RESOLUCIÓ TRI/1163/2006, de 16 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Consell Comarcal de l'Anoia per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813752).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ TRI/1163/2006, de 16 de febrer, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball del Consell Comarcal de l'Anoia per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813752).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball del Consell Comarcal de l'Anoia subscrit pels representants de l'empresa i pels dels seus treballadors el dia 22 de novembre de 2005, i d'acord amb el que disposen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya; el Reial decret 2342/1980, de 3 d'octubre, sobre transferència de serveis de l'Estat a la Generalitat de Catalunya en matèria de mediació, arbitratge i conciliació; el Decret 326/1998, de 24 de desembre, de reestructuració de les delegacions territorials del Departament de Treball; el Decret 296/2003, de 20 de desembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, i el Decret 68/2004, de 20 de gener, d'estructuració i de reestructuració de diversos departaments de l'Administració de la Generalitat, modificat pel Decret 223/2004, de 9 de març, de reestructuració d'òrgans territorials de l'Administració de la Generalitat,

Resolc:

.1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball del Consell Comarcal de l'Anoia per als anys 2005-2007 (codi de conveni núm. 0813752) al Registre de convenis dels Serveis Territorials del Departament de Treball i Indústria a Barcelona.

.2 Disposar que el text esmentat es publiqui al DOGC.

Barcelona, 16 de febrer de 2006

Salvador Álvarez Vega

Director dels Serveis Territorials

a Barcelona en funcions

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu del personal laboral del Consell Comarcal de l'Anoia per als anys 2005-2007

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit funcional i personal

El present Conveni afectarà tot el personal laboral que presta els seus serveis al Consell Comarcal de l'Anoia, ja siguin contractades pel mateix Consell o bé per organismes dependents del Consell. Queden exclosos els càrrecs de confiança i el personal que cobri mitjançant factura.

Article 2

Àmbit temporal

La durada d'aquests Conveni serà fins el 31 de desembre de 2007.

Si no hi ha expressament cap denúncia de les parts o fins que no s'arribi a un acord exprés, el Conveni resta prorrogat automàticament per períodes anuals.

Un cop feta la denúncia, amb una antelació màxima de 90 dies naturals a l'acabament d'aquest acord, les parts es comprometen a iniciar les negociacions dins el termini dels 30 dies següents.

Article 3

Clàusula de garantia

Les condicions econòmiques de qualsevol índole pactades en aquest Conveni formen un tot orgànic i substitueixen, compensen i absorbeixen en còmput anual i global totes les que hi hagi al Consell Comarcal de l'Anoia, sigui quina sigui la seva naturalesa, el seu origen o la seva denominació. Es respectaran les situacions personals que amb caràcter global excedeixen del que s'ha pactat, i es mantindran estrictament "ad personam". Qualsevol pacte i disposició posterior més favorable prevaldrà sobre el que aquí s'estableixi.

Article 4

Vinculació

Aquest Conveni serà estudiat per la Comissió Paritària en el cas que l'autoritat laboral o judicial en l'exercici de les seves facultats, objectés o invalidés algun dels seus articles. La resta, els articles no invalidats, serà vigent en la seva totalitat.

Article 5

Comissió Paritària

5.1 El present Conveni s'interpretarà d'acord amb el sentit gramatical de les seves clàusules, i atenció als objectius que es pretenen assolir en signar-lo.

Això no obstant, les parts signants constituiran una Comissió Paritària, que es formarà abans dels 15 dies següents a la seva entrada en vigor. Les funcions d'aquesta Comissió seran l'estudi, la interpretació, el seguiment, la vigilància i la posterior aplicació i desenvolupament dels acords que figuren en aquest conveni. Igualment, entre les funcions de la Comissió hi haurà l'establiment d'un calendari per a la negociació d'un nou conveni. Els seus acords seran vinculants per ambdues parts.

5.2 Composició

Aquesta Comissió estarà formada per 2 representants de la corporació i 2 delegats del personal amb els assessors que les parts creguin oportuns.

5.3 Règim de reunions

La Comissió Paritària es reunirà ordinàriament cada 2 mesos i, a petició, d'alguna de les parts, de forma extraordinària quan sigui necessari. S'aixecaran actes de les reunions i els seus acords seran de compliment obligatori.

5.4 Resolució dels conflictes

Ambdues parts se sotmetran voluntàriament als mecanismes de mediació i conciliació si sorgeixen conflictes en quant a la interpretació, el compliment o l'incompliment del present Conveni, mitjançant els sistemes de mediació i conciliació (CEMICAL).

Capítol 2

Condicions de treball

Article 6

Organització del treball i condicions substancials de treball

L'organització del treball correspon al Consell comarcal de l'Anoia.

No obstant això, el Consell comarcal de l'Anoia per provades raons tècniques, organitzatives o per donar millor serveis als ciutadans de la comarca, podrà acordar modificacions substancials de les condicions de treball de caràcter individual o col·lectiu. Serà preceptiu que prèviament a la modificació pertinent s'informi al Comitè de personal, donant un termini de 15 dies pel seu estudi i per a fer per escrit totes les manifestacions que es cregui al respecte.

Entre la resolució i l'aplicació efectiva de la modificació, passaran com a mínim 30 dies.

Són condicions substancials de treball:

  1. Jornada laboral

  2. Horari

  3. Sistema de remuneració

  4. Sistema de treball

  5. Funcions quan excedeixin dels límits que, per a la mobilitat funcional, estableix l'article 39 de l'Estatut dels treballadors.

En tot allò que aquest article no estableixi s'ha de seguir el que disposa l'article 41 de l'Estatut dels treballadors.

Article 7

Treball de categoria diferenciada

D'acord amb la normativa vigent, el personal al servei de les administracions locals tindrà dret a exercir les funcions corresponents a la seva categoria i lloc de treball. Això no obstant i per necessitats del servei, se'l podrà destinar provisionalment a l'execució de tasques diferents que corresponguin a un grup superior, cobrant sempre les retribucions complementàries corresponents al lloc de treball que realment estigui ocupant o a les circumstàncies específiques de la nova feina, si aquestes són superiors a les que percebia en el lloc de treball d'origen.

Article 8

Horaris i jornada laboral

La jornada de treball completa és de 37 hores i 30 minuts setmanals.

El còmput total anual d'hores de treball efectiu serà calculat de la següent forma:

Als dies naturals de l'any se li descomptaran:

Els caps de setmana de l'any (restats els dissabtes festius)

els 12 dies de festes nacionals anuals;

els 2 dies de festes locals anuals;

els 23 dies laborals de vacances;

els 9 dies d'assumptes propis;

El resultat seran els dies laborables a treballar a l'any.

Quan els dies 24 i 31 de desembre no coincideixin amb dia festiu, i dissabte o diumenge, el Consell Comarcal de l'Anoia estarà tancat. Si coincideixen amb dia festiu, dissabte o diumenge no són recuperables.

Les parts acorden que la tendència serà la d'avançar cap a una jornada laboral ordinària de 35 hores setmanals.

L'horari general del Consell Comarcal de l'Anoia és:

De dilluns a divendres de 8 h a 15 h.

I els dimarts i dijous de 16.30 h a 19 h.

La jornada de treball setmanal del personal del Consell comarcal de l'Anoia és:

De dilluns a divendres de 8 h a 15 h,

I, una tarda a la setmana, a triar entre dimarts i dijous, de 16.30 h a 19 h. Aquesta distribució garantirà a les tardes la prestació dels serveis del Consell Comarcal.

El personal del Consell Comarcal, distribuït equitativament entre les tardes dels dimarts i dijous, podrà veure modificada la tarda en la que treballa per l'altra per necessitats del servei.

El total de tardes treballades a l'any, quedaran determinades per el còmput final d'hores, un cop finalitzat i pactat el calendari anual.

Es podran concedir horaris especials, a petició de l'interessat mitjançant instància, per causa justificada i acreditada.

L'horari d'estiu, des del dia que les escoles acaben al juny, fins a l'inici de les classes escolars al setembre, ambdós inclosos, serà de 8 h a 14 h. Tot i així, els anys en que els dies 24 i/o 31 de desembre caiguin en dies laborables de dilluns a divendres, aquest horari es podrà veure ampliat, en com a màxim 1 hora, en la negociació anual del calendari laboral.

L'horari del personal adscrit a la Casa de cultura és diferent al comú del Consell Comarcal i s'adapta als serveis que presta.

La reducció de jornada en els supòsits legalment previstos d'atenció a fills menors d'edat, disminuïts o de guarda legal es regula en els apartats corresponents.

Article 9

Descans dins la jornada laboral

El personal gaudirà d'una pausa de 30 minuts diaris, computables com a treball efectiu.

Article 10

Descans setmanal

El descans setmanal serà de 48 hores ininterrompudes.

Article 11

Serveis...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR