RESOLUCIÓ SLT/2393/2010, de 21 de juny, de convocatòria per a la provisió de llocs vacants de cap de secció en les institucions hospitalàries dependents de l'Institut Català de la Salut (convocatòria CJ-Vall d'Hebron.04/10).

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorInstitut Català de la Salut
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ

SLT/2393/2010, de 21 de juny, de convocatòria per a la provisió de llocs vacants de cap de secció en les institucions hospitalàries dependents de l'Institut Català de la Salut (convocatòria CJ-Vall d'Hebron–04/10).

Atesa la necessitat de procedir a la cobertura de determinats llocs de cap de secció en les institucions hospitalàries de l'Institut Català de la Salut;

De conformitat amb el que preveu l'Ordre de 25 d'agost de 1986, per la qual es regula el sistema de promoció a les places de caps de servei i caps de secció de la Seguretat Social a Catalunya (DOGC núm. 743, de 22.9.1986), modificada parcialment per l'Ordre de 26 d'octubre de 1990 (DOGC núm. 1364, de 7.11.1990), i posteriorment per les ordres d'11 de març de 1992 (DOGC núm. 1572, de 23.3.1992) i de 17 de març de 1992 (DOGC núm. 1579, de 6.4.1992), i d'acord amb els preceptes que conté la Llei 55/2003, de 16 de desembre, de l'Estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut (BOE núm. 301, de 17.12.2003);

Fent ús de les atribucions que m'han estat conferides per l'article 10.e) de la Llei 8/2007, de 30 de juliol, de l'Institut Català de la Salut (DOGC núm. 4940, de 3.8.2007), i l'article 13 del Decret 13/2009, de 3 de febrer, pel qual s'aproven els Estatuts de l'Institut Català de la Salut (DOGC núm. 5314, de 9.2.2009),

Resolc:

Article 1

S'obre convocatòria per a la provisió de llocs vacants de cap de secció dels serveis jerarquitzats de les institucions hospitalàries gestionades per l'Institut Català de la Salut, corresponents a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona, d'acord amb les bases que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Resolució.

Article 2

D'acord amb el que estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú (BOE núm. 285, de 27.11.1992), modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener (BOE núm. 12, de 14.1.1999), i el Decret 276/2001, de 23 d'octubre, de reestructuració de l'Institut Català de la Salut, en els termes que estableix la disposició derogatòria segona de la Llei 8/2007, de 30 de juliol, de l'Institut Català de la Salut, contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades podran interposar recurs potestatiu de reposició davant el director gerent de l'Institut Català de la Salut, en el termini d'un mes a comptar de l'endemà de la data de la seva publicació al DOGC; o directament recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar de l'endemà de la data de publicació d'aquesta Resolució al DOGC.

Igualment, les persones interessades podran interposar qualsevol altre recurs que considerin convenient per a la defensa dels seus interessos.

Barcelona, 21 de juny de 2010

Enric Argelagués i Vidal

Director gerent

Annex 1

Bases

—1 Llocs objecte de convocatòria

La denominació i les altres característiques dels llocs a proveir són les que s'especifiquen en l'annex 2 d'aquesta convocatòria, com també les que es derivin de l'aplicació de l'Estatut marc i altres disposicions aplicables.

—2 Característiques generals

El personal facultatiu que obtingui una plaça de cap de secció en virtut d'aquesta convocatòria no podrà compatibilitzar l'exercici de la plaça amb un segon lloc de treball, càrrec o activitat en el sector públic, llevat dels supòsits excepcionals que preveu la normativa vigent en aquesta matèria.

D'acord amb el Decret 284/1990, de 21 de novembre, del Departament de Salut, els professionals que obtinguin plaça com a conseqüència de la participació en aquesta convocatòria restaran obligats a desenvolupar les seves funcions en l'àmbit d'actuació territorial i/o funcional que determinin els plans directors d'integració d'especialitats corresponents.

En cas que algun dels plans directors esmentats no estigui aprovat, els professionals que obtinguin plaça restaran sotmesos a les previsions que els plans directors continguin en el moment de la seva aprovació.

Els llocs objecte de convocatòria seran dotats amb les retribucions establertes reglamentàriament.

—3 Procés de selecció

El sistema de selecció és el de concurs i consta de les fases de valoració de mèrits segons el barem, d'exposició pública davant el tribunal i prova pràctica.

3.1 Fase de valoració de mèrits segons el barem.

Consisteix en la valoració dels mèrits aportats pels aspirants d'acord amb el barem que figura a l'Ordre del Departament de Salut de 22 de maig de 1996, per la qual es regula el sistema de provisió de places vacants de facultatiu especialista en els serveis jerarquitzats de les institucions sanitàries gestionades per l'Institut Català de la Salut (DOGC núm. 2215, de 7.6.1996), modificada per l'Ordre de 24 de desembre de 2004 (DOGC núm. 4293, de 3.1.2005).

La valoració de l'experiència professional dels metges que van obtenir el títol d'especialista conforme al Reial decret 1497/1999, de 24 de setembre, es farà d'acord amb el que disposa l'article 56 de la Llei 62/2003, de 30 de desembre, de mesures fiscals, administratives i de l'ordre social (BOE núm. 313, de 31.12.2003).

3.2 Fase d'exposició pública davant el tribunal.

Consisteix en la lectura davant el tribunal d'una memòria explicativa sobre l'organització i el funcionament de la unitat de què es tracti, que tindrà una durada màxima de 45 minuts, seguida d'una entrevista també pública, que tractarà sobre el currículum professional dels aspirants.

A l'efecte de l'elaboració de la memòria, els aspirants sol·licitaran a la gerència de l'hospital la fitxa corresponent de la unitat de què es tracti. En la fitxa esmentada consten el perfil professional de la plaça i les dades bàsiques de la unitat corresponent; així mateix, l'aspirant podrà demanar qualsevol altra dada que relacionada amb el contingut de la memòria consideri necessària per a la seva preparació.

Els aspirants disposaran de deu dies naturals comptadors des del dia següent a la data de la diligència que doni publicitat a la data, l'hora i el lloc d'exposició pública de la memòria davant el tribunal, per tal que facilitin al president del tribunal una còpia de la memòria esmentada per a cada membre del tribunal.

La valoració màxima d'aquesta fase serà de 15 punts.

3.3 Fase de prova pràctica.

Consisteix en la resolució d'una o més proves o supòsits pràctics, que en cada cas s'adequaran als continguts que corresponen al desenvolupament de la plaça per la qual s'opta. En el cas que la prova o el supòsit siguin escrits, el tribunal podrà disposar que siguin llegits per l'aspirant, i els seus membres podran formular les qüestions que considerin escaients per tal d'aclarir tots els aspectes relatius al seu contingut.

El tribunal podrà fixar un mínim per a la superació d'aquesta fase, que no podrà sobrepassar els 7,5 punts de puntuació final. La valoració màxima d'aquesta fase serà de 15 punts.

3.3.1 Si la resolució de les proves o els supòsits és oral, o si el tribunal en requereix la lectura, la valoració de la prova es farà pública en el transcurs de la mateixa sessió.

3.3.2 En el cas que la resolució de les proves o els supòsits sigui escrita i no se'n requereixi la lectura, el tribunal vetllarà perquè la correcció es faci sense conèixer la identitat dels concursants.

3.4 Cadascun dels membres del tribunal qualificarà cada aspirant atorgant-li les puntuacions que consideri oportunes dins els límits establerts als apartats anteriors. La puntuació final de cada aspirant es fixarà, en ambdues fases, d'acord amb la mitjana aritmètica de les qualificacions atorgades per cada membre del tribunal.

3.5 El resultat final serà determinat per la suma de la puntuació obtinguda per cada aspirant en les fases successives. El tribunal decidirà en el moment de realitzar l'exposició pública i la prova pràctica en quin ordre s'efectuaran.

3.6 La data, l'hora i el lloc de les fases d'exposició pública i la prova pràctica seran publicats pel tribunal amb 15 dies naturals d'antelació, com a mínim, als taulers d'anuncis del Centre Corporatiu de l'Institut Català de la Salut (Gran Via de les Corts Catalanes, 587, 08007 Barcelona) i de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (pg. Vall d'Hebron, 119-129, 08035 Barcelona).

3.7 El president del tribunal instarà la Direcció Gerència de l'Institut Català de la Salut per tal que ordeni la constitució de la comissió de credencials de la institució hospitalària de què es tracti.

En aquest supòsit, el tribunal trametrà tot seguit a la comissió de credencials la còpia de les sol·licituds, els currículums i els documents acreditatius aportats pels aspirants a fi i efecte que la comissió esmentada lliuri els informes individualitzats pertinents sobre la idoneïtat de cada aspirant per a l'exercici de la plaça a proveir, atenent l'historial professional respectiu.

Caldrà que remetin aquest informe al president del tribunal en un termini màxim de deu dies hàbils, comptats des de l'endemà de la recepció de la documentació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR