ORDRE IRP/412/2009, de 14 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a universitats, instituts universitaris i centres de recerca públics, fundacions i entitats sense ànim de lucre amb seu social a Catalunya per a la realització de projectes de recerca sobre drets humans i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per al bienni 2009-2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

BODY LINK="#0000ff" VLINK="#800080">

ORDRE

IRP/412/2009, de 14 de setembre, per la qual s'aproven les bases reguladores de les subvencions per a universitats, instituts universitaris i centres de recerca públics, fundacions i entitats sense ànim de lucre amb seu social a Catalunya per a la realització de projectes de recerca sobre drets humans i s'obre convocatòria pública per a la presentació de sol·licituds per al bienni 2009-2010.

Un dels objectius del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació és desenvolupar una política pública de foment dels drets humans i dotar-se dels instruments necessaris per dur-la a terme a través de l'Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans.

La defensa i promoció dels drets humans a Catalunya ha gaudit sempre d'una alta consideració. Al nostre país, a més, ha generat un teixit associatiu ric i divers, impulsat per una gran quantitat de persones que han fet que la promoció dels drets humans s'hagi convertit en un valor patrimoni de totes les persones que viuen a Catalunya.

En aquest sentit, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació creu necessari complementar aquesta vessant amb el llançament d'una convocatòria de subvencions a la recerca per a la comunitat universitària catalana.

El Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació ja ha posat en marxa iniciatives com la creació del Premi de recerca en drets humans, que enguany arriba a la tercera edició, i ara obre aquesta convocatòria amb l'objectiu de reforçar la recerca i la sensibilització de la societat catalana envers les llibertats fonamentals.

Els criteris qualitatius de foment de la recerca estableixen que els projectes de recerca tinguin una durada aproximada d'un any. Per aquest motiu finalitzaran havent entrat l'exercici 2010.

Vistos el capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

Vist el que disposa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, amb els informes previs de l'Àrea d'Assessorament Jurídic en l'àmbit de Relacions Institucionals i Participació i de la Intervenció Delegada,

Ordeno:

Article 1

1.1 S'aproven les bases reguladores de les subvencions per a universitats, instituts universitaris i centres de recerca públics, fundacions i entitats sense ànim de lucre amb seu social a Catalunya per a la realització de projectes de recerca sobre drets humans que figuren a l'annex d'aquesta Ordre.

1.2 S'obre convocatòria pública, per al bienni 2009-2010, per a la presentació de sol·licituds per a l'obtenció de les subvencions previstes en aquesta Ordre.

Article 2

El termini de presentació de sol·licituds per a l'obtenció d'aquestes subvencions comença l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i finalitza un mes després de la seva publicació.

Article 3

La quantia màxima total que es destina a aquesta convocatòria de subvencions és de 35.000,00 euros, distribuïda de la manera següent: 17.500,00 euros per a l'any 2009 i 17.500,00 euros per a l'any 2010. Aquesta convocatòria es finança amb càrrec a les aplicacions pressupostàries IT0503D/449000100/1310, IT0503D/481000100/1310 i IT0503D/482000100/1310 per a l'any 2009 i partides equivalents per a l'any 2010 del pressupost del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, i resta condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de concessió. A l'annex queda recollida la convocatòria biennal per als anys 2009-2010.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 14 de setembre de 2009

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior, Relacions Institucionals

i Participació

Annex

Bases reguladores de les subvencions

.1 Objecte

1.1. Aquestes bases tenen l'objecte de concedir les subvencions per a la realització de projectes de recerca en matèria de defensa i promoció dels drets humans.

1.2. Són prioritaris els projectes que treballin un o més dels àmbits següents:

  1. Anàlisi del sistema internacional de protecció dels drets humans, incloent-hi la participació des de Catalunya en els seus òrgans de deliberació i decisió.

  2. Anàlisi del desenvolupament i aplicació de polítiques públiques en matèria de drets humans.

  3. Drets humans i justícia transicional.

  4. Anàlisi del desenvolupament dels drets emergents i del seu rol en el sistema internacional dels drets humans.

  5. Estudis temàtics sobre els drets de les dones, dels infants, dels refugiats, de la discriminació racial i de la pena de mort.

  6. Jurisdicció universal en matèria de pau i drets humans.

    .2 Ens beneficiaris

    Poden ser-ne beneficiaris universitats, instituts universitaris i centres de recerca públics, fundacions i entitats sense ànim de lucre amb seu social a Catalunya, entre les activitats dels quals figuri la recerca.

    .3 Requisits

    3.1. Els equips de recerca han d'estar formats per un mínim de dos membres, entre els quals hi ha de figurar un doctor que treballi a dedicació completa a la universitat o al centre al qual pertanyen.

    3.2. Els equips poden estar formats per investigadors/es de diferents universitats o centres, però el projecte, a efectes econòmics i administratius, queda vinculat a la institució d'adscripció de la persona responsable del projecte.

    3.3. Els equips de recerca només poden presentar una proposta.

    3.4. Aquesta subvenció no és compatible amb d'altres que pugui rebre d'altres entitats públiques o privades la persona interessada per a la mateixa finalitat.

    3.5. El compliment d'aquests requisits s'ha d'acreditar...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR