ORDRE de 5 de juny de 1990, de modificació de l'Ordre de 8 d'octubre de 1985, per la qual es regula el procediment d'incorporació del personal sanitari d'institucions obertes de la Seguretat Social als equips d'atenció primària.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyOrdre

Mitjançant el Decret 129/1990, de 28 de maig, s'han establert mesures complementàries per a la reforma de l'atenció primària de salut a Catalunya que possibiliten la incorporació del personal sanitari d'institucions hospitalàries de la Seguretat Social als equips d'atenció primària.

En conseqüència, es fa necessari modificar l'Ordre de 8 d'octubre de 1985 (DOGC núm. 601, de 16.10.1985), que regula el procediment d'incorporació del personal sanitari d'institucions obertes de la Seguretat Social als equips d'atenció primària, als efectes de possibilitar l'accés d'aquest nou col·lectiu de personal.

Així mateix, l'experiència assolida en els processos de selecció per a la cobertura de places des de l'inici de la implantació de la reforma, aconsella, d'una banda, introduir tot un seguit de mesures adreçades a agilitar els processos esmentats i, de l'altra, ajustar els barems de manera que siguin objecte de major valoració aspectes com la participació en activitats docents, els serveis prestats i la participació i direcció en programes de salut.

Per tot això, de conformitat amb el estableixen la disposició final 7 del Decret 84/1985, de 21 de març, la disposició addicional 1 i la disposició final 1 del Decret 129/1990, de 28 de maig,

Ordeno:

Article 1

Els articles 5, 8, 9 i 10, i els annexos 1 i 2 de l'Orde de 8 d'octubre de 1985, per la qual es regula el procediment d'incorporació del personal sanitari d'institucions obertes de la Seguretat Social als equips d'atenció primària, queden modificats en els termes previstos en la present Ordre, d'acord amb la redacció següent: "Article 5 " Concurs restringit " 5.1 En el supòsit que, exercitat el dret d'opció preferent, restin places vacants, la seva provisió es realitzarà mitjançant concurs restringit, al qual podrà concórrer el personal sanitari de contingent i zona i el de les institucions sanitàries de la Seguretat Social dependents de l'Institut Català de la Salut. "5.2 El concurs restringit es desenvoluparà d'acord amb els torns preferents següents: "

  1. En primer terme, les places vacants s'adjudicaran al personal sanitari de la Seguretat Social de l'Institut Català de la Salut en actiu, amb nomenament en propietat. "

  2. En el supòsit que restin places vacants, s'adjudicaran al personal sanitari que sol·liciti el seu reingrés de la situació d'excedència voluntària o forçosa per causa de malaltia o accident. "5.3 Serà requisit per a poder participar en el concurs restringit tenir nomenament en propietat a les institucions sanitàries de la Seguretat Social en una plaça d'anàloga categoria a la que s'opta, d'acord amb la taula d'equivalències que figura a l'annex 1 de la present Ordre". "Article 8 " Tribunals " La composició del tribunals que avaluaran els concursos restringits serà la següent: "

  3. Per a places de personal mèdic: "President: el gerent de l'àrea de gestió corresponent, que podrà delegar en el vocal primer. " Vocals: " Vocal primer: "Titular: el cap dels serveis sanitaris de l'àrea de gestió corresponent. "Suplent: un tècnic, llicenciat en Medicina i cirurgia, adscrit als serveis sanitaris de l'àrea de gestió o dels serveis centrals de l'Institut Català de la Salut. " Vocal segon: "Titular: el director del sector sanitari corresponent, designat pel gerent de l'àrea de gestió. "Suplent: un director del sector sanitari amb actuació a l'àrea de gestió corresponent, designat pel gerent de l'àrea de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR