RESOLUCIÓ EMO/632/2013, de 19 de març, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball per al sector de fruits secs de Barcelona, Lleida i Girona, text del Conveni 2011-2013 (codi de conveni núm. 79002175012004).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball per al sector de Fruits secs de Barcelona, Lleida i Girona, text del Conveni 2011-2013, subscrit per la part empresarial pels representants de l’Assocaició Catalana d’Empresaris de Fruits Secs i per la part social pels representants de CC.OO i d’UGT, l’11 d’abril de 2012 i 19 de desembre de 2012, i d’acord amb el que disposen l’article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text Refós de la llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2 del Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball; el Decret 352/2011, de 7 de juny, de reestructuració del Departament d’Empresa i Ocupació, i l’article 6 de la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya,

Resolc:

--1 Disposar la inscripció del conveni esmentat en el Registre de convenis i acords col·lectius de treball amb funcionament a través de mitjans electrònics de la Direcció General de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, amb notificació a la Comissió Negociadora.

--2 Disposar la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, amb el compliment previ dels tràmits pertinents.

Barcelona, 19 de març de 2013

P. s. (Resolució d’1 de febrer de 2013)

Ramón Bonastre i Bertran

Secretari d’Ocupació i Relacions Laborals

Transcripció literal del text signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de les empreses emmagatzemadores dedicades a la importació, exportació, manipulació, envasat, torrefacció, i comerç majorista i minorista de fruits secs de les províncies de Barcelona, Lleida i Girona per als anys 2011, 2012 i 2013.

Article 1

Parts que acorden el conveni

Associació Catalana d’Empresaris de Fruits Secs

CCOO

UGT

Àmbit i aplicació

El present Conveni col·lectiu sindical serà d’ aplicació en l’ àmbit de les províncies de Barcelona, Lleida i Girona, per a totes les empreses industrials i emmagatzemadores, així com treballadors, dedicats a la importació, exportació, manipulació, envasat, torrefacció i comerç majorista i minorista de fruits secs.

També serà d’ aplicació en les activitats relacionades amb la industria de fruits secs que tinguin caràcter eminentment agrícola i cooperatiu.

Article 2

Vigencia i duració

El present Conveni col·lectiu, independentment de la data de publicació en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2011 i tindrà vigència fins el 31 de desembre de 2013 ambdues dates incloses, es a dir, 3 anys naturals de durada.

Es fixa un termini de denuncia d’un mes abans del seu venciment.

Artícle 3

Absorció i compensació

En cap cas, l’augment establert en el present Conveni serà absorbit per altres millores atorgades al treballador per altres conceptes amb anterioritat i que no hagin sigut establertes com a compta del Conveni.

Artícle 4

Condicions més beneficioses i garantia ad personam

Les condicions més beneficioses contingudes en el present Conveni, estimades en el seu conjunt i en el comput anual, s’estableixen amb caràcter de mínimes, substituint, per tant, les condicions que, en l’entrada en vigor del Conveni, resultaran més beneficioses per als treballadors, condicions que es respectaran estrictament ad personam, sense ser extensives al personal de nou ingrés que no les tingueren consolidades. En matèria de jornada laboral, festes i descans, només es condició més beneficiosa la realització de jornada inferior a la pactada, en comput anual.

Article 5

Comissió paritària

En compliment del que es disposa a l’article 85 del RDL 1/1995, Estatut dels treballadors, s’estableix una Comissió paritària com òrgan d’interpretació, arbitratge i conciliació, vigilància i compliment de les qüestions que deriven de l’aplicació del Conveni col·lectiu. Estarà integrada per dos representants de les empreses i per dos treballadors que formaran part d’ aquesta Comissió paritària i que hagin intervingut en la negociació del present Conveni i que seran anomenats pels representants dels treballadors en el moment que fos necessari.

Quan ho demanin les parts, la Comissió paritària estarà composada només per la representació de les dues parts senyalades en el primer apartat d’aquest article i pels seus assessors.

La Comissió paritària es constituirà de la següent manera:

2 representants de l’Associació d’Empresaris de Fruits Secs de Barcelona i Província domicili C/ Londres, 96, pral. 2ª, 08036 Barcelona.

1 representant de la Federació Agroalimentària-UGT. Domicili UGT (Rbla.Santa Monica, 10, 2ª planta 08002 Barcelona.

I 1 representant de la Federació Agroalimentària-CCOO. Domicili Via Laietana, 16, 3º, 08001 Barcelona.

Seran funcions de la Comissió paritària:

  1. La interpretació del Conveni col·lectiu.

  2. L’arbitratge de les qüestions que les parts proposin a considerar.

  3. Altres que se li atribueixin en el present Conveni col·lectiu.

L’actuació i el procediment davant la Comissió paritària es requisit previ e indispensable davant qualsevol tipus de tràmit, reclamació i/o denuncia que eventualment formuli qualsevol de les dues parts i/o treballador afectat sobre la interpretació o aplicació del contingut del present Conveni; aixecant-se les corresponents actes de les reunions i dels eventuals acords.

La Comissió paritària disposarà d’un termini de set dies per a pronunciar-se sobre les discrepàncies que poguessin sorgir, a comptar a partir de la discrepància plantejada, segons disposa l’ article 14.4 del RDL 3/2012 de 10 de febrer, i en referencia al article 82.3 de l’ET.

La Comissió paritària es convocarà com a màxim als …. dies de la discrepancia.

El domicili de la Comissió paritària serà a Barcelona, carrer Londres, 96, principal 2ª, D.P. 08036.

Article 6

Classificació i definició del personal

L’estructura professional dels treballadors del sector, està formada pel següents grups professionals, el qual no suposa la obligació de tenir previstos tots els grups anunciats, així com tampoc els grups professionals en que es divideixen, si les necessitats de l’empresa no ho requereixen.

Grups professionals:

  1. Tècnics: queden classificats dintre d’aquest grup aquells que portin a terme feines que exigeixin, amb titulació o sense ella, una adequada competència o pràctica, exercint funcions de tipus facultatiu, tècnic o de direcció especializada.

    Titulats: enginyers, llicenciats, etc. i ajudants.

    No titulats: encarregat general, encarregat de secció, etc.

  2. Administratius: queden classificats dintre d’ aquest grup aquells que realitzen tasques administratives, comptables i altres de formació anàloga o similar no compresos en l’anterior.

    Cap de primera.

    Cap de segona.

    Oficial de primera.

    Oficial de segona.

    Auxiliar administratiu.

    Aprenent (de 16 a 18 anys ambdós inclosos).

  3. Comercial: queden classificats dins d’aquest grup aquells que realitzen funcions d’exposició, venda i/o repartiment de productes, ja sigui de forma directa o de direcció, gestió, supervisió, tant del propi personal com de relació amb el client.

    Viatjant.

    Repartidor.

    Xofer-repartidor.

  4. Producció: queden classificats dins d’aquest grup aquells que realitzin feines de tipus material o mecànic no compresos en qualsevol dels grups anteriors.

    Xófer o mecánic.

    Maquinista.

    Especialista.

    Peó.

    Aprenent.

Article 7

7.1 Ingressos i períodes de prova

Ingressos en l’empresa: l’ingrés dels treballadors s’ ajustarà a les normes legals de caràcter general i a les especials per a minusvàlids, atorgant el dret a l’empresa a realitzar als interessats les proves que consideri oportunes.

L’empresa comunicarà a la representació legal dels treballadors, conforme a les competències legals que aquest tingui, aquelles noves incorporacions i el resultat dels periodes de prova.

7.2 Ascensos

El treballador del grup professional...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR