al CIDEM en el seu moment, d'acord amb les necessitats pressupostàries originades per les subvencions que s'hagin concedit.

El CIDEM actuarà com a entitat col·laboradora, d'acord amb el que preveu l'article 91.c) del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i els articles 12 i 15 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

Article 4

Convocatòria per al 2005: terminis i forma de presentació de sol·licituds i documentació

4.1 S'obre la convocatòria per al 2005 per a la presentació de sol·licituds d'incentius a projectes de recerca industrial i desenvolupament tecnològic en sectors altament exposats a la competència internacional que preveu aquesta Ordre.

4.2 El termini de presentació de les sol·licituds serà de 45 dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

4.3 Les sol·licituds han d'anar adreçades a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Energia i s'han de formalitzar d'acord amb un imprès normalitzat que es podrà obtenir al web del CIDEM (www.cidem.com) o a qualsevol de les seves delegacions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Berga, Manresa i Tortosa, les adreces de les quals s'especifiquen a la base 5.1 recollida en l'annex d'aquesta Ordre.

4.4 Les sol·licituds, acompanyades de la documentació que detalla la base 5.3 que consta en l'annex, s'han de presentar a la seu de la Secretaria d'Indústria i Energia, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les delegacions territorials del CIDEM, les adreces de les quals especifica la base 5.1 recollida en l'annex d'aquesta Ordre, o bé mitjançant qualsevol dels procediments que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

Article 5

Tramitació de les sol·licituds i resolució

5.1 Les sol·licituds es tramitaran d'acord amb el procediment de concurrència competitiva i es valoraran per la Comissió d'avaluació que preveu la base 6.2 que figura a l'annex d'aquesta Ordre i d'acord amb els criteris de valoració i la seva ponderació que estableix la base 7 que consta en l'annex d'aquesta Ordre.

5.2 La resolució d'atorgament o denegació dels ajuts correspon a la persona titular de la Secretaria d'Indústria i Energia, a proposta del subdirector general d'Indústria. El termini màxim per resoldre i notificar la resolució és de quatre mesos comptadors a partir de l'endemà de la data de finalització del termini de presentació de les sol·licituds. Transcorregut aquest termini, si no s'ha dictat i notificat resolució expressa, la sol·licitud s'entendrà desestimada per silenci administratiu, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 23/2002, de 18 de novembre, per la qual s'adeqüen els procediments administratius en relació amb el règim del silenci administratiu.

5.3 Contra la resolució que es dicti, que no exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs d'alçada davant el conseller de Treball i Indústria en el termini d'un mes comptat a partir de l'endemà de la data de notificació de dita resolució.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre TRI/290/2004, de 4 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores d'incentius a la inversió industrial en recerca, desenvolupament i innovació tecnològica per a sectors altament exposats a la competència internacional, i s'obre la convocatòria per a l'any 2004 (DOGC núm. 4197, de 16.8.2004).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 d'abril de 2005

Josep Maria Rañé i Blasco

Conseller de Treball i Indústria

Annex

Bases

.1 Objecte

1.1 El Departament de Treball i Indústria podrà concedir ajuts a les empreses, incloses les cooperatives i societats laborals, per a la realització de projectes de recerca industrial i desenvolupament tecnològic en sectors en procés de transformació amb una exposició elevada a la competència internacional. Es prioritzaran els projectes presentats per les empreses, incloses les cooperatives i societats laborals, dels sectors de l'automoció i motocicletes, el tèxtil-confecció i l'electrònica de consum, incloent les empreses les activitats de les quals configuren la cadena de valor d'aquests sectors.

1.2 Seran objecte d'ajut els projectes empresarials de recerca industrial i desenvolupament tecnològic que es realitzin a Catalunya i que comportin l'obtenció de productes i processos nous o millorats tecnològicament respecte dels ja existents.

Aquests projectes han de correspondre a empreses l'activitat de les quals sigui industrial o de serveis a la indústria. Es prioritzaran, tal com preveu la base 7 recollida en l'annex d'aquesta Ordre, aquells projectes corresponents a empreses dels sectors de l'automoció i motocicletes, el...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR