DECRET 61/1982, de 22 de gener, que regula la Inspecció General d'Arxius i la Inspecció General de Biblioteques.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

Atès el Reial Decret 1010/1981, de 27 de febrer, pel qual es traspassaven funcions i serveis del Ministerio de Cultura a la Generalitat de Catalunya;

Ateses les facultats que em confereixen el Reglament de Règim Interior de la Generalitat de Catalunya, de 18 de març de 1978, i el Decret de 18 de setembre del mateix any, sobre organització i competències dels òrgans dels Departaments;

A proposta del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article primer

- El Departament de Cultura i Mitjans de

Comunicació exercirà la seva missió inspectora en el camp dels arxius, les biblioteques i els centres de documentació mitjançant la Inspecció General d'Arxius i la Inspecció General de Biblioteques.

Article segon

- La Inspecció General d'Arxius i la

Inspecció General de Biblioteques exerciran les seves funcions sota la dependència immediata del Director General del Patrimoni Cultural. Al capdavant hi haurà un Inspector General, nomenat per Ordre del Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació entre els funcionaris del Departament, el qual podrà delegar les seves funcions.

Article tercer

- Les funcions de la Inspecció General

d'Arxius seran les següents:

  1. La inspecció tècnica de tots els arxius i dels serveis que hi estiguin relacionats, dependents de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

  2. La inspecció i assessorament tècnics dels altres arxius i dels serveis que hi estiguin relacionats, dependents de qualsevol institució o entitat pública que tingui funcions o competències a Catalunya, sens perjudici de les normes pròpies per les quals puguin regir-se, ni del que estableix la Disposició Addicional segona de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

  3. La inspecció a la qual es refereix l'article 19 de la Llei 26/1972, de 21 de juny, en l'àmbit documental.

  4. Vetllar pel compliment de les lleis, els reglaments i altres disposicions de caràcter general relacionades amb els Arxius, en tots els centres esmentats.

  5. Informar el Director General del Patrimoni Cultural sobre la situació dels arxius en tots els seus aspectes i proposar les mesures adients per corregir les deficiències i irregularitats d'ordre tècnic que adverteixi en l'exercici de les seves funcions inspectores.

  6. Assessorar la Direcció General del Patrimoni Cultural en els plans de millora i ampliació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR