ORDRE PTO/493/2006, de 13 d'octubre, per la qual s'aproven les bases i es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts a ajuntaments per a la realització dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada que s'han d'incorporar en el planejament urbanístic general i llurs revisions o modificacions, que comportin nova classificació de s...

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

PTO/493/2006, de 13 d'octubre, per la qual s'aproven les bases i es fa pública la convocatòria per a l'atorgament d'ajuts a ajuntaments per a la realització dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada que s'han d'incorporar en el planejament urbanístic general i llurs revisions o modificacions, que comportin nova classificació de sòl urbà o urbanitzable.

El Decret 344/2006, de 19 de setembre, de regulació dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada, estableix l'obligatorietat d'incloure els estudis d'avaluació de la mobilitat generada, com a document independent, entre d'altres, en les figures de planejament urbanístic general i llurs revisions o modificacions, que comportin nova classificació de sòl urbà o urbanitzable.

Els estudis d'avaluació de la mobilitat generada han d'avaluar l'increment potencial de desplaçaments provocat per una nova planificació o una nova implantació d'activitats i la capacitat d'absorció dels serveis viaris i dels sistemes de transport, incloent-hi els sistemes de transport de baix o nul impacte, com els desplaçaments amb bicicleta o a peu.

L'objectiu dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada és definir les mesures i actuacions necessàries per tal d'assegurar que la nova mobilitat generada segueixi unes pautes caracteritzades per la preponderància dels mitjans de transport més sostenibles, i així acomplir amb el canvi de model de mobilitat promogut per la Llei 9/2003, de 13 de juny, de la mobilitat.

D'acord amb l'exposat, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, competent en matèria de mobilitat, considera de gran interès donar impuls a l'elaboració dels referits estudis de mobilitat generada.

Per tot això, d'acord amb allò que estableix el capítol 9 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, les normes bàsiques de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i la resta de normativa vigent aplicable i a proposta de la Secretaria per a la Mobilitat,

Ordeno:

Article 1

Fer pública la convocatòria i aprovar les bases per a l'atorgament d'ajuts per a la realització dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada pel planejament urbanístic general i llurs revisions o modificacions, que comportin nova classificació de sòl urbà o urbanitzable.

Article 2

La concessió d'aquests ajuts s'imputa amb càrrec a la posició pressupostària D/460000190/5231 del centre gestor PO03 del pressupost de la Generalitat de Catalunya per al 2006 per un import màxim de tres-cents trenta cinc mil (335.000) euros.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 13 d'octubre de 2006

Joaquim Nadal i Farreras

Conseller de Política Territorial

i Obres Públiques

Annex

Bases

.1 Objecte

Aquests ajuts tenen per objecte el finançament de l'elaboració dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada pel planejament urbanístic general i llurs revisions o modificacions, que comportin nova classificació de sòl urbà o urbanitzable, supòsit previst per l'article 3.1.b) del Decret 344/2006, de 19 de setembre, de regulació dels estudis d'avaluació de la mobilitat generada.

.2 Beneficiaris

Poden...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR