DECRET 208/1993, de 27 de juliol, de desenvolupament del sistema informàtic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya i de reestructuració de la Comissió de seguiment del Pla informàtic de la Generalitat de Catalunya.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

Des de la redacció del primer pla informàtic, elaborat durant l'any 1983, el grau de desenvolupament informàtic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya ha estat considerable, de manera que globalment s'han aconseguit els objectius marcats i fins i tot s'han superat àmpliament. En efecte, estan en funcionament les grans aplicacions interdepartamentals previstes, hi ha a disposició dels departaments un nombre considerable d'aplicacions comunes, i s'han dut a terme un gran nombre d'aplicacions departamentals. Així mateix, paral·lelament al desenvolupament de les aplicacions, hi ha hagut un gran creixement dels equipaments informàtics i de la seva estructura, s'han posat en funcionament els grans pols de la xarxa informàtica i estan garantides les seves comunicacions.

D'altra banda, l'actual evolució de les tecnologies de la informació mostra una clara tendència descentralitzadora que, tanmateix, accentua la necessitat d'una visió global i planificada del desenvolupament dels sistemes informàtics.

Esgotat el primer pla informàtic i tenint en compte les noves tendències en l'evolució de les tecnologies de la informació, és necessari donar un nou impuls al desenvolupament del sistema informàtic de l'Administració de la Generalitat, instrumentant els mecanismes que facin possible la seva adaptació a aquest nou escenari.

Les grans línies mestres en les quals es fonamenta aquest nou impuls es basen en un concepte integrat d'informació, en el qual les aplicacions informàtiques no són només una simple eina per resoldre un problema concret, sinó que, amb la possibilitat d'interrelacionar-les i agregar-les, constitueixen un veritable sistema d'informació imprescindible per a la modernització dels procediments administratius, per a la millora de l'eficàcia en la gestió i per a l'augment de la qualitat en la prestació de serveis als ciutadans.

Pel Decret 248/1985, de 6 d'agost, es va crear la Comissió de seguiment del Pla informàtic de la Generalitat de Catalunya. Tenint en compte els canvis i les noves tendències citades anteriorment, així com l'experiència adquirida fins a aquest moment, es fa necessari reestructurar el sistema de coordinació que aquell Decret marcava, per tal d'impulsar amb una nova perspectiva les properes fases de desenvolupament del sistema informàtic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. Aquesta reestructuració es fonamenta en un nou model de coordinació que, tot respectant la necessaria autonomia departamental en matèria d'informàtica, promogui la participació i la cooperació dels departaments en el desplegament del pla informàtic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

En conseqüència, vista la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, especialment el que disposa l'article 46 sobre el principi de coordinació administrativa i el que disposa l'article 47 sobre l'ús de les tècniques de planificació per departaments, de creació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR