ORDRE TIC/406/2003, de 23 de setembre, per la qual s'estableixen les instruccions necessàries per a la participació dels treballadors en les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 16 de novembre de 2003.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

ORDRE TIC/406/2003, de 23 de setembre, per la qual s'estableixen les instruccions necessàries per a la participació dels treballadors en les eleccions al Parlament de Catalunya del dia 16 de novembre de 2003.

Atès el que disposa el Decret 212/2003, de 23 de setembre, sobre normes complementàries per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2003, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

1.1. El diumenge dia 16 de novembre de 2003 les empreses han de concedir als treballadors que tinguin la condició d'electors i que no gaudeixin en aquesta data del descans setmanal que preveu l'article 37.1 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, un permís de com a màxim quatre hores dins de la jornada laboral que els correspongui perquè puguin exercir el seu dret de vot en les eleccions al Parlament de Catalunya.

1.2. El permís esmentat té caràcter no recuperable i serà retribuït amb el salari que correspondria al treballador si hagués prestat els seus serveis normalment.

1.3. No cal concedir el permís als treballadors que facin una jornada que coincideixi parcialment amb l'horari d'obertura dels col·legis electorals si la coincidència és com a màxim de dues hores; si és de més de dues hores i menys de quatre, s'ha de concedir un permís de dues hores, i si aquesta coincidència és de quatre o més hores s'ha de concedir el permís general de quatre hores.

1.4. Es reduirà proporcionalment la durada del permís esmentat als treballadors que el dia de la votació facin una jornada inferior a l'habitual, legal o convinguda.

1.5. Els treballadors que tinguin una jornada l'horari de la qual no coincideixi ni totalment ni parcialment amb el dels col·legis electorals no tindran dret a cap permís.

Article 2

La determinació del moment d'utilització de les hores concedides per a la votació, que haurà de coincidir amb l'horari establert pel col·legi electoral, serà potestat de l'empresari.

Article 3

A l'efecte de l'abonament del salari del temps utilitzat per votar, els empresaris tenen dret a sol·licitar als seus treballadors l'exhibició del justificant acreditatiu d'haver votat, expedit per la mesa electoral corresponent.

Article 4

4.1. Als treballadors que el dia 16 de novembre de 2003 no gaudeixin del descans setmanal que preveu l'article...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR