RESOLUCIÓ IRP/835/2009, de 17 de març, de convocatòria de proves selectives pel sistema de concurs oposició per a l'ingrés a la categoria de mosso/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat per als membres d'altres forces i cossos de seguretat (núm. de registre de la convocatòria 46/01/09).

SecciónDiversos
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

IRP/835/2009, de 17 de març, de convocatòria de proves selectives pel sistema de concurs oposició per a l'ingrés a la categoria de mosso/a del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat per als membres d'altres forces i cossos de seguretat (núm. de registre de la convocatòria 46/01/09).

Atès el que preveuen la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i el Decret 28/1986, de 30 de gener, de Reglament de selecció de personal de l'Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atès l'Acord GOV/49/2009, de 17 de març, pel qual s'aprova l'oferta pública d'ocupació de places del cos de mossos d'esquadra de la Generalitat de Catalunya per l'any 2009;

De conformitat amb el que estableix l'article 20.2 de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i l'apartat 1.h) de la Resolució IRP/4054/2008, de 18 de desembre, de delegació de competències del conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en diversos òrgans del Departament,

Resolc:

Article 1

Convocar, pel sistema de concurs oposició, proves selectives per cobrir 60 places de la categoria de mosso/a de l'escala bàsica del cos de mossos d'esquadra (núm. de registre de la convocatòria 46/01/09), d'acord amb les bases i les especificacions que figuren als annexos d'aquesta Resolució.

Article 2

Les funcions que han de realitzar les persones aspirants que siguin nomenades són les atribuïdes als mossos d'esquadra per la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, als articles 12, 19.1.d) i 19.2.

Article 3

El procés de selecció consta de la fase de concurs, de la d'oposició i d'un curs d'adequació, de caràcter selectiu, a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Article 4

Contra aquesta Resolució de convocatòria i les seves bases, que exhaureixen la via administrativa, les persones interessades poden interposar, potestativament, d'acord amb l'article 116 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, recurs de reposició davant el secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en el termini d'un mes, previst en l'article 117 de la Llei esmentada, o bé recurs contenciós administratiu, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos, davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, d'acord amb el que preveu l'article 10 de l'esmentada Llei. Aquests terminis es comptaran a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades poden interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 17 de març de 2009

P. D. (Resolució IRP/4054/2008, DOGC de 16.1.2009)

Joan Boada i Masoliver

Secretari general

Annex 1

Bases

.1 Normes generals

1.1 Es convoquen proves selectives per cobrir 60 places de la categoria de mosso/a de l'escala bàsica del cos de mossos d'esquadra.

1.2 L'àmbit de destinació de les persones que ocupin els llocs de treball és el comprès per tot el territori de Catalunya.

.2 Participants

Poden prendre part en aquesta convocatòria les persones funcionàries de les forces i cossos de seguretat que depenen del Govern de l'Estat que estiguin destinades a Catalunya o que hagin estat desplaçades a altres territoris de l'Estat com a conseqüència del desplegament del cos de mossos d'esquadra i que reuneixin els requisits que s'indiquen a la base 3 d'aquest annex.

.3 Requisits de participació a la convocatòria

3.1 Per prendre part en aquesta convocatòria, les persones aspirants han de complir els requisits següents:

  1. Estar en situació d'actiu en els cossos de referència.

  2. Tenir la nacionalitat espanyola.

  3. Posseir el títol de graduat/da en educació secundària, de graduat/da escolar, formació professional de primer grau o equivalent, o qualsevol altre de nivell superior. Si es tracta d'un títol obtingut a l'estranger, cal disposar de l'homologació corresponent del Ministeri d'Educació i Ciència.

  4. Haver complert 18 anys i tenir-ne menys de 57.

  5. No estar inclòs en cap causa d'exclusió mèdica de les establertes a l'annex 3 de la present convocatòria.

  6. Satisfer la taxa establerta a l'apartat 4.5 d'aquestes bases.

  7. No haver estat condemnat/da per cap delicte o, en cas d'haver-hi estat, tenir extingida la responsabilitat penal i cancel·lats els antecedents penals, o haver demanat, si escau, la cancel·lació, i no estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da mitjançant expedient disciplinari del servei de cap administració pública. Serà aplicable, tanmateix, el benefici de la rehabilitació, sempre que la persona aspirant ho acrediti mitjançant el corresponent document oficial.

  8. Posseir el permís de conduir vehicles de la classe B, en vigor, o permisos equivalents d'acord amb la normativa aplicable.

  9. Prendre el compromís de portar armes mitjançant una declaració jurada.

    3.2 Els requisits establerts anteriorment s'han de complir el darrer dia de presentació de sol·licituds, i s'han de continuar complint fins a la data de la presa de possessió com a funcionari/ària de carrera.

    .4 Sol·licituds

    4.1 Llocs on obtenir els impresos de sol·licitud.

    Els impresos de sol·licitud es troben a disposició de les persones interessades al Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació; als seus serveis territorials a Girona, Lleida, la Catalunya Central, les Terres de l'Ebre, Tarragona i l'Alt Pirineu i Aran; a la Direcció General de la Policia; a totes les comissaries del cos de mossos d'esquadra, i a l'adreça d'Internet següent: http://www.mossos.cat.

    Les sol·licituds per prendre part en la convocatòria s'han d'adreçar al secretari general del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació i s'han de formalitzar utilitzant el model normalitzat que es determina a l'annex 5 d'aquesta convocatòria.

    4.2 Llocs on presentar les sol·licituds.

    Les sol·licituds per prendre part en aquesta convocatòria es podran presentar als registres següents:

    Registre del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació: carrer de la Diputació, 355, 08009 Barcelona.

    Registre de la Direcció General de la Policia: travessera de les Corts, 319-321, 08029 Barcelona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Barcelona: carrer dels Almogàvers, 107-119, 08018 Barcelona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Girona: carrer de la Sèquia, 11, entresòl, 17001 Girona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Lleida: carrer de Vallcalent, 1, 25006 Lleida.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a Tarragona: carrer del Comte de Rius, 2-8, entresòl, 43003 Tarragona.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a les Terres de l'Ebre: carrer de Lluís Canalda, 2, 43500 Tortosa.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a la Catalunya Central: carrer d'Àngel Guimerà, 14, 4t, 08241 Manresa.

    Registre del Servei Territorial del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació a l'Alt Pirineu i Aran: carrer del Comtat d'Urgell, 10, 25700 la Seu d'Urgell.

    Així mateix, es poden presentar en qualsevol dels llocs i pels mitjans que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

    En el cas que s'opti per presentar la sol·licitud en una oficina de correus, es farà en sobre obert per tal que la sol·licitud sigui datada i segellada per la persona funcionària de correus abans de ser certificada.

    4.3 Termini de presentació.

    El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC.

    4.4 Documentació necessària.

    Juntament amb la sol·licitud, i dins el termini que estableix el punt 4.3 anterior, les persones aspirants han d'adjuntar:

  10. Dues fotografies en format de carnet.

  11. Dues fotocòpies del document nacional d'identitat.

  12. A l'efecte de l'exempció de la realització de la segona subprova de coneixements de llengua catalana establerta a la base 7.1.1.1.b), les persones aspirants han de presentar un dels documents següents:

    1) Fotocòpia compulsada de la documentació acreditativa d'estar en possessió, si escau, del nivell intermedi de català (B) de la Secretaria de Política Lingüística, superior o equivalent.

    2) Certificació del / de la secretari/ària general del departament corresponent, o de l'òrgan en el qual delegui, on consti de manera clara i expressa el procés de selecció per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en què hagi participat la persona aspirant i amb indicació del número de registre de la convocatòria, el nivell de coneixements de la llengua catalana requerit a la convocatòria i l'especificació que ha obtingut plaça. Si es tracta d'algun dels processos selectius convocats i resolts pel Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació no serà necessària l'acreditació documental esmentada.

    3) Pel que fa a les persones aspirants que hagin superat una prova del mateix nivell o superior en altres processos de l'oferta pública d'ocupació de l'any 2008, certificat de l'òrgan convocant o l'òrgan en el qual delegui, on consti de manera clara i expressa el procés de selecció per accedir a l'Administració de la Generalitat de Catalunya en el qual han participat, l'any de l'oferta pública d'ocupació de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR